Ατομική υγιεινή: Τα 6 λάθη που όλοι κάνουμε αλλά πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Την ατομική μας υγιεινή πρέπει να την προσέχουμε όλο το χρόνο. Όσο πιο πολύ προσέχουμε την ατομική μας υγιεινή άλλωστε, τόσο περισσότερο προφυλασσόμαστε από τις ιώσεις, την γρίπη αλλά και άλλες παθήσεις.

Επίσης, είμαστε πολύ πιο προσιτοί για τους άλλους ανθρώπους και μας βοηθά στις κοινωνικές συναναστροφές μας και τέλος, προφυλάσσουμε αυτούς που αγαπάμε αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Με την έξαρση της εποχιακής γρίπης και του κορονοϊού, φαίνεται πως ακόμη κι εκείνοι οι οποίοι δεν έδιναν μεγάλη σημασία στην ατομική τους υγιεινή, άλλαξαν γνώμη. Πρέπει όμως να θυμόμαστε, ότι ο κορονοϊός, η έξαρση της εποχιακής γρίπης αλλά και κάθε άλλη αρρώστια και επιδημία μπορεί να μας επηρεάσει στο μέλλον, είναι άπλα προφάσεις για να προσέχουμε την ατομική μας υγιεινή και όχι οι λόγοι.

Φαίνεται λοιπόν πως τις τελευταίες μέρες εξαιτίας του φόβου του κορονοϊού, οι άνθρωποι προβληματίστηκαν περισσότερο στην Ελλάδα σχετικά με την ατομική τους υγιεινή και τα λάθη που μπορεί να κάνουν πάνω σε αυτή. Εμείς, αποφασίσαμε να γράψουμε ένα άρθρο σχετικά με λάθη που γίνονται στην ατομική υγιεινή και που όλοι τα έχουμε κάνει από άγνοια. Δείτε παρακάτω και προφυλαχθείτε:

Κάνουμε μπάνιο και ντους πολύ συχνά

Μπορεί να φαίνεται παράξενο αλλά δεν είναι. Σύμφωνα με τους επιστήμονες όταν κάνουμε συχνό μπάνιο ή ντους δημιουργούμε ξηρότητα στην επιδερμίδα μας με αποτέλεσμα να μη μπορεί να προφυλαχθεί επαρκώς απέναντι στα μικρόβια. Οπότε τα μικρόβια μπαίνουν πολύ πιο εύκολα στον οργανισμό μας. Το σωστότερο είναι να κάνουμε ντους μια φορά την ημέρα.

Ατομική υγιεινή: Τα 6 λάθη που όλοι κάνουμε αλλά πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Δεν πλένουμε τα χέρια μας πριν πάμε στη τουαλέτα 

Το να πλένουμε τα χέρια μας μετά την τουαλέτα είναι μια οδηγία που την ξέρουμε από την παιδική μας κιόλας ηλικία. Παρόλα αυτά, λίγοι γνωρίζουν ότι τα χέρια μας όντας το πιο βρώμικο σημείο του σώματος μας, κουβαλούν μικρόβια όλη τη μέρα. Αυτό σημαίνει ότι πριν πας τουαλέτα πρέπει να πλύνεις τα χέρια σου, διότι σκέψου ότι με αυτά θα αγγίξεις δυο ευαίσθητα σημεία του σώματός σου. Μην τους μεταδίδεις τα μικρόβια.

Ατομική υγιεινή: Τα 6 λάθη που όλοι κάνουμε αλλά πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Πατάμε το καζανάκι με την άκρη του δαχτύλου μας

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Σωστά; Λοιπόν όχι. Η τουαλέτα είναι από τα πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού μετά από το νεροχύτη της κουζίνας. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που πρέπει να πατήσεις το καζανάκι και το κάνεις χρησιμοποιώντας την άκρη του δαχτύλου σου, μεταφέρεις στα χέρια σου όλα τα μικρόβια που διαθέτει το καζανάκι. Δες τον σωστό τρόπο, στην παρακάτω εικόνα:

Ατομική υγιεινή: Τα 6 λάθη που όλοι κάνουμε αλλά πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Κοιμόμαστε στο ίδιο μαξιλάρι για μεγάλο χρονικό διάστημα 

Εκτός της μαξιλαροθήκης και το μαξιλάρι μας πρέπει να το πλένουμε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα στους 55 βαθμούς Κελσίου. Αυτό διότι τα μαξιλάρια από πούπουλα και βαμβάκι είναι κυριολεκτικά ο παράδεισος των ακαρεών σκόνης και της μούχλας. Από ένα σημείο και μετά αυτά τα μικρόβια μεταφέρονται στο πρόσωπό μας και είναι υπεύθυνα για τυχόν αλλεργίες που μπορεί να εκδηλώσουμε.

Ατομική υγιεινή: Τα 6 λάθη που όλοι κάνουμε αλλά πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Κοιμόμαστε αγκαλιά με τα κατοικίδια μας 

Τα κατοικίδια μας τα λατρεύουμε αλλά όπως και ο άνθρωπος έτσι και αυτά έχουν τα δικά τους μικρόβια τα οποία μπορεί να μη βλάπτουν τα ίδια αλλά μπορεί να βλάψουν εσάς. Συγκεκριμένα, το τρίχωμα των ζώων μπορεί να μας προκαλέσει μέχρι και βουβωνική πανώλη. Σύμφωνα με στατιστικές, μεταξύ του 1977 και του 1998 υπήρχαν 23 περιπτώσεις λοίμωξης από αυτή τη θανατηφόρα ασθένεια που μεταφέρθηκε από κατοικίδιες γάτες. Οπότε, καλό θα ήταν τα κατοικίδια μας να έχουν το δικό τους κρεβάτι. Άλλωστε κυκλοφορούν πολλά και άνετα κρεβάτια κατοικίδιων στην αγορά που κάνουν ακόμη κι εμάς…να τα ζηλέψουμε!

Ατομική υγιεινή: Τα 6 λάθη που όλοι κάνουμε αλλά πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Πλένουμε το πρόσωπό μας με σαπούνι

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι αν πλύνουν με κοινό σαπούνι το πρόσωπό τους δυο φορές την ημέρα, καθαρίζουν τους πόρους και κρατούν την υγιεινή του προσώπου τους σε καλή κατάσταση. Παρόλα αυτά, το σαπούνι δεν προορίζεται για το πρόσωπο μας σύμφωνα με τους επιστήμονες, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φράζει τους πόρους του δέρματος και να δημιουργεί δερματικές παθήσεις. Αν θέλεις να καθαρίσεις το πρόσωπό σου, χρησιμοποίησε ειδικά διαμορφωμένο σαπούνι προσώπου και στη συνέχεια μη ξεχνάς να εφαρμόζεις στη περιοχή, ενυδατική κρέμα.

Ατομική υγιεινή: Τα 6 λάθη που όλοι κάνουμε αλλά πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

All photos via: depositphotos.com

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close