Δεν- εφαρμόζει- το -σουτιέν -σωστά- : 4- προβλήματα -υγείας -που προκαλεί

Δεν εφαρμόζει το σουτιέν σωστά : 4 προβλήματα υγείας που προκαλεί .Τα προβλήματα υγείας που μπορεί να δημιουργηθούν αν ένα σουτιέν δεν εφαρμόζει σωστά στο σώμα μας.

Πολλές φορές οι γυναίκες επιλέγουμε σουτιέν που δεν εφαρμόζουν σωστά στο σώμα μας. Τα σουτιέν από μόνα τους, δεν είναι η καλύτερη επιλογή για ένα γυναικείο σώμα γι’ αυτό και οι γιατροί συμβουλεύουν αν δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε, τουλάχιστον να μην τα φοράμε μέσα στο σπίτι ή την ώρα του ύπνου.

Δείτε ακόμα 4 λόγοι για να αλλάζετε αμέσως ρούχα μόλις επιστρέφετε στο σπίτι

Πολλές είναι αυτές που πλέον δεν φορούν σουτιέν κι εμείς είμαστε μαζί τους. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμη αρκετές γυναίκες που τα επιλέγουν και η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουν την σημαντικότητα του να εφαρμόζουν σωστά στο σώμα. Διαβάστε παρακάτω για τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν: 

Δεν εφαρμόζει το σουτιέν σωστά : 4 προβλήματα υγείας που προκαλεί: Πόνος στην πλάτη, τον αυχένα και το στήθος

Μελέτες λένε ότι το λάθος σε μέγεθος σουτιέν μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας. Τα πιο διαδεδομένα είναι ο πόνος στην πλάτη, ο αυχενικός πόνος και ο πόνος στους μαστούς.

Τα σουτιέν που δεν εφαρμόζουν δεν παρέχουν καλή στήριξη και προκαλούν υπερβολική πίεση στον ιμάντα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένη στάση του σώματος και, ως αποτέλεσμα, πόνο σε διάφορα μέρη του κορμού.

τι-μπορεί-να-συμβεί-στην-υγεία-αν-δεν-φοράμε-σωστό-σουτιέν-

Δεν εφαρμόζει το σουτιέν σωστά : 4 προβλήματα υγείας που προκαλεί: Πονοκέφαλοι

Η επιπλέον πίεση που προκαλείται από ένα στενό σουτιέν μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πονοκεφάλους. Εάν το σουτιέν δεν εφαρμόζει σωστά, το βάρος του στήθους τεντώνει τους ιμάντες του σουτιέν και ασκεί πρόσθετη πίεση στους ώμους, κάτι που μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα και πονοκεφάλους.

Η πρακτική έχει δείξει ότι η διόρθωση του μεγέθους του σουτιέν διορθώνει αποτελεσματικά το πρόβλημα του πονοκεφάλου.

τι-μπορεί-να-συμβεί-στην-υγεία-αν-δεν-φοράμε-σωστό-σουτιέν-

Δεν εφαρμόζει το σουτιέν σωστά : 4 προβλήματα υγείας που προκαλεί: Παραμόρφωση ώμου

Όταν το σουτιέν αποτυγχάνει να παρέχει καλή στήριξη, το υπερβολικό βάρος κάνει τους ιμάντες του σουτιέν να κολλάνε στους ώμους της γυναίκας. Οι μελέτες λένε ότι η μακροχρόνια χρήση ενός μικρού σουτιέν ασκεί τόση πίεση στον μαλακό ιστό των ώμων που μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση.

τι-μπορεί-να-συμβεί-στην-υγεία-αν-δεν-φοράμε-σωστό-σουτιέν-

Δεν εφαρμόζει το σουτιέν σωστά : 4 προβλήματα υγείας που προκαλεί: Δερματικά προβλήματα

Τα σουτιέν που είναι πολύ μεγάλα, αντίθετα, μπορεί να μην παρέχουν αρκετή στήριξη, προκαλώντας βλάβη στο δέρμα του μαστού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η παραμόρφωση του μαστού που προκαλείται από τη βαρύτητα προκαλεί τέντωμα του δέρματος στην άνω περιοχή των μαστών.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες με μικρότερο στήθος της μελέτης παρουσίασαν δερματικές βλάβες καθώς και εκείνοι με μεγάλο στήθος.

τι-μπορεί-να-συμβεί-στην-υγεία-αν-δεν-φοράμε-σωστό-σουτιέν-

Πώς να επιλέξετε ένα σωστό σουτιέν

Υπάρχει μια μέθοδος για τη μέτρηση του μεγέθους του στήθους σας για να βρείτε επιτέλους ένα σουτιέν που ταιριάζει σωστά. Για να επιλέξετε το τέλειο σουτιέν, πρέπει να γνωρίζετε 2 παραμέτρους: κορδέλα και “φλιτζάνια”, δηλαδή το μέρος του σουτιέν που φιλοξενεί το στήθος σας.

Για να βρείτε το μέγεθος της μπάντας σας, μετρήστε γύρω από τα πλευρά σας, ακριβώς κάτω από το στήθος σας. Στη συνέχεια στρογγυλοποιήστε το αποτέλεσμα στον πλησιέστερο ζυγό αριθμό.

Για να βρείτε το μέγεθος του φλιτζανιού του σουτιέν, μετρήστε χαλαρά γύρω από το πληρέστερο μέρος του στήθους σας. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τη μέτρηση του μαστού σας από τη μέτρηση της ζώνης σας.

Δείτε ακόμα 5 οφέλη που έχει το κακάο στην υγειά μας

Κάθε ίντσα αντιπροσωπεύει ένα μέγεθος φλιτζανιού, όπως 1 ίντσα μπορεί να είναι ένα φλιτζάνι Α, 2 ίντσες μπορεί να είναι ένα φλιτζάνι Β και ούτω καθεξής.

Σημείωση: Αυτοί οι υπολογισμοί παρέχουν έναν μέσο όρο. Τα μεγέθη σουτιέν μπορεί να διαφέρουν για κάθε μάρκα. Είναι σημαντικό για εσάς να νιώθετε άνετα στην αρχή.

τι-μπορεί-να-συμβεί-στην-υγεία-αν-δεν-φοράμε-σωστό-σουτιέν-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close