Δείτε τι μπορείτε να πάθετε όταν βάζετε το λαστιχάκι των μαλλιών στον καρπό σας!

 

Όσοι και όσες έχουν μακριά μαλλιά προκειμένου να μην χάσουν το λαστιχάκι των μαλλιών, το περνάνε στον καρπό τους μέχρι να το ξαναχρειαστούν. Όμως αυτό δεν είναι τόσο αθώο για την υγεία.

Για παράδειγμα, μια κοπέλα από το Κεντάκι, η Ώντρει Χοπ, που συνήθιζε όταν έβγαζε το λαστιχάκι από τα μακριά της μαλλιά να το περνάει στον καρπό της. Ύστερα από κάποιες μέρες και εντελώς ξαφνικά ο καρπός της πρήστηκε και πονούσε.

Αυτό την παραξένεψε γιατί δεν θυμόταν να τον χτύπησε κάπου. Μέρα με τη μέρα ο πόνος γινόταν ανυπόφορος και το πρήξιμο μεγάλωνε. Η Χοπ, αποφάσισε να πάει στο γιατρό.

Εκείνος αφού την εξέτασε της έγραψε μια αντιβίωση και της είπε να μην ανησυχεί και να πάει σπίτι της. Οι μέρες περνούσαν και το πρήξιμο δεν υποχωρούσε, ενώ ακόμη και ο αέρας που άγγιζε τον καρπό της Χοπ, της δημιουργούσε πόνο. Τότε αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο.

Αφού την εξέτασαν οι γιατροί διαπίστωσαν πως το λαστιχάκι της είχε προκαλέσει τρία είδη λοιμόξεων στον καρπό της.

Η Χοπ χειρουργήθηκε αμέσως. Οι λοιμώξεις προήλθαν από βακτήρια που μεταφέρθηκαν μέσα από το λαστιχάκι στους πόρους του δέρματος και τους θύλακες των τριχών. Σύμφωνα με τους γιατρούς λίγο να αργούσε και τα βακτήρια θα είχαν περάσει στο αίμα της και θα πέθαινε από σήψη.

Πηγή: madata.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close