Έρευνα αναφέρει οτι: Κάθε ώρα τρέξιμο, μας δίνει 7 ημέρες επιπλέον ζωή το χρόνο

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Αϊόβα, Iowa State University, ισχυρίζονται ότι για κάθε ώρα τρεξίματος κερδίζουμε 7 επιπλέον ημέρες ζωής το χρόνο.

Οπως αναφέρουν οι New York Times, μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει καθιστός την ταινία Ran (1985), να ταξιδέψει με το μετρό του Λονδίνου 20 φορές, να παίξει Μονόπολι, ή απλά να κερδίσει επτά επιπλέον ημέρες στη ζωή του, κάθε χρόνο.

Δείτε ακόμη: 10 εύκολες ασκήσεις για να χάσετε περισσότερο λίπος από οτι στο τρέξιμο!

Η νέα έρευνα της Αϊόνα έρχεται ως συνέχεια μιας μελέτης που δημοσιεύτηκε το 2014 στο Journal of the American College of Cardiology που ανακάλυψε ότι ακόμη και 5-10 λεπτά τρέξιμο την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από καρδιαγγειακά προβλήματα.

Δύο ώρες τρέξιμο την εβδομάδα κάνουν κάποιον να κερδίζει 3,2 χρόνια ζωής

Έρευνα αναφέρει οτι: Κάθε ώρα τρέξιμο, μας δίνει 7 ημέρες επιπλέον ζωή το χρόνο

Οπως και οι προκάτοχοί του, έτσι και ο καθηγητής Duck-chul Lee, καθηγητής κινησιοθεραπείας στο Αϊόβα, έβγαλε τα ίδια συμπεράσματα.

Δείτε ακόμη: Για αυτό το λόγο θα πρέπει να χάσετε βάρος, με το περπάτημα και όχι με το τρέξιμο

Ο Lee και η ομάδα του κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το τρέξιμο μειώνει κατά 40% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Συγκεκριμένα, αν όλοι όσοι συμμετείχαν στην έρευνα έκαναν τρέξιμο, τότε θα πέθαιναν κατά 16% λιγότεροι και κατά 25% θα είχαν λιγότερα καρδιακά προβλήματα.

Δείτε ακόμη: Οι κανόνες της ζωής: Ένα άρθρο που θα θες να τυπώσεις για να το διαβάζεις κάθε μέρα

Δύο ώρες τρέξιμο την εβδομάδα κάνουν κάποιον να κερδίζει 3,2 χρόνια ζωής, αν και ο καθηγητής Lee καταλήγει, φιλοσοφώντας, ότι ούτε το τρέξιμο μας κάνει αθάνατους.

 

Πηγή: iefimerida.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close