Ετσι εξαπλώνεται ο κορονοϊός σε ένα σούπερ μάρκετ (βίντεο)

Ένα απίστευτο βίντεο που μας αφήνει άναυδους, δείχνει πόσο γρήγορα μπορεί να εξαπλωθεί ο κορονοϊός σε ένα σούπερ μάρκετ εάν κάποιος βήξει ή φταρνιστεί, σύμφωνα με προσομοιώσεις που δημιούργησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Aalto στην Φινλανδία.

Σύμφωνα με τα tanea.gr το βίντεο φαίνονται τα σταγονίδια -με κίτρινο και μπλε χρώμα- να εξαπλώνονται σε δυο διαδρόμους του σούπερ μάρκετ, ενώ στη συνέχεια ο ιός παραμένει στον αέρα για αρκετά λεπτά.

Ο Φινλανδοί ερευνητές έφτιαξαν το βίντεο υπολογίζοντας πως ένας άνθρωπος με κοροναϊό βήχει σε έναν διάδρομο σούπερ μάρκετ, την ώρα μάλιστα που ο εξαερισμός στον χώρο λειτουργεί κανονικά.

«Κάποιοι που είναι φορείς του κοροναϊού μπορούν να βήξουν και να φύγουν αλλά πίσω τους θα αφήσουν πολύ μικρά σταγονίδια που πάνω τους έχουν τον ιό. Αυτά τα σταγονίδια, μπορούν να «εισβάλλουν» στο αναπνευστικό όσων βρίσκονται γύρω τους», ανακοίνωσε ο καθηγητής του πανεπιστημίου, Ville Vuorinen.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close