Φλέβες στα πόδια: Πως προκαλούνται και πώς θα τις καταπολεμήσουμε

Πώς δημιουργούνται οι φλέβες στα πόδια,πως θα καταπολεμήσουμε το Φλεβιτη στα πόδια και τις ευρυαγγείες.

Αποτελεί μια από τις πλέον κοινές νόσους σε παγκόσμιο επίπεδο και δυστυχώς ανήκει στην κατηγορία των παθήσεων που εξελίσσονται συνήθως με ταχύτατους ρυθμούς.

Ο λόγος για τη φλεβική ανεπάρκεια, ένα πρόβλημα με το οποίο έρχεται αντιμέτωπο το 60% του πληθυσμού, με τις γυναίκες να αποτελούν στη συγκεκριμένη περίπτωση την πλειονότητα.
Τα συμπτώματα που ταλαιπωρούν τους ασθενείς είναι πολλά, ωστόσο, τα πλέον συνηθισμένα είναι η αίσθηση κούρασης στα πόδια, η εμφάνιση ευρυαγγειών, το οίδημα, οι κράμπες, ο πόνος και εν τέλει, οι κιρσοί.

Τι είναι, όμως η φλεβική ανεπάρκεια; Πώς και γιατί προκαλείται και με ποιον τρόπο μπορεί κάποιος να την αντιμετωπίσει, δίχως να προβεί σε χειρουργικές λύσεις;

Δείτε ακόμα: Απομακρύνετε τους κιρσούς με ελαιόλαδο!!

Τι είναι η φλεβική ανεπάρκεια: Η φλεβική νόσος αφορά ουσιαστικά σε αλλοιώσεις στα κάτω άκρα και προκαλείται όταν οι φλέβες στα πόδια μας δεν λειτουργούν σωστά. Για την ακρίβεια, το πρόβλημα ξεκινά όταν οι βαλβίδες που ευθύνονται για την ομαλή ροή του αίματος δυσλειτουργούν με αποτέλεσμα το αίμα να συσσωρεύεται στις φλέβες των ποδιών, διογκώνοντας τες.

Δείτε ακόμα: Πως θα ανακουφιστείτε από την φλεβίτιδα με φυσικά μέσα

Πώς προκαλείται: Οι παράγοντες οι οποίες προκαλούν το εν λόγω πρόβλημα είναι αρκετοί, όμως, συνήθως οφείλονται στην προχωρημένη ηλικία, την κληρονομικότητα, το φύλο (επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες) και την παχυσαρκία. Η εμφάνιση της πάθησης σχετίζεται, βέβαια, πολύ και με τον τρόπο ζωής ενός ατόμου. Συνήθειες όπως το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η πολύωρη ορθοστασία, η καθιστική ζωή και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, μπορούν να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν το πρόβλημα.

Αποτελεί μια από τις πλέον κοινές νόσους σε παγκόσμιο επίπεδο και δυστυχώς ανήκει στην κατηγορία των παθήσεων που εξελίσσονται συνήθως με ταχύτατους ρυθμούς.

Πώς μπορεί να ανακουφιστεί ο ασθενής: Η σωστή αντιμετώπιση της πάθησης έχει άμεση σχέση με την έγκαιρη διάγνωσή της. Όταν ο ασθενής παρατηρήσει ή αισθανθεί ένα από τα προαναφερθέντα συμπτώματα, πρέπει να επισκεφτεί άμεσα έναν ειδικό, προκειμένου να γίνει η διάγνωση και να ενημερωθεί αναλυτικά αναφορικά με τη νόσο. Ευτυχώς, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των βασικών συμπτωμάτων, σήμερα υπάρχουν καινοτόμα προϊόντα που βοηθούν αποτελεσματικά τους ασθενείς, προσφέροντας φλεβοτονική και αγγειοπροστατευτική δράση. Επιλέγοντας το κατάλληλο φάρμακο κάποιος μπορεί να προστατέψει τα πόδια από τον πόνο, το οίδημα, τις κράμπες και από το αίσθημα βάρους και κούρασης. Έτσι, η ανακούφιση για το άτομο που υποφέρει από φλεβική ανεπάρκεια μπορεί να είναι άμεση (γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για κάποιον που βρίσκεται συνεχώς εν κινήσει). Σε κάθε περίπτωση, πριν προχωρήσει στην επιλογή του κατάλληλου φλεβοτονικού φαρμάκου, καλό είναι να συμβουλεύεται τον φαρμακοποιό του.

Δείτε ακόμα: Το φυτό που θα σε απαλλάξει από φλεβίτιδα, απώλεια μνήμης & πονοκεφάλους

Ποιες καθημερινές συνήθειες θα βοηθήσουν: Το άτομο που πάσχει από φλεβική ανεπάρκεια μπορεί, επίσης, να εντάξει στην καθημερινότητα του ορισμένες νέες συνήθειες οι οποίες θα το βοηθήσουν να αισθανθεί καλύτερα και την ίδια ώρα, θα περιορίσουν την επιδείνωση του προβλήματος. Για παράδειγμα οι κάλτσες συμπίεσης ή το να περιορίσει κάποιος τις πολλές ώρες ορθοστασίας σίγουρα αποτελούν δύο επιλογές που μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά. Το ίδιο ευεργετική θα είναι η συχνή άσκηση -και κατά κύριο λόγο το stretching. Τέλος, καλό είναι ο ασθενής να κάνει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα κρύο ντους και τοπικό, απαλό μασάζ στα πόδια και να αποφεύγει όσο πιο συχνά γίνεται το ζεστό νερό διότι μπορεί να επιδεινώσει την εμφάνιση των κιρσών.

Φλέβες στα πόδια: Πως προκαλούνται και πώς θα τις καταπολεμήσουμεΣε κάθε περίπτωση και όπως τονίσαμε, η επίσκεψη σε έναν γιατρό κρίνεται απαραίτητη, όπως επίσης και οι συμβουλές από έναν ειδικό όσον αφορά στα είδη της γυμναστικής αλλά τη διατροφή που ένα άτομο με φλεβική ανεπάρκεια μπορεί να ακολουθήσει. Ο ασθενής μπορεί να βελτιώσει τη ζωή του με τις κατάλληλες επιλογές και κινήσεις. Το ζητούμενο είναι να δει από νωρίς το πρόβλημα και να προσπαθήσει να τοπ καταπολεμήσει όσο βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια.

 

Πηγή: onmed

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close