Σπιτική αλοιφή για εγκαύματα _

Σπιτική αλοιφή για εγκαύματα : Φτιάξτε την μόνη σας! Η αλοιφή για τα εγκαύματα είναι χρήσιμη να υπάρχει μέσα σε κάθε σπίτι. Δυστυχώς μία απρόσεκτη κίνηση μπορεί μέσα σε πολύ λίγη ώρα να προκαλέσει ένα πολύ σοβαρό έγκαυμα.

Έγκαυμα μπορεί να πάθουμε όταν μαγειρεύουμε ή όταν ερχόμαστε γενικά σε επαφή με φωτιά ή με κάτι που καίει πολύ μέσα στο σπίτι. Και δυστυχώς χρειάζεται να έρθουμε σε επαφή με φωτιά ή με κάτι που καίει πολύ, συχνά μέσα στο σπίτι.

Δείτε ακόμα Εκχύλισμα Καλέντουλας: Πως να το φτιάξεις και οι απίστευτες χρήσεις

Όμως πολλοί άνθρωποι δεν έχουν αλοιφή για τα εγκαύματα στο ντουλάπι τους. Μπορεί από παράλειψη ή εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών. Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε την δική μας σπιτική αλοιφή για τα εγκαύματα που κάνει θαύματα και είναι το ίδιο αποτελεσματική με αυτή που πωλούν στα φαρμακεία. Διαβάστε παρακάτω:

Ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε;

Για αρχή θα πρέπει να ξέρετε ότι η αλοιφή που θα φτιάξουμε σήμερα δεν είναι αποτελεσματική μόνο στα εγκαύματα. Δρα θεραπευτικά για οποιαδήποτε πληγή μπορεί να έχουμε στο σώμα μας, αφού είναι αρκετά επουλωτική.

Για να την φτιάξουμε θα χρειαστούμε σπαθόχορτο, λεβάντα, καλέντουλα και αλόη. Επίσης θα χρειαστούμε ένα μπλέντερ, που θα ρίξουμε μέσα τα βότανα. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ, για να μειώσουμε τον όγκο τους και να μην χρειαστεί να ρίξουμε πολύ λάδι για να τα καλύψουμε.

Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει πιο πυκνό το λάδι που θα χρησιμοποιήσουμε αργότερα ως βάση για την αλοιφή. Αξίζει λοιπόν να σημειωθεί ότι οι ποσότητες των βοτάνων που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ίσες. Βάζουμε λοιπόν όλα τα βότανα στο μούλτι.

Χτυπάμε τα βότανα μέχρι να γίνουν σκόνη και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι τα μεταφέρουμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο. Για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας, μπορούμε να τα ψήσουμε στους 100 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα περίπου και στη συνέχεια να τα αφήσουμε να κρυώσουν προτού τα χρησιμοποιήσουμε.

Το λάδι που θα χρησιμοποιήσουμε για την αλοιφή μας είναι το ελαιόλαδο. Αντί για ελαιόλαδο όμως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λάδι καρύδας. Το λάδι καρύδας έχει περίπου τις ίδιες ιδιότητες με το ελαιόλαδο και φυσικά και αυτό, έχει επουλωτική δράση.

Παίρνουμε λοιπόν το ελαιόλαδο και σκεπάζουμε τα βότανα που έχουμε τοποθετήσει στο αποστειρωμένο βάζο μας. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε για ένα μήνα στον ήλιο, ανακινώντας το ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αφού περάσουν οι μέρες, σουρώνουμε το μείγμα μας σε ένα καθαρό βάζο. Στο λάδι μας προσθέτουμε επίσης κερί μέλισσας που έχει επουλωτικές ιδιότητες. Το κερί μέλισσας είναι αυτό που “δένει” την αλοιφή μας. Μέσα σε μία κατσαρόλα λοιπόν ρίχνουμε 1 κ.σ. τριμμένο κερί μέλισσας και 5 κ.σ. από το λαδάκι που φτιάξαμε.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε παράλληλα για να λιώσει καλά το κερί. Θα χρειαστούν περίπου 2 λεπτά για να λιώσει το κερί. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ένα αποστειρωμένο βάζο. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και λίγα λεπτά μετά η αλοιφή είναι έτοιμη.

Tips για σπιτική αλοιφή για εγκαύματα

Για όποιον δεν γνωρίζει το μπεν μαρί, γίνεται με την εξής διαδικασία. Γεμίζουμε με νερό μία μεγάλη κατσαρόλα και αφήνουμε το νερό να βράσει. Μόλις βράσει το νερό, τοποθετούμε μία μικρότερη κατσαρόλα μέσα, στην οποία έχουμε βάλει και το μείγμα που θέλουμε να λιώσουμε.

Δείτε αναλυτικά την διαδικασία στο παρακάτω βίντεο:

Αξίζει να σημειωθεί ότι προτού αποφασίσετε να εφαρμόσετε την αλοιφή στο δέρμα σας, πρέπει να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε κάποια αλλεργία στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστεί η αλοιφή. Θα πρέπει λοιπόν να ενημερωθείτε από τον γιατρό σας.

Διαβάστε όλα τα άρθρα που αφορούν την υγεία στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close