Φτηνά κοτόπουλα μπορεί να προκαλέσουν πανδημία χειρότερη του κορονοϊού

Φτηνά κοτόπουλα μπορεί να προκαλέσουν πανδημία χειρότερη του κορονοϊού, υποστηρίζει μία νέα έρευνα! Η αλήθεια είναι πως τα κοτόπουλα που στοιβάζονται πριν τον θάνατό τους και μπαίνουν σε προγράμματα γρήγορης ανάπτυξης, εδώ και χρόνια έχουν προβληματίσει την επιστημονική κοινότητα.

Δεν είναι μόνο τα κοτόπουλα που μεγαλώνουν και εκτρέφονται με ανησυχητικό τρόπο και κάτω από άγνωστες συνθήκες. Όμως η επιστημονική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ότι τα φθηνά κοτόπουλα μπορούν να προκαλέσουν μία νέα πανδημία πολύ χειρότερη από τον κορονοϊό.

Δείτε ακόμα Κορονοϊός: Γιατί τα τα τεστ του κορονοϊού μπορεί να δείξουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα

Η διαβίωση αυτών των κοτόπουλων, θα έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να μας έχει κινητοποιήσει όχι μόνο για την υγεία μας αλλά και για τον σεβασμό αυτών των ζώων. Μπορεί να προορίζονται για κατανάλωση όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να σεβόμαστε την ύπαρξή τους.

Φαίνεται πως η ανθρώπινη αλαζονεία για περισσότερο κέρδος οδηγεί όχι μόνο την φύση αλλά και τον άνθρωπο σε επικίνδυνα αδιέξοδα. Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν θα δούμε για ποιον λόγο και με ποια επιχειρήματα τα φθηνά κοτόπουλα στα super markets είναι επικίνδυνα για την υγεία μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Τα φτηνά κοτόπουλα που πωλούνται στις αλυσίδες των super markets δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη νέων επιδημιών. Αυτό το συμπέρασμα έβγαλε νέα μελέτη. Συγκεκριμένα συμπέρανε πως η μαζική εκτροφή και οι κακές συνθήκες υγιεινής μπορούν όχι μόνο να προκαλέσουν μία νέα επιδημία.

Αλλά μία πανδημία που θα κάνει τον κορονοϊό να μοιάζει πολύ απλό. Η έρευνα υποστηρίζει ότι τα super markets είναι υπεύθυνα για το σκληρό και επικίνδυνο αυτό σύστημα αφού για να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές αγοράζουν κοτόπουλα από μονάδες που δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής.

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Αυτές οι μονάδες επιστρατεύουν τεχνικές γρήγορης και αφύσικης εκτροφής που είναι πρακτικά αδύνατο να απομακρύνουν τον κίνδυνο μόλυνσης. Τα κοτόπουλα αυτά έχουν ανώριμο ανοσοποιητικό σύστημα υποστηρίζουν ερευνητές της μελέτης.

Μάλιστα οι συγκεκριμένοι ερευνητές βλέπουν μία καταστροφική νέα πανδημία να ξεκινά σιγά σιγά να δημιουργείται. Στην Αγγλία μάλιστα όπου και έγινε η μελέτη, εκτρέφονται 1 δισεκατομμύριο κοτόπουλα κάθε χρόνο κάτω από άγνωστες συνθήκες και με εξίσου άγνωστες και μυστηριώδης διαδικασίες γρήγορης εκτροφής.

Η μελέτη προειδοποιεί πως το σενάριο της καταστροφής δεν είναι επιστημονική φαντασία. Συγκεκριμένα υπογραμμίζουν ότι:

«Η γρίπη των πτηνών ήταν κάποτε μια πολύ σπάνια πάθηση των πουλερικών, σήμερα όμως τέτοια ξεσπάσματα λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο» Μάλιστα σύμφωνα με την Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ ένα μόνο στέλεχος της γρίπης των πτηνών H7N9, έχει προκαλέσει 1.568 κρούσματα σε ανθρώπους και 616 θανάτους από το 2013.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close