Γιατί ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κοιμόμαστε με ζεστές πιτζάμες ακόμη και τον Χειμώνα;

Γιατί απαγορεύεται να κοιμόμαστε με ζεστές πιτζάμες ακόμη και τον Χειμώνα;

Όλοι και όλες ξέρουμε ότι τον Χειμώνα φοράμε ζεστές πιτζάμες για να κοιμηθούμε. Κρατάει το σώμα μας ζεστό και μας προφυλάσσει από κρυολογήματα! Έχετε παρατηρήσει όμως πως σε πολλές ταινίες της Αμερικής, οι άνθρωποι φορούν καλοκαιρινές πιτζάμες ακόμη και τον Χειμώνα;

Εγώ το έχω παρατηρήσει σίγουρα και πάντα έλεγα ότι ήταν σκηνοθετικό λάθος. Κι όμως φίλες και φίλοι, είτε οι σκηνοθέτες αυτών των ταινιών είναι πραγματικά πολύ ενημερωμένοι γύρω από την υγεία είτε απλά ήταν πολύ τυχεροί.

Δείτε ακόμα τι συμβαίνει όταν αφήσετε για λίγο στην άκρη το κινητό και αισθανθείτε τον κόσμο γύρω σας.

Φαίνεται πως σε αντίθεση από αυτά που πιστεύαμε οι ζεστές πιτζάμες δεν προστατεύουν την υγεία μας τον Χειμώνα. Αντιθέτως βλάπτουν σοβαρά την υγεία. Στο παρακάτω άρθρο θα σας εξηγήσω πως ακριβώς οι ζεστές πιτζάμες βλάπτουν την υγεία και δεν πρέπει να τις φοράμε ακόμη και τον Χειμώνα. Διαβάστε παρακάτω: 

Οι ζεστές πιτζάμες βλάπτουν την ποιότητα του ύπνου

Όταν φοράμε ζεστές πιτζάμες κατά τη διάρκεια του ύπνου και σκεπαζόμαστε με κουβέρτα και πάπλωμα το σώμα μας υπερθερμαίνεται. Όλο το βράδυ λοιπόν το σώμα παλεύει να διατηρήσει την θερμοκρασία του, σε φυσιολογικά επίπεδα και αυτό βλάπτει σοβαρά την ποιότητα του ύπνου.

Για τον ύπνο προτιμήστε βαμβακερές πιτζάμες. Το βαμβάκι είναι ένα μαλακό ύφασμα, απορροφητικό και αφήνει το δέρμα να αναπνέει. Αν δεν έχετε βαμβακερές πιτζάμες μπορείτε να διαλέξετε τις λινές που είναι απορροφητικές και αφήνουν και πάλι το δέρμα να αναπνέει. Απλά το λινό δεν είναι τόσο μαλακό ύφασμα όσο το βαμβάκι.

Οι ζεστές πιτζάμες βλάπτουν την ποιότητα του ύπνου

Οι ζεστές πιτζάμες μπορεί να σου προκαλέσουν σπυράκια

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο αλλά άμα το καλοσκεφτείτε δεν είναι καθόλου παράλογο. Όταν κοιμόμαστε με ζεστές πιτζάμες και είμαστε σκεπασμένοι με ζεστά παπλώματα, μπορεί κατά τη διάρκεια του ύπνου να ιδρώσουμε. Ο ιδρώτας πολλές φορές είναι η αιτία που εμφανίζει το σώμα μας τα λεγόμενα σπυράκια του ιδρώτα.

Οι ζεστές πιτζάμες μπορεί να σου προκαλέσουν σπυράκια

Οι ζεστές πιτζάμες μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις

Εάν ιδρώνετε τη νύχτα, έχετε περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξετε δερματική λοίμωξη. Τα βακτήρια αναπτύσσονται καλύτερα σε υγρά και σκοτεινά μέρη και όταν είστε ντυμένοι με ζεστές πιτζάμες και σκεπάζεστε με κουβέρτα, μπορείτε πραγματικά να δημιουργήσετε το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για μικρόβια.

Οι ζεστές πιτζάμες μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις

Οι ζεστές πιτζάμες μπορεί να επηρεάσουν την γονιμότητά σας

Οι άνδρες που δεν φορούν παντελόνι τη νύχτα μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του σπ@ρματος τους, σύμφωνα με μια μελέτη. Όταν πάτε για ύπνο φορώντας σφιχτά εσώρουχα ή ζεστές πιτζάμες, η περιοχή των γεννητικών οργάνων σας είναι πιο πιθανό να ιδρώσει.

Μπορεί επίσης να επηρεάσει τη γονιμότητα των γυναικών καθώς ο υπερβολικός ιδρώτας μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και λοιμώξεις.

Οι ζεστές πιτζάμες μπορεί να επηρεάσουν την γονιμότητά σας

Οι ζεστές πιτζάμες…μπορεί και να παχαίνουν!

Και όχι δεν εννοώ ότι οι ζεστές πιτζάμες εξαιτίας του σχεδίου τους, προσθέτουν κιλά. Απλά όταν το σώμα όλο το βράδυ προσπαθεί να ρυθμίσει την θερμοκρασία του σώματος και να την επαναφέρει στην κανονική του τιμή, είναι πολύ πιθανόν ο μεταβολισμό σας να επιβαρυνθεί.

Οι μεταξωτές πιτζάμες είναι καλύτερες στο να αφήσετε το σώμα σας να αναπνεύσει και να διατηρεί μία φυσιολογική θερμοκρασία. Αυτό βέβαια, είναι μία εναλλακτική στη περίπτωση που δεν έχετε βαμβακερές πιτζάμες στο σπίτι σας.

Οι ζεστές πιτζάμες...μπορεί και να παχαίνουν!

Και τώρα που το άρθρο έφτασε στο τέλος του δε θα αντέξω να μην το πω. Για να έχεις την πολυτέλεια να φοράς το καλοκαιρινό σου νυχτικάκι ενώ έξω χιονίζει, θα πρέπει να έχεις και την πολυτέλεια να διατηρείς την θέρμανση του σπιτιού ανοιχτή όλο το βράδυ.

Εμείς όμως κάνουμε οικονομία στο πετρέλαιο και στο ρεύμα και σίγουρα δε θα μας είναι πολύ άνετο να σηκωνόμαστε από τον ύπνο ενώ έξω έχει μηδέν βαθμούς Κελσίου και στο σπίτι μας, 2-3 βαθμούς Κελσίου, φορώντας καλοκαιρινές πιτζάμες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

All photos via brightside.me

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close