Γιατί δεν πρέπει να κρεμάμε την πετσέτα στην λαβή του φούρνου-Οι επιπτώσεις στην υγεία μας

Ένα λάθος που κάνουμε οι νοικοκυρές στην κουζίνα μας είναι να κρεμάμε την πετσέτα στο χερούλι της πόρτας του φούρνου. Ξέρω ότι θα μου πείτε ότι είναι εύχρηστο ειδικά την ώρα του μαγειρέματος γιατί είναι διπλά μας όποτε την χρειαστούμε.

Γιατί δεν πρέπει να κρεμάμε την πετσέτα στην λαβή του φούρνου-Οι επιπτώσεις στην υγεία μας

 

Όμως αν σκεφτούμε λίγο θα δούμε ότι αυτή δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Σκεφτείτε λοιπόν ποσά υπολείμματα τροφών επομένως και μικρόβια έχει η λαβή του φούρνου, αφού την πιάνουμε αρκετά συχνά με λερωμένα χεριά.

Ένας ακόμα λόγος είναι ότι οι περισσότεροι φούρνοι βρίσκονται χαμηλά, έτσι όταν ανοίγουμε την πόρτα η κρεμασμένη στο χερούλι πετσέτα ακουμπάει στο γεμάτο μικρόβια πάτωμα και τα μεταφέρει στα χεριά μας την ώρα που σκουπιζόμαστε. Επίσης πολλές είναι οι φόρες που ανοίγοντας την πόρτα του φούρνου η πετσέτα πέφτει τελείως κάτω και αναγκαζόμαστε να την βάλουμε στα άπλυτα ακόμα και αν την έχουμε βγάλει μόλις απ το συρτάρι.

Ακόμα και αν ακουμπήσουμε όμως την πετσέτα μας διπλωμένη στο πάγκο της κουζίνας αυτή πιθανότατα να καταλήξει πάλι στα άπλυτα αφού θα μπερδευτεί με άλλες πετσέτες όχι και τόσο καθαρές.

Η λύση που έχουμε να σας προτείνουμε είναι κρεμαστράκια στα πλακάκια, όπου σας εξυπηρετεί καλύτερα είτε διπλά στην κουζίνα, είτε διπλά στον νεροχύτη. Μπορείτε να βρείτε πάρα πολλά σχέδια στο εμπόριο ή μπορείτε να φτιάξετε και τα δικά σας, όπως κάναμε και μεις.

 

Πήρα άπλα ξύλινα μανταλάκια και μαζί με τα παιδιά τα βάψαμε με νερομπογιές, αφού στεγνώσαν καλά έβαλα ταινία διπλής όψεως και τα τοποθέτησα. Έτσι οι πετσέτες μας είναι πάντα κρεμασμένες για να στεγνώνουν και δεν γεμίζουν μικρόβια τόσο εύκολα.

  Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα άρθρα

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close