γιατί_πρέπει_να_κάνουμε_το_ντους_το_βράδυ_

Γιατί τελικά είναι καλύτερα να κάνουμε ντουζ το βράδυ; Όλοι οι λόγοι που θα σας πείσουν να κάνετε ντους μόνο το βράδυ. Θα εντυπωσιαστείτε με τις ευεργετικές ιδιότητες του βραδινού ντουζ.

Το ντους είναι πάντα ευεργετικό στην ζωή ενός ανθρώπου. Ένα ντους είναι σε θέση να μας χαλαρώσει, να μας ανανεώσει, να μας κάνει να ξεχάσουμε έστω και λίγο τα προβλήματά μας και φυσικά μας κρατάει καθαρούς και ανάλαφρους.

Συνήθως ένας άνθρωπος δεν έχει συγκεκριμένη ώρα που κάνει ντους. Κάνει ντους όταν το έχει ανάγκη. όταν έχει χρόνο ή όταν χρειάζεται για να βγει έξω. Όμως σύμφωνα με τους ειδικούς, ντους είναι καλύτερο να κάνετε το βράδυ. Για ποιον λόγο; Διαβάστε παρακάτω: 

Μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρηγορότερα.

Ένα βραδινό ντους χαλαρώνει το σώμα και το μυαλό σας και όταν το κάνετε την κατάλληλη στιγμή μπορεί επίσης να σας δώσει έναν καλύτερο ύπνο. Το ντους 90 λεπτά πριν τον ύπνο σε ζεστό νερό μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε περίπου 10 λεπτά γρηγορότερα από το συνηθισμένο.

Δείτε ακόμα Κρεμάσαμε ευκάλυπτο στο ντους. Να γιατί πρέπει να το κάνεις και εσύ!

Αυτό συμβαίνει επειδή το ζεστό νερό μειώνει ελαφρώς τη θερμοκρασία του σώματός σας, το οποίο με τη σειρά του στέλνει ένα σήμα στο σώμα σας ότι ήρθε η ώρα για ύπνο.

γιατί_πρέπει_να_κάνουμε_το_ντους_το_βράδυ_

Είναι καλύτερο για το δέρμα σας.

Το ντους πριν πάτε για ύπνο μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κρατήσετε την ακμή μακριά. Τα μαλλιά μας συλλέγουν βακτήρια όλη την ημέρα, και καθώς το κεφάλι σας ακουμπά το μαξιλάρι, όλες αυτές οι ακαθαρσίες μεταφέρονται στη μαξιλαροθήκη σας και στη συνέχεια στο πρόσωπό σας.

Επειδή το δέρμα μας αναγεννάται ενώ κοιμόμαστε, ο ύπνος με καθαρό και φρέσκο ​​δέρμα σημαίνει επίσης ότι τα νέα σας κύτταρα θα είναι υγιή.

γιατί_πρέπει_να_κάνουμε_το_ντους_το_βράδυ_

Μπορεί να μειώσει τις εποχιακές αλλεργίες.

Εάν υποφέρετε από εποχιακές αλλεργίες, το νυχτερινό ντους μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Το να είσαι έξω σημαίνει ότι αλλεργιογόνα, όπως η γύρη και η σκόνη, μπαίνουν στο δέρμα και τα ρούχα σου και αν δεν κάνεις ντους πριν κοιμηθείς μπορεί να καταλήξουν στο κρεβάτι σου.

Εάν έχετε τη συνήθεια να μπαίνετε στο ντους το πρωί, σκεφτείτε να αλλάξετε τη ρουτίνα σας και να κάνετε νυχτερινό ντους για να αποφύγετε τα δυσάρεστα συμπτώματα.

γιατί_πρέπει_να_κάνουμε_το_ντους_το_βράδυ_

Τα μαλλιά σας θα είναι πιο υγιή.

Εάν πλένετε τα μαλλιά σας το βράδυ, θα έχετε περισσότερο χρόνο να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά. Αυτό, με τη σειρά του, θα κρατήσει τα μαλλιά σας λαμπερά και ζωηρά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς βοηθά να κλειδώσετε την υγρασία. Το στέγνωμα των μαλλιών σας το πρωί  μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας, αφήνοντάς τα αδύναμα και θαμπά.

γιατί_πρέπει_να_κάνουμε_το_ντους_το_βράδυ_

Βοηθά στην καταπολέμηση της υπερβολικής εφίδρωσης.

Ενώ το πρωινό ντους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανανεωθείτε πριν αντιμετωπίσετε την ημέρα, το ντους το βράδυ μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τη δυσοσμία του σώματος. Το να κάνεις ένα δροσερό ντους πριν κοιμηθείς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του νυχτερινού ιδρώτα από τον οποίο υποφέρουν πολλοί άνθρωποι.

Δείτε ακόμα Τραγουδάς την ώρα του ντους; Να γιατί δε πρέπει να σταματήσεις!!!

γιατί_πρέπει_να_κάνουμε_το_ντους_το_βράδυ_

Μπορεί να αποτρέψει μυϊκές κράμπες.

Εάν οι μύες σας νιώθουν πόνο  μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, το ζεστό ντους μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τις δυσάρεστες αισθήσεις. Καθώς το ζεστό νερό χτυπά το σώμα σας, βοηθά στην καταστολή της μυϊκής έντασης και προάγει έναν καλύτερο νυχτερινό ύπνο.

Το ζεστό ντους μπορεί επίσης να αποτρέψει τις κράμπες στα πόδια τη νύχτα, μια κοινή κατάσταση που επηρεάζει έως και το 60 τοις εκατό των ανθρώπων.

γιατί_πρέπει_να_κάνουμε_το_ντους_το_βράδυ_

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close