Η Ματίνα Παγώνη βρέθηκε καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του MEGA Κοινωνία Ώρα MEGA προειδοποιώντας πως ιώσεις και γρίπη βρίσκονται σε έξαρση. Μέχρι πότε θα κρατήσει ποιες ομάδες πρέπει να προσέξουν περισσότερο.
Όλα όσα είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ
«Αυτήν την στιγμή είναι η γρίπη, κυριαρχεί η γρίπη παντού. Ήταν γιορτές και είχαμε λίγο δεθεί περισσότερο, ήμασταν σε εσωτερικούς χώρους πολύς κόσμος και ήταν αναμενόμενο για εμάς. Αυτό θα πάει μέχρι τέλος Μάρτη», λέει στο MEGA η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.
Περάσατε πρόσφατα γρίπη; Τι να κάνετε στο σπίτι σας αμέσως αφού γίνετε καλά
«Ομάδες υψηλού κινδύνου που δεν έχουν εμβολιαστεί, να πάνε να εμβολιαστούν. Με το εμβόλιο περνάς με πολύ ήπια συμπτώματα, δεν πας στο νοσοκομείο να νοσηλευτείς, παίρνεις τα αντιικά σου αν χρειαστείς και κάθεσαι σπίτι σου. Τα περιστατικά που έχουν έρθει στο νοσοκομείο, τα περισσότερα ήταν ανεμβολίαστα και ήταν μεγάλοι σε ηλικία με υποκείμενα νοσήματα».
Γρίπη, κορονοϊός ή HMPV: Τι είναι πιο ανησυχητικό – Τι λένε οι ειδικοί
«Ο κορονοϊός δεν είναι σε έξαρση. Όσον αφορά για τον μεταπνευμονοϊό, επειδή μας ρωτάνε, το ποσοστό είναι γύρω στο 2%. Σε εμάς εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Τα συμπτώματά του είναι όπως της γρίπης, φοβόμαστε τις επιπλοκές».