"Μείνετε στο σπίτι! Μην κάνετε το ίδιο λάθος με εμάς" - Το συγκλονιστικό post μιας Ελληνίδας που ζει στην Ιταλία για τον κορονοϊό

Τα πρώτα κρούσματα του κορονοϊού χτύπησαν και την δική μας χώρα πριν λίγες εβδομάδες. Όπως ήταν λογικό πολλοί πολίτες πανικοβλήθηκαν στην ιδέα ότι ένας ιός χωρίς θεραπεία και εμβόλιο, ξεκίνησε να εξαπλώνεται και στην Ελλάδα. Έκτοτε, η κυβέρνηση πήρε δρακόντια μέτρα για την προστασία των πολιτών της. Μας ενημερώνει διαρκώς να μην βρισκόμαστε σε μέρη όπου υπάρχει έντονος συνωστισμός και γι’ αυτόν το λόγο έκλεισε τα σχολεία για 14 ημέρες τουλάχιστον.

Επίσης, πολλές επιχειρήσεις πήραν την πρωτοβουλία να κλείσουν κι εκείνες, γι’ αυτές τις 14 μέρες, έχοντας σαν αποτέλεσμα αγορές όπως της Θεσσαλονίκης να “νεκρώσουν” . Οι γιατροί προχωρούν συνεχώς σε δημοσιεύσεις μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς, που σκοπό έχουν να ενημερώσουν τους πολίτες αλλά και να τους καθησυχάσουν.

Υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι θορυβημένοι παίρνουν κάθε απόφαση της κυβέρνησης πολύ σοβαρά. Δεν βγαίνουν από το σπίτι τους, αποφεύγουν τις συναθροίσεις, πλένουν τακτικά τα χέρια τους και φυσικά παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας τους.

Όμως ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων, θεωρεί ότι η έξαρση του κορονοϊού δεν είναι τόσο σημαντική όσο μας παρουσιάζεται. Πιστεύει ότι πρόκειται για κυβερνητικές υπερβολές που είτε θέλουν να θολώσουν τα νερά είτε να μας πανικοβάλλουν με σκοπό να προστατευθούμε περισσότερο. Τα προβλήματα στη χώρα μας είναι πολλά και ο κορονοϊός ίσως να μην μας έχει αγγίξει τόσο όσο θα έπρεπε.

Μια Ελληνίδα η οποία είναι μετανάστρια στην Ιταλία, φαίνεται πως πέρασε ακριβώς την ίδια διαδικασία με εμάς. Ξέσπασαν τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα που μένει και η κυβέρνηση της Ιταλίας έκλεισε τα σχολεία και έδωσε πανομοιότυπες συμβουλές με την ελληνική κυβέρνηση.

Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι στην Ιταλία φαίνεται πως δεν πήραν πολύ στα σοβαρά τις συμβουλές της ιταλικής κυβέρνησης και αυτό σύμφωνα με την Θεώνη Χρονοπούλου είχε καταστροφικές συνέπειες. Πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ενώ αρχικά έπρεπε να μείνουν μέσα για δυο εβδομάδες, εφόσον τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν, χρειάστηκε να μείνουν για περισσότερες ημέρες.

Η Ελληνίδα μετανάστρια, από αγάπη για την χώρα της, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια δημοσίευση μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Facebook με σκοπό να μοιραστεί την εμπειρία της με τον κορονοϊό. Όπως υπογράμμισε, σκοπός της δημοσίευσης δεν είναι να τρομοκρατήσει τους αναγνώστες της, αλλά να τους προειδοποιησει για να μην πάρουν αψήφιστα το ζήτημα του κορονοϊού και να προφυλάξουν κατάλληλα, τους εαυτούς τους αλλά και τους δικούς τους ανθρώπους. Διαβάστε παρακάτω:

Αγαπητοί συμπατριώτες στην Ελλάδα,
Ονομάζομαι Θεώνη Χρονοπούλου και ζω στο Oderzo!Μία πανέμορφη πόλη στη επαρχία του Τρεβίζο, στο υπέροχο Veneto!!!
Βλέποντας την κατάσταση να έχει ξεφύγει και να τείνει να ξεφύγει και στην υπέροχη μας χώρα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτή την τόσο άσχημη «εμπειρία» που ζούμε εδώ στην Ιταλία τον τελευταίο μήνα!

Στην αρχή ήταν όπως στην Ελλάδα! Λίγα κρούσματα από δω κι από κει και κάποια συγκεντρωμένα στην Πάντοβα και στο Μιλάνο όπως τώρα στην Ηλεία!!!! Τρομάξαμε αλλά δε δώσαμε την σημασία που έπρεπε! Με μια κυβέρνηση (που προσωπικά δε με ενδιαφέρει καθόλου που ανήκει) που κανείς τους δεν έχει διοικήσει ούτε μια μικρή εταιρεία, χωρίς την παραμικρή εμπειρία σε καταστάσεις κρίσης και χωρίς να παίρνει βοήθεια από τους πιο ειδικούς για να μη παραδεχτεί την ανικανότητα της, να παίρνει τη μια λάθος απόφαση μετά την άλλη!

Και από την άλλη εμείς που έχουμε ίσως τη μεγαλύτερη ευθύνη, υποτιμήσαμε τη δύναμη του ιού και την δυνατότητα εξάπλωσης του, το πήραμε αψήφιστα και δεν ακυρώναμε ταξίδια, εξόδους και δραστηριότητες! Όταν σαν πρώτο μέτρο έκλεισαν τα σχολεία οι γονείς διαμαρτύρονταν για το που θα αφήνουν τα παιδιά τους για να πάνε στη δουλειά! Που είναι απόλυτα φυσιολογικό! Όταν έκλεισαν τα αεροδρόμια διαμαρτύρονταν γιατί τους χαλούσαν τη διασκέδαση ή τις δουλειές! Κι αυτό φυσιολογικό! Το θεωρούσαμε υπερβολή!

Και κανείς δεν έμενε σπίτι του! Δεν άφηναν τον καφέ ή το βραδινό ποτό με τους φίλους! Δεν αφήναμε το καθιερωμένο γεύμα στο αγαπημένο μας εστιατόριο! Τα παιδιά δεν είχαν σχολείο αλλά τα αφήναμε να βγαίνουν να βλέπουν και να παίζουν με τους φίλους τους! Η να πάνε στους παππούδες.

Στις παιδικές χαρές, στους παιδότοπους! Φυσιολογικό έτσι;;;; Να μην κλειστούν μέσα τα παιδιά! Δεν καταλάβαμε πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!
Κι άρχισαν οι θάνατοι! Τα παιδιά δύσκολα αρρωσταίνουν αλλά αρρωσταίνουν, ή γίνονται φορείς και πάνε στους παππούδες στους γονείς!
Κι άρχισαν οι θάνατοι! Γιατί οι παππούδες δεν άφηναν το καφενείο για κάτι τόσο ασήμαντο! Κι άλλοι θάνατοι!

Γιατί κανείς δε μπορεί να πει στους έφηβους τι να κάνουν! Αυτοί είναι μάγκες, ξέρουν καλύτερα! Κι άλλοι θάνατοι! Γιατί ενώ είχαν κλείσει όλα τα υπόλοιπα, τα γυμναστήρια ήταν ανοιχτά! Και οι κουρασμένες ανάσες εκτοξεύονταν όχι ένα μέτρο απόσταση αλλά παντού στο χώρο!

Κι άλλοι νοσούντες κι άλλοι θάνατοι! Γιατί οι «σύγχρονοι άνετοι» ντρέπονται να βάλουν τη μάσκα η τα γάντια…….Κι αυτά είναι πολύ λίγα δείγματα της ανθρώπινης ματαιοδοξίας. Της σιγουριάς μας ότι δε θα συμβεί σε μας!!!!! Και είναι τόσο απλό!!!! Στους παππούδες μας ζήτησαν να πάνε στον πόλεμο! Σε μας ζητούν να κάτσουμε στο ντιβάνι!

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος φίλοι μου να το σταματήσουμε! Γιατί το σύστημα υγείας δε θ´αντέξει για πολύ ακόμα! Εδώ προβλέπουν μια άνοδο απίστευτη στις επόμενες μέρες! Ο κυβερνήτης του Βένετο είπε εχθές πως αν δε μείνουμε σπίτια μας θα φτάσουν σε σημείο να βγάζουν τους αρρώστους από τα νοσοκομεία για να εισάγουν τους νοσούντες από το covid-19 !!!!

Προβλέπουν γύρω στα 2.000.000 νοσούντες μόνο από την επαρχία Βένετο!!!!!! Καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάμε ;;;; ΓΙ αυτό ήθελα να σας παρακαλέσω, να σας ικετέψω φίλοι και συμπατριώτες μου στην ωραία μας Ελλάδα! Ο,τι μέτρα και να πάρει η κυβέρνηση (που επαναλαμβάνω ποσώς με ενδιαφέρει που ανήκει)

Σεβαστείτε τα !!!!!!! Μείνετε σπίτι σας! Μην υποτιμάτε και μη σνομπάρετε την υπερβολή στα μέτρα που θα παρθούν!!!!!! Μην κάνετε το ίδιο λάθος με μας! Δυο εβδομάδες αξίζουν τη ζωή σας ολόκληρη! Ξέρω πως είναι δύσκολο! Πιστέψτε με, θα φαίνεται σαν να σταμάτησε η ζωή !

Όμως θα πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο!!!!!
Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας! Εμείς είμαστε Τρίτη εβδομάδα στο σπίτι!!!! Πιστέψτε το και μη σας φαίνεται υπερβολικό! Γιατί δεν είναι! Χρειάστηκαν τόσοι θάνατοι και τόσο μεγάλη εξάπλωση για να το καταλάβουμε!!!

Βρείτε να κάνετε πράγματα που θα κάνουν ευχάριστη τη διαμονή σας μέσα στο σπίτι για εσάς και τα παιδιά σας! Είναι δύσκολο! Αλλά όχι ακατόρθωτο! Πρέπει να το κάνετε! Αν εμείς το είχαμε κάνει από την αρχή δε θα είχε συμβεί αυτή η τραγωδία! Δεν προσπαθώ να σας φοβίσω! Είναι αυτό που σκεφτόμασταν κι εμείς στην αρχή όταν το ακούγαμε!

«Ναι σιγά μη μας φοβίσει μια ίωση! Βρε δε πα να λέτε!!! Εμείς δε θα σταματήσουμε να ζούμε για έναν ιό!» Όμως σταματήσαμε!!! Κι ήμασταν πολλοί!!!! Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 827 μέχρι τις 18:00 σήμερα 11/3/2020! Δεν είναι για να σας φοβίσω!!!! Είναι μόνο για προειδοποίηση! Σας παρακαλώ μείνετε σπίτια σας!!!!

Σας το λέω με όλη την αγάπη που έχω για τη χώρα μου! Αυτό το μοναδικό στολίδι σε όλοκληρο τον κόσμο, που είμαι υπερήφανη να εκπροσωπώ όπου κι αν βρεθώ! Σας ευχαριστώ 😔

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close