Μια καρδιακή προσβολή μπορεί να προβλεφθεί ακόμη και μήνες πριν: Τα μαλλιά σας, σας προειδοποιούν

Η μεγάλη πίεση στο στήθος είναι ένα από τα πιο γνωστά συμπτώματα της καρδιακής προσβολής, αλλά λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το ένα τρίτο των ασθενών που βιώνουν καρδιακή προσβολή, δεν αισθάνονται πόνο στο στήθος.

Οι ασθενείς καθυστερούν να πάνε στο νοσοκομείο καθώς παραμελούν άλλα λιγότερο γνωστά συμπτώματα, και έτσι φτάνουν κατά μέσο όρο δύο ώρες αργότερα στο νοσοκομείο. Επίσης, κάποια εγκεφαλικά επεισόδια είναι ξαφνικά και δυνατά, ενώ κάποια άλλα συμβαίνουν αργά με ήπιο πόνο και ένα αίσθημα δυσφορίας. Αλλά οτι και αν συμβαίνει, οι άνθρωποι συχνά δεν είναι σίγουροι για το τι δεν πάει καλά, και γι ‘αυτό περιμένουν και δεν ζητούν ιατρική φροντίδα ..

Δείτε ακόμη: 6 λόγοι που οφείλονται για τους πόνους κάτω από τη δεξιά πλευρά του θωρακικού τοιχώματος

Η καρδιακή προσβολή συμβαίνει σπάνια από το πουθενά, αν και πολλοί πιστεύουν το αντίθετο. Συγκεκριμένα, το σώμα προσπαθεί να μας προειδοποιήσει ημέρες, εβδομάδες ή ακόμη και μήνες πριν γι αυτό που πρόκειται να επέλθει. Ακόμη και τα μαλλιά σας μπορούν να σας προειδοποιήσουν: μπορεί να περιέχουν υψηλά επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης, και αυτό μπορεί να αποτελεί, ένδειξη μιας επικείμενης καρδιακής προσβολής! Συνήθως τα επίπεδα της κορτιζόλης μετριώνται με τεστ στο αίμα, στα ούρα και στο σάλιο, αλλά στη τρίχα είναι διαφορετικό -o γρήγορος ρυθμός αύξησης των τριχών, 12- 15 cm θα μπορούσε να δείξει μια μεγαλύτερη περίοδο αυξημένων επιπέδων στρες. Αυτό έδειξε μια  μελέτη η οποία εξέτασε τις τρίχες σε 56 άτομα που είχαν έρθει αντιμέτωπα με έμφραγμα, και τα αποτελέσματα αυτών συγκρίθηκαν με δείγματα τριχών από άνδρες που δεν είχαν αντιμετωπίσει μια καρδιακή προσβολή, αλλά είχαν διάφορα θέματα με άλλες ασθένειες.

Για αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι θέλει να μας πει η καρδιά μας μέσα από τα προειδοποιητικά σημάδια

Μια μεγάλη ανησυχία για τους καρδιαγγειακούς εμπειρογνωμόνες είναι η λεγόμενη σιωπηλή καρδιακή προσβολή, με σημεία και συμπτώματα που είναι μέτρια ή φαίνονται άσχετα με την καρδιά.

Δείτε ακόμη: Προσοχή: Ποια τα δέκα σημάδια που δείχνουν ότι η καρδιά δεν λειτουργεί σωστά

Μιλάνε λοιπόν για 4 σημάδια και αυτά είναι: ο πόνος στο στήθος, αν και κάθε πόνος στο στήθος δεν σημαίνει κατ ‘ανάγκη καρδιακή προσβολή. Μπορείτε να αισθανθείτε πόνο στο λαιμό, στα χέρια, στην πλάτη και ακόμη και στο σαγόνι σας. Η εφίδρωση και η ναυτία είναι το δεύτερο σημάδι. Η δυσκολία στην αναπνοή είναι το τρίτο σημάδι και ένα τέταρτο είναι ένα πρόβλημα με το στομάχι.

Δείτε ακόμη: Βίντεο: Συγκλονίζει η θαρραλέα εφτάχρονη που γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το στήθος

Για αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι θέλει να μας πει η καρδιά μας μέσα από τα προειδοποιητικά σημάδια. Δεν αποτελεί έκπληξη, αν σκεφτεί κανείς ότι μια καρδιακή προσβολή είναι ο υπ ‘αριθμόν ένα δολοφόνος στην Αμερική, όπου σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι κάθε χρόνο έρχονται αντιμέτωποι με αυτή.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close