Να γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα πόδια στο ταμπλό του αυτοκινήτου

Μια καλοκαιρινή συνήθεια που πρέπει να σταματήσει. Χθες!

Τα πόδια στο ταμπλό είναι μια (κακιά) συνήθεια, η οποία παρατηρείται κατά κόρον τους καλοκαιρινούς μήνες από τους συνοδηγούς των αυτοκινήτων. Αναφερόμαστε σε εκείνες τις στιγμές που ο συνοδηγός, θέλοντας να ξεκουραστεί (ή ακόμα χειρότερα για να μαυρίσει), τεντώνει τα πόδια του είτε στο ταμπλό του αυτοκινήτου (μέχρι το παρμπρίζ) είτε πάνω στην πόρτα του αυτοκινήτου, στο σημείο εκείνο που ξεκινά ο καθρέπτης.

Δειτε ακομα Έρευνα: Ποια είναι η πιο επικίνδυνη θέση για να κάθεσαι σε ένα αυτοκίνητο

Πόσο κακό όμως είναι κάτι τέτοιο;
Πολύ. Και φυσικά δεν έχει να κάνει με τα σημάδια που μπορεί να αφήσει αυτή η συνήθεια στο ταμπλό του αυτοκινήτου αλλά στον πολύ σοβαρό τραυματισμού του ατόμου. Λόγω των αερόσακων οι οποίοι αν ενεργοποιηθούν όσο τα πόδια του συνοδηγού βρίσκονται στο ταμπλό θα σπρώξουν με μεγάλη ταχύτητα τα γόνατά προς το πρόσωπό, σπάζοντας τον από τον αστράγαλο, το σαγόνι, τα δόντια και ποιος ξέρει ποιες άλλες αρθρώσεις. Ουσιαστικά, ο αερόσακος που προορίζεται για την προστασία του συνοδηγού, μπορεί να του προκαλέσει τεράστια ζημιά και πόνο. Συχνά, δεν υπάρχει χρόνος να αντιδράσουμε σε περίπτωση ξαφνικής σύγκρουσης ενώ οι αερόσακοι, οι οποίοι αναπτύσσονται σε τρία δέκατα του δευτερολέπτου «χτυπούν» με εξαιρετικά ισχυρή δύναμη.

Να γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα πόδια στο ταμπλό του αυτοκινήτου

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση της Audra Tatum. Όπως αναφέρει ο Ιndependent, η Tatum βίωσε από πρώτο χέρι τις συνέπειες αυτής όταν τον Αύγουστο του 2015 ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο της οικογένειας, το οποίο οδηγούσε ο άντρας της. Η γυναίκα καθόταν με τα πόδια στο ταμπλό όταν ένα αυτοκίνητο παραβίασε το «Στοπ» ενός κάθετου δρόμου και έπεσε πάνω τους. Αμέσως ενεργοποιήθηκαν οι αερόσακοι με την Tatum να σπάει αστράγαλο, μπράτσο, μηριαίο οστό αλλά και τη μύτη της, αφού το πόδι της τη χτύπησε στο πρόσωπο. Οι γιατροί επεσήμαναν στην άτυχη Αμερικανίδα, πως αν δεν είχε τα πόδια της στο ταμπλό δεν θα πάθαινε απολύτως τίποτα από το «ελαφρύ» τροχαίο που είχε.

Να γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα πόδια στο ταμπλό του αυτοκινήτου

Η Tatum, για να αρχίσει να ξαναπερπατάει χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολλές επεμβάσεις και εβδομάδες φυσικοθεραπείας. Δυο χρόνια μετά, ακόμα δεν έχει επανέλθει πλήρως:

Δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου ως νοσοκόμα. Δεν μπορώ να σηκώνω ασθενείς πλέον. Και δεν μπορώ να στέκομαι για περισσότερες από τέσσερις ώρες. Στο 4ωρο βάζω τα κλάματα

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα πείραμα και την αντίδραση της κούκλας η οποία έχει τα πόδια στο ταμπλό.

https://www.facebook.com/watch/?v=1709033202478241  

Δειτε ακομαΤα πράγματα που απαγορεύεται να αφήνεις στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι! Τα περισσότερα είναι μεγάλης επικινδυνότητας.

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα αρθρα

 

Πηγή: mikropragmata.lifo.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close