Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον επιχείλιο έρπη: Γιατί εμφανίζεται,πως κολλάει, τι μεγάλο λάθος κάνουμε!

Ο επιχείλιος έρπης αφορά την εκδήλωση του απλού έρπητα 1. Από αυτές τις περιπτώσεις το 15% αφορά προσβολή από τον έρπητα 2. Ο επιχείλιος έρπης μπορεί επίσης να συνυπάρχει και με ερπητοειδή στοματίτιδα. Η εκδήλωση της τελευταίας επιτυγχάνεται μέσα στο στόμα, στα ούλα, στην υπερώα, στη γλώσσα, αλλά και στις παρειές.

Επιχείλιος έρπης: Αίτια
Ο ερπητοϊό HSV-1 είναι υπεύθυνος για τον επιχείλιο έρπη. Κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας, οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν πρωτολοίμωξη. Ωστόσο, δεν το καταλαβαίνουν. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι μπορεί να είναι ασυμπτωματική. Αντίθετα, ο δεύτερος έχει να κάνει με συμπτώματα που δεν γίνονται αντιληπτά, καθώς μοιάζουν με εκείνα του κρυολογήματος.

Δειτε ακομα Έρπης στα μάτια – Τύποι, συμπτώματα και αντιμετώπιση

 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον επιχείλιο έρπη: Γιατί εμφανίζεται,πως κολλάει, τι μεγάλο λάθος κάνουμε!

Από εκεί και πέρα, η δερματική βλάβη, πέριξ του στόματος, μπορεί να οφείλεται στον ιό HSV-2. Ο συγκεκριμένος ιός είναι γνωστός και με την ονομασία «έρπης των γεννητικών οργάνων». Με την υποχώρηση των πρώτων συμπτωμάτων, ο ιός συνεχίζει να βρίσκεται σε λανθάνουσα μορφή στον οργανισμό του ασθενούς. Αντίθετα, όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι αδύναμο, τότε επανεμφανίζεται. Το άγχος παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην συχνότητα υποτροπής του ιού. Κάποιο πιθανό κρυολόγημα, μειώνει την άμυνα του οργανισμού. Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει η υπεριώδης ακτινοβολία, η έμμηνος ρύση, αλλά και κάποιες οδοντιατρικές εργασίες.

Οι επιπλοκές που μπορεί να παρουσιάσει ο επιχείλιος έρπης είναι συγκεκριμένες. Αυτές μπορεί να αφορούν τον έρπη των ανοσοκατεσταλμένων. Από εκεί και πέρα, μπορεί να έχουν να κάνουν με τη γενικευμένη ερπητική λοίμωξη, το ερπητικό έκζεμα και το πολύμορφο ερύθημα.

Δειτε ακομα Έρπης ζωστήρας: Συμπτώματα, τι πρέπει να κάνετε…

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close