Πρόβλημα στα αυτιά_ Τα 5 σημάδια _

Πρόβλημα στα αυτιά: Τα 5 σημάδια και συμπτώματα που δείχνουν πως ίσως έχουμε πρόβλημα στα αυτιά μας.  Τα αυτιά μας είναι πολύ σημαντικά όργανα στο σώμα μας. Ένα πρόβλημα υγείας που αφορά τα αυτιά δεν πρέπει να το αφήσουμε να περάσει χωρίς εξετάσεις γιατί μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε κώφωση.

Υπάρχουν μερικά σημάδια που υποδηλώνουν ότι μπορεί να υπάρχει πιθανό πρόβλημα υγείας στα αυτιά μας. Όμως αυτά τα σημάδια πολλές φορές δεν είμαστε σε θέση να τα αναγνωρίσουμε ούτε να καταλάβουμε ότι συνδέονται με τα αυτιά.

Δείτε ακόμα 7 προβλήματα υγείας που δημιουργηθούν τα κινητά

Επειδή ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η καλή υγεία των αυτιών μας, αποφασίσαμε σε ένα άρθρο να σας παρουσιάσουμε όλα τα σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να έχεις πρόβλημα με τα αυτιά σου. Επίσης στο τέλος του άρθρου θα σας δείξουμε τρόπους αντιμετώπισης. Διαβάστε παρακάτω: 

Το Βούισμα  μπορεί να δηλώνει πρόβλημα στα αυτιά

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που παραπονιούνται για βούισμα στ’ αυτιά. Το βούισμα είναι πολύ ενοχλητικό όμως πολλές φορές δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από το βούισμα. Όμως το βούισμα στα αυτιά ή αλλιώς οι εμβοές έχουν πολλές αιτίες που μπορεί να συμβεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις περισσότερες φορές το βούισμα στ’ αυτιά δεν είναι κάτι σοβαρό. Όταν όμως γίνεται πολύ συχνά ή επαναλαμβανόμενα πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας, γιατί το βούισμα στ’ αυτιά είναι σκέτη ταλαιπωρία, αν το αφήσετε να εξελιχθεί.

Πρόβλημα στα αυτιά_Βούισμα _

Έντονος πόνος στ’ αυτιά!

Γενικότερα όταν νιώθετε έντονο πόνο ξαφνικά σε διάφορα σημεία του σώματος σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Οπότε αν νιώσετε οξύ πόνο στο εσωτερικό του αυτιού και όχι στις άκρες, πρέπει να πάτε στον γιατρό γιατί πιθανόν κάτι συμβαίνει στην επιφάνεια του τυμπάνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί άνθρωποι παθαίνουν ρήξη τυμπάνου και δεν το καταλαβαίνουν αμέσως. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που με το που παθαίνουν ρήξη, νιώθουν ένα οξύ πόνο στο τύμπανο αμέσως.

Πρόβλημα στα αυτιά_ Ρηξη τυμπάνου_

Υγρά στο αυτί!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα αυτιά μας υπάρχει η λιγότερη υγρασία σε σύγκριση με άλλα ανοίγματα στο σώμα μας. Κατά βάση λοιπόν, η μόνη ουσία που βγαίνει από τα αυτιά είναι το κερί. Το κερί είναι η πυκνή συσσώρευση των λιπαντικών κυττάρων που προστατεύουν τους ακουστικούς πόρους του αυτιού.

Υπάρχει όμως υγρό βαθιά στο αυτί. Μπορεί λοιπόν να δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια μίας μόλυνσης και να διαρρεύσει αν κυκλοφορήσει κάπως όπως στην περίπτωση της ρήξης τυμπάνου.

Υγρά στο αυτί_

Ο Ίλιγγος μπορεί να δηλώνει πρόβλημα στα αυτιά

Ο ίλιγγος δεν είναι ένα σύμπτωμα που μπορούμε να το συνδυάσουμε εύκολα με αυτιά. Ο ίλιγγος λοιπόν είναι μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση που πολλές φορές αποτελεί σύμπτωμα. Ο ίλιγγος στην ουσία είναι ζάλη, αλλά δεν είναι το ίδιο αίσθημα με αυτό της λιποθυμίας.

Αν λοιπόν νιώθετε ότι ο κόσμος σας γυρίζει ή έχει κλίση. Το εσωτερικό των αυτιών είναι υπεύθυνο για την αίσθηση ισορροπίας του σώματος. Έτσι αν ένα τούμπανο υποστεί ρήξη, μπορεί να έχετε πρόβλημα με την ισορροπία σας. Αυτό στη συνέχεια οδηγεί σε ίλιγγο.

Ίλιγγος_

Απώλεια ακοής

Η απώλεια ακοής φυσικά και είναι σημαντική και φυσικά και συνδέεται με τα αυτιά μας. Μπορεί να οφείλεται εξαιτίας της ρήξης τυμπάνου. Όλοι μας ανησυχούμε για την ανάπτυξη κώφωσης ή την επιδείνωση της απώλειας ακοής.

Βέβαια αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι για ένα πρόβλημα στο τύμπανο. Μπορείτε λοιπόν να αντιμετωπίσετε εγκαίρως το πρόβλημα και να λάβετε άμεσα την απαραίτητη ιατρική φροντίδα. Συνήθως η απώλεια ακοής είναι προσωρινή. Όχι πάντα βέβαια.

Απώλεια ακοής_ Πρόβλημα στα αυτιά_

Πως αντιμετωπίζουμε την λοίμωξη του αυτιού;

Λοίμωξη στο αυτί μπορεί να αναπτυχθεί αν σκάσει το τύμπανο. Μία από τις πιο κοινές αιτίες είναι μία απλή λοίμωξη. Τα παιδιά το παθαίνουν όλη την ώρα. Συμβαίνει βέβαια σπάνια σε μεγαλύτερους και είναι εξίσου επώδυνο. Αυτές οι λοιμώξεις λοιπόν μπορεί να προκαλέσει υγρά και η πίεση να τα κάνει να συσσωρευτούν στο αυτί. Προκαλούν εν τέλει ρήξη.

Στα καλά νέα της ημέρας, οι λοιμώξεις στο αυτί αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά. Αν λοιπόν υποψιάζεστε ότι έχετε λοίμωξη, πρέπει να κλείσετε αμέσως ραντεβού με έναν γιατρό και να ακολουθήσετε αμέσως την θεραπεία.

Πως_ αντιμετωπίζουμε_ την λοίμωξη _του αυτιού_

Κεφάλαιο: Καθάρισμα αυτιών

Οι περισσότεροι από εμάς καθαρίζουμε λάθος τα αυτιά μας. Οι γιατροί μας προειδοποιούν χρόνια γι’ αυτό. Οι μπατονέτες είναι απαγορευτικές σύμφωνα με τους γιατρούς σχετικά με τον καθαρισμό των αυτιών μας. Αν θέλετε λοιπόν να καθαρίσετε τα αυτιά σας, χρησιμοποιήσετε πετσέτα, λίγο βρεγμένη με ζεστό νερό.

Καθάρισμα_ αυτιών_

Αλλαγή υψόμετρου και πρόβλημα στα αυτιά

Πολλοί άνθρωποι έχουν παρατηρήσει ότι βουλώνουν τα αυτιά από το ασανσέρ ή το αεροπλάνο. Αυτό συμβαίνει γιατί η πίεση του αέρα γύρω μας, αλλάζει από την ταχεία αύξηση του υψόμετρου και τα αυτιά, προσπαθούν να συμβαδίσουν με την ρύθμιση της πίεσης.

Τις περισσότερες φορές λοιπόν αυτό γίνεται με επιτυχία. Μερικές φορές όμως, και ιδιαίτερα αν έχετε κάποια λοίμωξη τα αυτιά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και να εξισώσουν την πίεση και τα τύμπανα σπάνε.

Αλλαγή_ υψόμετρου_και_ πονος στα αυτια_

Μην ξεχνάτε πως ο γιατρός είναι ό μόνος κατάλληλος άνθρωπος που μπορεί να δει αν πραγματικά έχετε πρόβλημα στα αυτιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

All photos via: cocoptt.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close