Αυτά είναι τα πραγματικά συμπτώματα της υπογλυκαιμίας – Πότε πρέπει να επισκεφθείς τον γιατρό

Αυτά είναι τα πραγματικά συμπτώματα της υπογλυκαιμίας. Πότε πρέπει να επισκεφθείς τον γιατρό; Πολλές φορές στην καθημερινότητα μας μπορεί να έχουμε πει ή να έχουμε ακούσει κάποιον να λέει “είχα υπογλυκαιμίες χθες” . Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι λέγοντας “υπογλυκαιμία” αναφέρονται σε ξαφνικές λιγούρες για γλυκό.

Παρόλα αυτά, η υπογλυκαιμία δεν είναι απλά το αίσθημα πείνας για γλυκό, που μπορεί να νιώσεις τα μεσάνυχτα, βλέποντας μια ταινία στον υπολογιστή. Η υπογλυκαιμία, χαρακτηρίζεται από ασυνήθιστα χαμηλά ποσοστά σακχάρου (γλυκόζης) στο αίμα. Η γλυκόζη είναι η κύρια πηγή ενέργειας στο σώμα.

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν, θα δούμε ποια είναι τα πραγματικά συμπτώματα της υπογλυκαιμίας και πότε πρέπει να επισκεφθούμε τον γιατρό. Είναι πολύ σημαντικό να τα γνωρίζουμε, αφού η υπογλυκαιμία είναι μια κατάσταση που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους. Διαβάστε παρακάτω:

Γενικές γνώσεις σχετικά με την υπογλυκαιμία

Η υπογλυκαιμία τις περισσότερες φορές συνδέεται με τον διαβήτη. Παρόλα αυτά, υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων, που παρουσιάζουν πτώση σακχάρου στο αίμα και δεν έχουν διαβήτη. Βέβαια αυτές οι περιπτώσεις, είναι σπάνιες.

Δείτε ακόμα Βιταμίνη C και κρυολόγημα : Πως επιδρά στο ανοσοποιητικό & κίνδυνοι από την ανεξέλεγκτη χρήση

Η υπογλυκαιμία είναι σαν τον πυρετό. Δεν αποτελεί ασθένεια από μόνη της, αλλά δείκτης κάποιου άλλου προβλήματος υγείας. Η άμεση θεραπεία της υπογλυκαιμίας περιλαμβάνει γρήγορα βήματα για να αυξηθεί το σάκχαρο στο αίμα σε κανονικό επίπεδο.

Τα ποσοστά είναι περίπου 70-110 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά δέκατο του λίτρου, ή mg/dL (3.9 έως 6.1 mmol ανά λίτρο, ή mmol/L). Αυτό μπορεί να γίνει είτε με την κατανάλωση τροφών που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, είτε με φαρμακευτική αγωγή.

Η μακροχρόνια θεραπεία, απαιτεί τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση της βασικής αιτίας της υπογλυκαιμίας.

Τα συμπτώματα της υπογλυκαιμίας

Τα σάκχαρα στο σώμα είναι η βασική πηγή ενέργειάς του. Όπως ένα αυτοκίνητο λοιπόν χρειάζεται συγκεκριμένη ποσότητα βενζίνης για να κινηθεί, έτσι και το ανθρώπινο σώμα έχει ανάγκη την κατάλληλη ποσότητα σακχάρων για να είναι απόλυτα λειτουργικό.

Αν τα επίπεδα γλυκόζης πέσουν πολύ χαμηλά – αυτό συμβαίνει σε μία κρίση υπογλυκαιμίας – μπορεί να νιώσετε ταχυπαλμία, κόπωση, το δέρμα σας να χλομιάσει. μια αστάθεια, μια γενικότερη ανησυχία, εφίδρωση, αυξημένη όρεξη, ευερεθιστότητα, μυρμηγκιάσματα γύρω από το στόμα και να έχετε πολλά δάκρυα όταν κοιμάστε.

Αν η υπογλυκαιμία επιδεινωθεί, τα συμπτώματα περιλαμβάνουν σύγχυση. Σε αυτή την περίπτωση το άτομο δυσκολεύεται να ολοκληρώσει απλές εργασίες ρουτίνας και γενικότερα δεν έχει φυσιολογική συμπεριφορά. Μπορεί επίσης να παρουσιάσει οπτικές διαταραχές όπως θαμπή όραση.

Μπορεί να εμφανίσει επιληπτικού τύπου κρίσεις ή να έχει τάσεις προς λιποθυμία. Τα άτομα με σοβαρή υπογλυκαιμία μπορεί να δείχνουν ότι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση μέθης. Μπορεί να κάνουν αδέξιες κινήσεις και να μπερδεύουν τα λόγια τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν διάφορες καταστάσεις, εκτός της υπογλυκαιμίας που μπορεί να εμφανιστούν αυτά τα συμπτώματα. Μια απλή εξέταση αίματος για να διαπιστωθεί το επίπεδο σακχάρου στο αίμα, κατά την στιγμή της “κρίσης” που εκδηλώνονται τα συμπτώματα είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος για να γίνει διάγνωση για την υπογλυκαιμία.

Πότε πρέπει να πάμε στο γιατρό;

Θα πρέπει να ζητήσετε άμεση ιατρική βοήθεια αν έχετε συμπτώματα υπογλυκαιμίας χωρίς να έχετε διαβήτη. Επίσης, αν έχετε διαβήτη και εκδηλώνεται συμπτώματα υπογλυκαιμίας αλλά η θεραπεία που σας συνταγογράφησε ο γιατρός δεν έχει αποτελέσματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close