Προβλήματα του θυρεοειδούς: 5 συνήθειες που κάνουν τα προβλήματα του θυρεοειδούς χειρότερα

Ο θυρεοειδής αδένας επηρεάζει σχεδόν όλες τις μεταβολικές διεργασίες στο σώμα. Οι ασθένειες του θυρεοειδούς γίνονται ένα κοινό πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα ύπνου , μεταβολές στην διάθεση, προβλήματα στο μεταβολισμό και τη μνήμη. Ωστόσο, μην αφήνετε αυτό το πρόβλημα να σας στενοχωρήσει επειδή υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν με αυτή την κατάσταση. Απλώς πρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές στην καθημερινή ρουτίνα και τον τρόπο ζωής σας προκειμένου να μπορέσετε να διαχειριστείτε αυτή τη κατάσταση.

Αυτές είναι οι 5 συνήθειες που πρέπει να σταματήσετε όταν αντιμετωπίζετε θέματα με τον θυρεοειδή:

Στρες

Το στρες και η πάθηση του θυρεοειδούς μπορεί να εξασθενήσουν τη μνήμη μακροπρόθεσμα. Το στρες περιορίζει τον θυρεοειδή και την έκκριση της ορμόνης του. Προσπαθήστε να μειώσετε τα επίπεδα στρες όταν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα με το θυρεοειδή σας

Δείτε ακόμη: Σημάδια, συμπτώματα και θεραπείες του υποθυρεοειδισμού και του υπερθυρεοειδισμού

Κάπνισμα

Τα προβλήματα του θυρεοειδούς μπορούν να κλιμακωθούν με το κάπνισμα. Αυτό συμβαίνει λόγω της παρουσίας του κυανιδίου στον καπνό του τσιγάρου. Αυτό εμποδίζει τον αδένα να συνθέτει ορμόνες που συνδέονται με τους υποδοχείς τους.

Το ήπαρ, μαζί με άλλα όργανα, μπορεί να καταστραφούν με αυτή τη συνήθεια.

Κατανάλωση σόγιας

Η κατανάλωση σόγιας είναι επικίνδυνη, ειδικά για τους ανθρώπους που έχουν θέματα με τον θυρεοειδή. Περιέχει πολυάριθμα  συστατικά που βλάπτουν τον θυρεοειδή αδένα. Για παράδειγμα, οι βρογχοκηλογόνοι εμποδίζουν τον θυρεοειδή αδένα να συνθέτει ορμόνες και να μεταβολίσει το ιώδιο. Επιπλέον, η σόγια απομακρύνει την αποτελεσματικότητα πολλών θεραπειών του θυρεοειδούς.

Το στρες περιορίζει τον θυρεοειδή και την έκκριση της ορμόνης του

Κατανάλωση ωμών σταυρανθή λαχανικών

Η κατανάλωση πάρα πολύ λάχανου και γογγυλιών μπορεί να βλάψει τη λειτουργία του θυρεοειδούς σε άτομα με έλλειψη ιωδίου. Εμφανίζεται λόγω των γλυκοσινολάτων σε αυτά τα λαχανικά, τα οποία το σώμα μετασχηματίζει σε goitrin. Το Goitrin είναι ένα συστατικό που παρεμποδίζει την έκκριση της ορμόνης. Έτσι, μπορείτε ακόμα να φάτε αυτά τα λαχανικά αλλά όχι σε μεγάλες ποσότητες.

Δείτε ακόμη: Πως να ξαναρυθμίσετε το θυροειδή σας, να κάψετε λίπος και να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας;

Συμβουλές

Η μη σωστή αντιμετώπιση της κατάστασης του θυρεοειδούς μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη. Πρέπει να λάβετε βοήθεια από έναν φυσιοπαθητικό  ή διαιτολόγο που θα εξετάσει την κατάστασή σας και θα σας δώσει τις δικές του συμβουλές.

Τα Do και τα Don’t :

Τρόφιμα που πρέπει να ελαττώσετε όταν αντιμετωπίζετε ένα υπολειτουργικό θυρεοειδή:

  • Οτιδήποτε με γλουτένη ή λευκό αλεύρι . Έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί συμφόρηση στο σώμα και η γλουτένη στην πραγματικότητα καταστέλλει το θυρεοειδή. Έτσι, αν γνωρίζετε ότι ο θυροειδής σας υπολειτουργεί,  αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να πάει.
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα . Δημιουργούν πολύ βλέννα προκαλούν συμφόρηση και επίσης είναι γεμάτα από ορμόνες και αντιβιοτικά που δημιουργούν ένα χάος στο σώμα. Θυμηθείτε ότι η υγεία των ορμονών είναι σημαντική στο σώμα. Όταν ένα όργανο είναι εκτός ισορροπίας, πρόκειται να επηρεάσει ολόκληρη τη συνέργεια του σώματος και απλά δεν θα αισθάνεστε καλά.
  • Ζάχαρη. Επίσης, επηρεάζει τον θυρεοειδή και πολλές άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου. Πιθανώς αυτό δεν είναι κάτι που ακούτε για πρώτη φορά. Η ζάχαρη είναι φλεγμονώδη και δημιουργεί ένα ορμονικό χάος στο σώμα σας. Να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί με αυτή επειδή οι ορμόνες είναι αγγελιοφόροι που δίνουν την κατεύθυνση για την ενεργοποίηση όλων των ζωτικών λειτουργιών σας στο σώμα.

Τι πρέπει να προσθέσετε στην διατροφή σας όταν αντιμετωπίζετε έναν υπολειτουργικό θυρεοειδή:

  • Υγρό ιώδιο.
  • Βιολογικά βότανα που πρέπει να λαμβάνονυαι για 5 μήνες έως ένα έτος.

Δείτε ακόμη: Σημάδια, συμπτώματα και θεραπείες του υποθυρεοειδισμού και του υπερθυρεοειδισμού

Μια πρόσθετη συμβουλή:

Δεν έχει σημασία αν αντιμετωπίζετε χαμηλή ή υπερβολική παραγωγή θυρεοειδούς, κάντε μια θεραπεία εφίδρωσης. Ο θυρεοειδής σας συνδέεται με το δέρμα σας, το οποίο θεωρείται ότι είναι το τρίτο νεφρό. Είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και έτσι το σώμα προσπαθεί να εξαλείψει όλα τις άχρηστες ουσίες. Οπότε καλό είναι να ιδρώνετε.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close