Τι δείχνει το χρώμα της γλώσσας σας για την υγεία σας;;;

Εάν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους τότε πιθανότατα να μην ελέγχετε την εμφάνιση της γλώσσας σας συχνά. Ωστόσο, σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, αποδεικνύεται ότι αυτή η πρακτική μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη. Αυτός είναι ένας πολύ βολικός τρόπος για να προσδιορίσετε ορισμένες αλλαγές στην υγεία σας και να μάθετε περισσότερα σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της υγείας σας.

Ας δούμε τι δείχνει το κάθε χρώμα:

Κίτρινο χρώμα ή λευκό

Εάν η γλώσσα σας έχει λευκό ή κίτρινο παχύ στρώμα, μπορεί να είναι σημάδι κρυολογήματος, ιογενούς λοίμωξης ή φυσικής θερμότητας. Η λευκή επίστρωση της γλώσσας  μπορεί να είναι ένας τύπος μόλυνσης.

Δείτε ακόμη: Η γλώσσα του σώματος σας αποκαλύπτει πολλά για την σχέση σας

Κόκκινο χρώμα

Εάν η γλώσσα σας είναι πολύ κόκκινη στις άκρες και είναι κανονική στη μέση, τότε μπορεί να υποδηλώνει λοίμωξη στα έντερα ή οποιοδήποτε είδος προβλήματος. Εκτός από αυτό, το κόκκινο στο τελευταίο μέρος της γλώσσας μπορεί να οφείλεται σε εμμηνόπαυση ή ψυχική δυσφορία.

Δείτε ακόμη: 11 πολύ υγιεινές συνήθειες που καταλήγουν να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας

Σκούρο κόκκινο χρώμα

Εάν το χρώμα της γλώσσας σας είναι σε έντονη κόκκινο, τότε αυτό δείχνει θερμότητα στο αίμα σας. Η γλώσσα γίνεται σκούρο κόκκινο όταν υπάρχει κάποιος τύπος λοίμωξης, τραυματισμού ή πυρετού.

Ξηρή γλώσσα

Εάν δεν υπάρχει αρκετή υγρασία στη γλώσσα και τη νιώθετε ξηρή, μπορεί αυτό να είναι σημάδι κόπωσης, εντερικής διόγκωσης, ή υπερκόπωσης. Εκτός αυτού, ο ίκτερος μπορεί επίσης να είναι ένας από τους λόγους.

Δείτε ακόμη: Ποια προβλήματα υγείας μαρτυρά η γλώσσα σας

Ροζ και απαλό ροζ

Εάν η γλώσσα σας έχει ένα κανονικό ροζ χρώμα ή και απαλό ροζ χωρίς σημάδια και βρωμιά, τότε αυτή είναι το καλύτερο που μπορείτε να έχετε.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close