Τι είναι η ινομυαλγία; συμπτώματα, αιτίες και θεραπεία

Η ινομυαλγία είναι μια μυοσκελετική διαταραχή που προκαλεί κόπωση, πόνους στους μυς και τις αρθρώσεις και προβλήματα μνήμης και διάθεσης, σύμφωνα με το WebMD . Και ενώ η ινομυαλγία είναι η πιο κοινή μυοσκελετική πάθηση μετά την οστεοαρθρίτιδα, ακόμη δεν είναι τόσο κατανοητή από τον ιατρικό κόσμο.

Οι γυναίκες είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο πιθανό να υποφέρουν από ινομυαλγία από τους άνδρες, και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θεραπεία για αυτή τη διαταραχή. Η ινομυαλγία μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που είναι παρόμοια με την οστεοαρθρίτιδα,και είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα σημάδια, συμπτώματα και τους παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με αυτή τη διαταραχή για να βεβαιωθείτε ότι τα αντιμετωπίζετε σωστά.

Δείτε ακόμη: Πως να μειώσετε γρήγορα το ουρικό οξύ για την πρόληψη της ουρικής αρθρίτιδας και το πόνο στις αρθρώσεις 

Παράγοντες κινδύνου

Υπάρχουν τρεις παράγοντες κινδύνου που αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης της ινομυαλγίας :

1. Το σεξ. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν αυτή τη διαταραχή από τους άνδρες.

2. Το οικογενειακό ιστορικό. Εάν ένα μέλος της οικογένειας έχει ινομυαλγία, έχετε αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξετε και εσείς.

3.  Ρευματικές ασθένειες . Εάν έχετε ρευματοειδή αρθρίτιδα ή λύκο, μπορεί να έχετε υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξετε ινομυαλγία.

Δείτε ακόμη: Μήπως ψάχνετε για παυσίπονο; Δείτε 20 φυσικά παυσίπονα που έχουμε στην κουζίνα μας και δεν γνωρίζαμε τόσο καιρό

Συμπτώματα

Η ινομυαλγία συχνά προκαλεί διάχυτο πόνο και κούραση, και μπορεί να κάνει ορισμένα μέρη του σώματος να είναι οδυνηρό να τα αγγίξετε. Η διαταραχή, επίσης, μπορεί να επηρεάσει τις συνήθειες του ύπνου σας, συνήθως περιορίζει το ξεκούραστο ύπνο και έτσι μπορεί να σας προκαλέσει κατάθλιψη.

Η ινομυαλγία είναι μια μυοσκελετική διαταραχή που προκαλεί κόπωση, πόνους στους μυς και τις αρθρώσεις και προβλήματα μνήμης και διάθεσης

Άλλα συμπτώματα, σύμφωνα με το WebMD, περιλαμβάνουν:

– Κοιλιακό άλγος
– Χρόνιες κεφαλαλγίες
– Ξηρότητα στο στόμα, τη μύτη και τα μάτια
– Υπερευαισθησία στο κρύο ή / και στη θερμότητα
– Αδυναμία συγκέντρωσης
– Ακράτεια
– Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS)
– Μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα δάχτυλα και τα πόδια σας
– Δυσκαμψία

Δείτε ακόμη: Πως ο πόνος στα μέρη του σώματος σας δείχνει κάτι άλλο από αυτό που φαντάζεστε!

Θεραπεία

Για να προσδιορίσετε αν έχετε ινομυαλγία, ο γιατρός σας πρέπει να εξαλείψει άλλες πιθανές αιτίες για τα συμπτώματά σας, οπότε θα σας δώσει να κάνετε εξετάσεις αίματος προκειμένου να αποκλείσει άλλες ασθένειες που προκαλούν τον πόνο και την κούραση. Μόλις ο γιατρός σας ορίσει οτι έχετε ινομυαλγία, η θεραπεία της νόσου μπορεί να περιλαμβάνει ορισμένα από τα ακόλουθα:

Αναλγητικά. Αυτά μπορεί να είναι οτιδήποτε, από μη συνταγογραφημένα φάρμακα όπως η ιβουπροφαίνη μέχρι συνταγογραφούμενα προϊόντα ανακούφισης από τον πόνο. Τα αναλγητικά χρησιμοποιούνται για να μειώσουν την ταλαιπωρία και να σας βοηθήσοουν να κοιμηθείτε καλύτερα όλη τη νύχτα.

– Αντικαταθλιπτικά. Αυτά τα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν με τον πόνο και την κούραση που προκαλούνται από την ινομυαλγία.

– Φάρμακα κατά των κρίσεων. Αυτά τα είδη φαρμάκων έχουν όντως αποδειχθεί χρήσιμα για τη μείωση του πόνου των ατόμων που πάσχουν από ινομυαλγία.

 

Πηγή: remedydaily.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close