Τί είναι τα χλαμύδια & γιατί τα αθεράπευτα χλαμύδια είναι επικίνδυνα για την υγεία;

Τί είναι τα χλαμύδια και γιατί τα αθεράπευτα χλαμύδια είναι επικίνδυνα για την υγεία; Τα χλαμύδια είναι ένα σοβαρό αφροδίσιο νόσημα που εδώ και πάρα πολλά χρόνια ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα. Δυστυχώς η ενημέρωσή μας σχετικά με τα χλαμύδια και γενικότερα τα αφροδίσια νοσήματα δεν είναι αυτή που θα έπρεπε.

Το σημερινό μας άρθρο λοιπόν, θα μιλήσει για τα χλαμύδια. Τί είναι τα χλαμύδια και για ποιον λόγο θα μπορούσαν να γίνουν επικίνδυνα για την υγεία αν είναι αθεράπευτα. Η παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη, έγραψε ένα κατατοπιστικό κείμενο που θα βοηθήσει πολύ.

Αποφασίσαμε να μοιραστούμε αυτό το κείμενο μαζί σας έτσι ώστε να πάρετε τα μέτρα σας σχετικά με αυτό το σοβαρό νόσημα. Να θυμάστε ότι η πρόληψη σώζει ζωές! Διαβάστε παρακάτω:

Τί είναι τα χλαμύδια & γιατί τα αθεράπευτα χλαμύδια είναι επικίνδυνα για την υγεία;

Τα χλαμύδια είναι λοιμογόνοι μικροοργανισμοί, αρκετά διαδεδομένοι, που προκαλούν τρία είδη νοσημάτων στον άνθρωπο:
. Λοίμωξη αναπνευστικού συστήματος που μεταδίδεται κυρίως μέσω αναπνοής και μολυσμένα αντικείμενα πασχόντων ανθρώπων και προκαλείται κύρια από το chlamydia pneumoniae.

Διαβάστε ακόμα Βιταμίνη C και κρυολόγημα : Πως επιδρά στο ανοσοποιητικό & κίνδυνοι από την ανεξέλεγκτη χρήση

· Λοίμωξη αναπνευστικού συστήματος που μεταδίδεται από προσβεβλημένα πτηνά (π.χ. παπαγάλους, περιστέρια, πάπιες, κοτόπουλα κλπ.), μέσω της αναπνοής και σπανιότερα με τσίμπημα και οφείλεται στο χλαμύδιο psittaci.

· Αφροδίσια, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που προκαλούνται κύρια από το chlamydia trachomatis
Οι πιο συχνές χλαμυδιακές λοιμώξεις αλλά και τα πιο συχνά περιστατικά αθεράπευτων ή υποτροπιαζόντων χλαμυδίων αφορούν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα χλαμύδια με κύριο εκπρόσωπο τα chlamydia trachomatis.

Οι περισσότεροι προσβεβλημένοι ασθενείς δεν έχουν συμπτώματα. Τα συμπτώματα, εάν υπάρχουν, εμφανίζονται συνήθως μεταξύ 1 και 3 εβδομάδων μετά τη σεξουαλική επαφή χωρίς προστασία με μολυσμένο άτομο ενώ ενίοτε αναπτύσσονται πολλούς μήνες αργότερα.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν στον άνδρα έκκριση από την ουρήθρα, συχνά λευκωπή ή βλεννώδη, τσούξιμο ή φαγούρα στην ουρήθρα.

Στην γυναίκα προκαλείται υπερβολική έκκριση υγρών από τον κόλπο, τσούξιμο ή φαγούρα. Επί πρωκτικής συνο@σίας και μόλυνσης πρωκτού αναπτύσσεται πρωκτίτιδα, με έκκριμα από το ορθό, διαταραχές κενώσεων, ευαισθησία, ενίοτε αιμορραγία.

Το σύνδρομο Reiter, είναι ένα σπάνιο σύνδρομο, που αναπτύσσεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδράσει ανώμαλα, με αποτέλεσμα την γενικευμένη προσβολή του οργανισμού με επιπεφυκίτιδα, αρθρίτιδα, ουρηθρίτιδα-τραχηλίτιδα, εκτεταμένες βλεννογονοδερματικές βλάβες.

Συμπτώματα από το γεννητικό σύστημα συχνά δεν υπάρχουν.
Ένα ερώτημα που θέτουν συχνά οι πολίτες στις μηχανές αναζήτησης είναι γιατί έχω αθεράπευτα χλαμύδια και πόσο σοβαρό είναι αυτό το πρόβλημα;

Τα χλαμύδια πρέπει να εκριζώνονται διότι η φλεγμονή που δεν εκριζώνεται μπορεί να επεκταθεί σε εσωτερικά όργανα με σοβαρές επιπλοκές (π.χ. φλεγμονές καρδιακών βαλβίδων).

Επιπρόσθετα τα αθεράπευτα χλαμύδια αποτελούν βασικά αίτια στειρότητας, υπογονιμότητας, καταστροφής των γυναικείων σαλπίγγων, έκτοπης κύησης και επιπλοκών από το ουροποιητικό σύστημα σε βάθος χρόνου.

Αρκετά άτομα θα είχαν αποφύγει υψηλού κόστους θεραπείες στειρότητας, εάν είχαν διερευνηθεί και θεραπευτεί σωστά για χλαμύδια έγκαιρα, μετά την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής.

Τα αίτια των αθεράπευτων χλαμυδίων είναι πολλά και μόνο η σωστή και ενδελεχής ιατρική διερεύνηση μπορεί να αποκαταστήσει μετά από την ενδεικνυόμενη ιατρική θεραπεία το πρόβλημα.
Τα πιο συνήθη αίτια είναι:
1. Κακή επιλογή αντιβιοτικών

2. Παράλειψη θεραπείας σεξουαλικού συντρόφου 3. Υποκείμενα αίτια που μειώνουν την αντίσταση του ανοσοποιητικού συστήματος όπως διαβήτης
4. Συνεχείς επαναμολύνσεις λόγω κακής σεξουαλικής υγιεινής ή κακής επιλογής σεξουαλικών συντρόφων

5. Αλλοιωμένη φυσιολογική χλωρίδα σώματος 6. Υποτίμηση του προβλήματος από τον ασθενή λόγω έλλειψης συμπτωμάτων
7. Ελλιπής πρόσβαση σε θεραπείες λόγω ακραίας φτώχειας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close