Κορονοϊός: Πως θα καταλάβεις αν έχεις κορονοϊό, ένα κοινό κρυολόγημα ή εποχιακή γρίπη; Δες τα συμπτώματα!

Πως θα καταλάβεις αν έχεις κορονοϊό, κοινό κρυολόγημα ή εποχιακή γρίπη. Ο κορονοϊός έχει κοινά συμπτώματα με την γρίπη και το κοινό κρυολόγημα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και συμπτώματα που τον διαφοροποιούν.

Από την ημέρα που ήρθε ο κορονοϊός στην χώρα μας, ακόμη κι εκείνοι που έχουν διατηρήσει την ψυχραιμία τους, κάθε φορά που αρρωσταίνουν φοβούνται μην έχουν κορονοϊό. Σίγουρα αυτό, είναι ανθρώπινο και το σωστότερο πράγμα που πρέπει να κάνουμε αυτή τη περίοδο είναι να είμαστε υπεύθυνοι.

Όσο λογικό κι αν είναι, η πρώτη σκέψη που θα σου περάσει από το μυαλό όταν ανεβάσεις δέκατα,  είναι ότι μπορεί να έχεις κορονοϊό, μην ξεχνάμε ότι ο κορονοϊός δεν είναι η μόνη αρρώστια του σήμερα. Μπορεί να μας απασχολεί περισσότερο από όλες, όμως δεν είναι η μόνη.

Δείτε ακόμα Εμβόλιο της AstraZeneca: Εθελοντής για το εμβόλιο του κορονοϊού ανέβασε 39 πυρετό υπέφερε από ρίγη και πονοκεφάλους

Από την στιγμή που ο κορονοϊός ήρθε στην χώρα μας, οι άνθρωποι ξέχασαν ότι υπάρχουν άλλες ασθένειες, όπως τα κοινά κρυολογήματα και η εποχιακή γρίπη τα οποία έχουν παρόμοια συμπτώματα. Κάθε φορά που κάποιος ανεβάζει πυρετό, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι ότι μπορεί να έπαθε κορονοϊό.

Κορονοϊός: Πως θα καταλάβεις αν έχεις κορονοϊό, ένα κοινό κρυολόγημα ή εποχιακή γρίπη; Δες τα συμπτώματα!

Ο Χειμώνας έρχεται όμως και σίγουρα δε θα καταφέρουμε να την βγάλουμε καθαρή…αν με το παραμικρό σκεφτόμαστε ότι έχουμε κορονοϊό. Μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει να προσέχουμε μόνο την σωματική μας υγεία. Πρέπει να προσέχουμε και την ψυχική. Άλλωστε αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα.

Ο κορονοϊός έχει κοινά συμπτώματα με την γρίπη και το κοινό κρυολόγημα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και συμπτώματα που τον διαφοροποιούν. Αυτά τα συμπτώματα θα αναλύσουμε στο σημερινό μας άρθρο, με την ελπίδα να ηρεμήσουμε μερικούς ανθρώπους.

Πριν συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου όμως, θα πρέπει να θυμάστε, ότι δεν είμαστε γιατροί. Είμαστε κοινοί αρθρογράφοι. Οπότε, αν θεωρείται ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία σας το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας και στην συνέχεια, να διαβάσετε αυτό το άρθρο.

Διαβάστε παρακάτω:Πως θα καταλάβεις αν έχεις κορονοϊό, ένα κοινό κρυολόγημα ή εποχιακή γρίπη;

Ο φόβος του κορονοϊού δεν απασχολεί μόνο την χώρα μας. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Ο Guardian λοιπόν, αποφάσισε να δώσει στην δημοσιότητα ένα άρθρο και να δώσει απαντήσεις σχετικά με τα συμπτώματα του κορονοϊού και τα συμπτώματα μιας άλλης ασθένειας, που πέρσι οι άνθρωποι αν είχαν προσβληθεί από αυτή θα αγνοούσαν.

Ο Guardian άντλησε τις πληροφορίες του από τον κατάλογο που έδωσε στην δημοσιότητα το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στόχος, ήταν οι άνθρωποι να ξεκινήσουν να αναγνωρίζουν τα βασικά συμπτώματα του κορονοϊού κι έτσι, να μην πανικοβάλλονται με το παραμικρό.

Ποια είναι τα συνηθισμένα συμπτώματα του κορονοϊού;

Τα συνηθέστερα συμπτώματα του κορονοϊού είναι ο πυρετός, ο οποίος ξεκινάει από 37.8 και πάνω. Επίσης ο ασθενής πάσχει από επίμονο βήχα ο οποίος συνήθως είναι ξερόβηχας και απώλεια της αίσθησης της γεύσης και της όσφρησης.

Πολλές φορές οι ασθενείς πάσχουν επίσης από δύσπνοιες, ένα αίσθημα κόπωσης, πονοκεφάλους, πονόλαιμους κι άλλους πόνους. Πολύ σπάνια ένας ασθενής με κορονοϊό θα εκδηλώσει συνάχι και βουλωμένη μύτη, όπως επίσης και διάρροια. Σύμφωνα με το βρετανικό ΕΣΥ, τα συμπτώματα μπορεί να είναι είτε πιο ήπια είτε πιο σοβαρά.

Ποια είναι τα συμπτώματα του κρυολογήματος;

Το κρυολόγημα έχει μερικά συγκεκριμένα συμπτώματα. Τα πιο κοινά συμπτώματα του κρυολογήματος είναι το συνάχι, οι διάφοροι πόνοι, η καταρροή και η βουλωμένη μύτη. Επίσης ο ασθενής μπορεί να εκδηλώσει πονόλαιμο ενώ κάποιοι αντιμετωπίζουν κι έναν μέτριο βήχα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ασθενείς μπορεί να εκδηλώσουν κόπωση αλλά σπάνια εμφανίζουν πυρετό και πονοκέφαλο. Τα κρυολογήματα δεν προκαλούν διάρροια και τα συμπτώματα εμφανίζονται σταδιακά, τις περισσότερες φορές.

Ποια είναι τα συμπτώματα της γρίπης;

Η εποχιακή γρίπη εκδηλώνεται στον ασθενή, με πυρετό, ξηρό βήχα, πονοκεφάλους και άλλους πόνους και αίσθημα κόπωσης. Σε μερικές περιπτώσεις ο ασθενής μπορεί να παραπονεθεί για καταρροή, βουλωμένη μύτη και πονόλαιμο.

Στα παιδιά η εποχιακή γρίπη μπορεί να εμφανίσει και διάρροια. Όμως η εποχιακή γρίπη δεν εμφανίζει συμπτώματα όπως φτέρνισμα, δυσχέρεια στην αναπνοή και γενικότερα τα συμπτώματά της εξελίσσονται γρήγορα.

Παρακάτω θα μοιραστούμε μαζί σας τον πίνακα των συμπτωμάτων σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας:

Κορονοϊός: Πως θα καταλάβεις αν έχεις κορονοϊό ή ένα κοινό κρυολόγημα; Δες τα συμπτώματα!

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο daddy-cool.gr

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close