Τροφική δυσανεξία: Υπάρχει ένα σημάδι στο πρόσωπο που αποκαλύπτει αν έχετε δυσανεξία σε μερικά τρόφιμα

Τροφική δυσανεξία: Υπάρχει ένα σημάδι στο πρόσωπο που αποκαλύπτει αν έχετε δυσανεξία σε μερικά τρόφιμα. Δείτε ποιο

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που πάσχουν από τροφικές δυσανεξίες. Μερικοί το αντιλαμβάνονται μέσα από τα πιθανά φουσκώματα που μπορεί να νιώθουν ή τους πονοκεφάλους. Παρόλα αυτά, υπάρχει κι ένα άλλο σύμπτωμα, το οποίο πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν.

Αυτό το σημάδι που εμφανίζεται στο πρόσωπο, είναι σε θέση να μας αποκαλύψει αν έχουμε δυσανεξία σε συγκεκριμενες τροφές. Το πρόβλημα της δυσανεξίας είναι αρκετά ενοχλητικό, όμως ακόμη και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι, που δεν έχουν σκεφτεί ότι μπορεί να έχουν δυσανεξία σε κάποιο τρόφιμο.

Διαβάστε ακόμα για τις ασθένειες που είναι συνδεδεμένες με την ζέστη

Παρακάτω λοιπόν θα δούμε τι είναι η τροφική δυσανεξία ποια είναι τα πιο συχνά συμπτώματα, αλλά και πως αυτό το σημάδι στο πρόσωπο, μπορεί να μας φανερώσει κάποια δυσανεξία. Διαβάστε παρακάτω:

Τι είναι η δυσανεξία;

Όταν ένα άτομο έχει δυσανεξία σε μια συγκεκριμένη τροφή, στην ουσία κάθε φορά που την λαμβάνει, ο οργανισμός του αντιδρά. Τα συμπτώματα είναι πολλά και όλα είναι αρκετά δυσάρεστα. Στην ουσία, η συγκεκριμένη τροφή δεν μπορεί να δεχθεί την απαραίτητη επεξεργασία από το σώμα, που έχει δυσανεξία.

Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι έχουν δυσανεξία σε ορισμένες τροφές. Τα κέντρα διαγνώσεων όσων άφορα την δυσανεξία άλλωστε, έχουν εξελιχθεί αρκετά. Γι’ αυτό και το χρονικό διάστημα 2015-1016 η βιομηχανία τροφίμων αύξησε κατά 13% την εμφάνιση της ετικέτας “χωρίς…το συγκεκριμένο τρόφιμο” .

Οι άνθρωποι βλέπετε που πάσχουν από δυσανεξία, αποφάσισαν να αποβάλλουν συγκεκριμενες τροφές από την διατροφή τους με τις πιο συχνές να είναι η ζάχαρη και η γλουτένη.

Ποια είναι τα βασικά συμπτώματα της δυσανεξίας;

Συνήθως όταν ένα άτομο έχει δυσανεξία σε συγκεκριμένα τρόφιμα, ξεκινά να νιώθει φουσκώματα, πονοκεφάλους και μπορεί να εκδηλώσει ακόμη και συμπτώματα από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Όλα αυτά, φυσικά μετά την κατανάλωση του τροφίμου στο οποίο έχει δυσανεξία.

Η διατροφολόγος Rhiannon Lambert έρχεται να προσθέσει ακόμη ένα σύμπτωμα, που φανερώνει δυσανεξία. Συγκεκριμένα έχει να κάνει με το δέρμα και η ίδια τονίζει:

Διαβάστε ακόμα τον λόγο που απαγορεύεται να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά 

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος. Τα προβλήματα με το δέρμα μπορεί να υποδηλώνουν πολλά πράγματα, όπως η έλλειψη ύπνου, η αφυδάτωση, η ορμονική ανισορροπία και η ρύπανση, αλλά μερικές φορές μπορεί να οφείλονται σε διατροφικές αιτίες” .

Η τροφική  δυσανεξία μπορεί να φανερωθεί μέσα από το δέρμα και το πρόσωπό μας!

Ο δρ David Jack έρχεται να συμπληρώσει αυτά που αναφέρει η διατροφολόγος Rhiannon Lambert παραπάνω, λέγοντας:

Το μέτωπο και η περιοχή που μεγαλώνουν τα γένια, για παράδειγμα, έχουν πολλούς σμηγματογόνους αδένες, κυρίως στους άνδρες αλλά και στις γυναίκες. Αυτοί οι αδένες αντιδρούν στα διαφορετικά επίπεδα ορμονών, τα οποία μπορεί να επηρεάζονται από αυτά που τρώμε” .

Ενώ πρόσθεσε λέγοντας: “Οι τροφικές δυσανεξίες ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό από άτομο σε άτομο, αλλά οι συνηθέστερες που επηρεάζουν το δέρμα είναι εκείνες που σχετίζονται με αυτοάνοσες ευαισθησίες, όπως η δυσανεξία στη γλουτένη και την λακτόζη και οι δίαιτες που τείνουν να είναι υψηλές στα επεξεργασμένα ζωικά προϊόντα”.

Συνήθως τα γαλακτοκομικά, η γλουτένη και η ζάχαρη είναι τα τρόφιμα που έχουν τροφική  δυσανεξία οι περισσότεροι άνθρωποι.

Είναι φλεγμονώδη τρόφιμα και αυτή η υπερβολική φλεγμονή μπορεί να εμφανιστεί ως ερυθρότητα στο δέρμα”, λέει η διατροφολόγος Sandra Greenback. Τόνισε ότι οι τροφικές δυσανεξίες μπορεί να είναι η αιτία των δερματικών παθήσεων, όπως η ψωρίαση και το έκζεμα.

Ακμή και τροφική δυσανεξία

Επίσης οι τροφικές δυσανεξίες, μπορεί να εκδηλωθούν και μέσα από την εμφάνιση της ακμής. Μπορεί η ακμή να είναι ένα εφηβικό χαρακτηριστικό, αλλά αν μετά την εφηβεία σας, έχετε ακόμη ακμή, καλό θα ήταν να κοιτάξετε για τυχόν δυσανεξίες.

Τα επίπεδα σακχάρου

Σύμφωνα με τον δρ Jack:

Σε άτομα που έχουν δυσανεξία στα γαλακτοκομικά, ή στη γλουτένη, συνήθως υπάρχει μια αυτοάνοση συνιστώσα στην υποκείμενη αιτία, αλλά σε δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε επεξεργασμένη ζάχαρη και ζωικά λιπαρά, πιστεύεται ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα επηρεάζουν το φάσμα βακτηρίων στην επιδερμίδα και τους πόρους, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης κηλίδων” .

Ενώ συμπληρώνει:

Επιπλέον, τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να οδηγήσουν σε αντιδράσεις γλυκοζυλίωσης στο δέρμα, οι οποίες αυξάνουν τη φλεγμονή, ιδιαίτερα γύρω από τους πόρους, οι οποίοι είναι πολύ δραστικοί ιστοί. Αυτό αυξάνει, επίσης, τον κίνδυνο ανάπτυξης κηλίδων” .

Διαβάστε ακόμα 9 καθημερινές συνήθειες που δεν το περίμενες όμως κάνουν κακό στην υγεία σου!

Παίζει ρόλο το άγχος;

Η Lambert θεωρεί ότι αν επικεντρωθούμε σε μια συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου, μπορουμε να δούμε αν έχουμε δυσανεξία.

Διαφορετικές περιοχές στο πρόσωπό σας μπορούν να συνδεθούν με διαφορετικά πράγματα. Οι κηλίδες στο μέτωπό σας συνδέονται με το άγχος, στα μάγουλα σας σχετίζονται με τη διατροφή και στο πηγούνι σας είναι μια ορμονική ανισορροπία. Εάν τα μάγουλά σας είναι καλά, ξέρετε ότι τρώτε καλά”, εξήγησε.

Πως μπορούμε να βρούμε σε ποιες τροφές έχουμε τροφική δυσανεξία;

Η Greenbank προτείνει να σταματήσετε για ένα διάστημα τριών εβδομάδων, να καταναλώνετε αυτές τις τροφές, οι οποίες υποψιάζεστε ότι σας προκαλούν δυσανεξία.

Βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά από πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά για να υποστηρίξει την αποτοξίνωση του σώματός σας, να πίνετε άφθονο νερό και να φροντίζετε για την υγεία του εντέρου”, συμπλήρωσε.

Ο δρ. Jack πρότεινε επίσης να καταναλώνετε λιγότερα επεξεργασμένα τρόφιμα και να τρώτε περισσότερο τρόφιμα που έχουν φυτική προέλευση.

Photo cover via: eluniversal.com.mx

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close