γιατί-το-να-βάζεις-χαρτί υγείας-στην-λεκάνη-είναι-ανθυγιεινό-

Ο λόγος που το να βάζεις χαρτί υγείας στην τουαλέτα για να κάτσεις είναι ανθυγιεινό. Μπορεί να νομίζατε ότι στις κοινόχρηστες τουαλέτες το να βάζετε χαρτί υγείας στην λεκάνη είναι μία υγιεινή συνήθεια αλλά είναι άκρως ανθυγιεινό. Δείτε γιατί.

Πολλές φορές έχει χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε την κοινόχρηστη τουαλέτα σε ένα τραίνο, στο αεροπλάνο, σε ένα μαγαζί ή ακόμη και στον δρόμο. Σίγουρα δεν είναι και το καλύτερό μας γι’ αυτό και προσπαθούμε να το αποφύγουμε όσο περισσότερο γίνεται. Όταν όμως η φύση μας καλεί τα πράγματα…δυσκολεύουν.

Έτσι για να προστατευθούμε από τα μικρόβια και τα βακτήρια που υποθέτουμε ότι υπάρχουν σε μία κοινόχρηστη τουαλέτα συνηθίζουμε να βάζουμε χαρτί υγείας στην λεκάνη έτσι ώστε να μπορέσουμε να καθίσουμε πάνω της με ασφάλεια.

Δείτε ακόμα Χύτρα ταχύτητος: 10 τρόφιμα που δεν πρέπει να μαγειρεύονται εκεί

Μπορεί αυτή η τακτική να είναι ευρέως διαδεδομένη και να θεωρείται ασφαλής, όμως φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα ανθυγιεινή συνήθεια. Για ποιον λόγο το να βάζουμε χαρτί υγείας στην λεκάνη της τουαλέτας είναι ανθυγιεινό; Διαβάστε παρακάτω: 

Τελικά έχει βακτήρια η λεκάνη;

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν λανθασμένα ότι η λεκάνη της τουαλέτας είτε μιλάμε για τις κοινόχρηστες είτε για την τουαλέτα του σπιτιού μας είναι γεμάτη βακτήρια και μικρόβια που μπορεί να κάνουν κακό στον οργανισμό μας.

Παρόλα αυτά οι τουαλέτες – εφόσον καθαρίζονται τακτικά – είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο που να μην μπορούν να σταθούν βακτήρια πάνω τους. Τόσο η λεκάνη, όσο και το καπάκι της λεκάνης στο οποίο καθόμαστε είναι ειδικά σχεδιασμένο για να μην μπορεί να αντέξει βακτήριο και άλλοι μικροοργανισμοί.

Έτσι η λεκάνη της τουαλέτας δεν είναι ανθυγιεινή ακόμη κι αν μιλάμε για κοινόχρηστη τουαλέτα. Όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα μέσα στην τουαλέτα όμως είναι. Διότι κάθε φορά που πατάμε το καζανάκι, βακτήρια εξαπλώνονται πάνω στο χαρτί υγείας, στο πόμολο της πόρτας, στην κουρτίνα του μπάνιου κλπ.

Δείτε ακόμα 10 πράγματα που καταστρέφουν τις ηλεκτρονικές μας συσκευές

Έτσι όταν σε μία κοινόχρηστη τουαλέτα βάζετε πάνω χαρτί υγείας στην ουσία μεταφέρετε βακτήρια στο σώμα σας μέσω του χαρτιού υγείας και όχι της λεκάνης. Χωρίς το χαρτί υγείας θα είχατε πολύ λιγότερες πιθανότητες να νοσήσετε από κάτι εξαιτίας των βακτηριδίων που βρίσκονται στην κοινόχρηστη τουαλέτα.

γιατί-το-να-βάζεις-χαρτί υγείας-στην-λεκάνη-είναι-ανθυγιεινό-

Photo via: newsbeast.gr

Ποια είναι τα πιο ανθυγιεινά αντικείμενα μέσα στην κοινόχρηστη τουαλέτα;

Φαίνεται πως τα πιο ανθυγιεινά αντικείμενα μέσα στην τουαλέτα είναι το στεγνωτήριο των χεριών και το χαρτί υγείας. Αυτό συμβαίνει διότι όσων αφορά το στεγνωτήριο, γεμίζει βακτήρια. Οπότε ακόμη και όταν πλένετε τα χέρια σας ακουμπάτε σίγουρα κάτι άλλο για να τα στεγνώσετε.

Ο αέρας τινάζει τα βακτήρια σε όλο το μέρος. Οπότε καλό θα ήταν να πλένετε τα χέρια σας με αντισηπτικό μετά την χρήση της κοινόχρηστης τουαλέτας και όχι με την βρύση του μπάνιου που βρίσκεται στον χώρο.

Όσων αφορά το χαρτί υγείας, θα πρέπει στις κοινόχρηστες τουαλέτες να χρησιμοποιείτε μαντηλάκια από το σπίτι σας για να καθαριστείτε μετά την χρήση.

γιατί-το-να-βάζεις-χαρτί υγείας-στην-λεκάνη-είναι-ανθυγιεινό-

Photo via: newsbomb.gr

Πως μπορούμε να προστατευθούμε από τα βακτήρια όταν χρησιμοποιούμε κοινόχρηστη τουαλέτα;

Εκτός του ότι θα πρέπει να έχετε μαζί σας αντισηπτικό και προσωπικά μωρομάντηλα θα πρέπει να μην στρώσετε χαρτί υγείας προτού κάτσετε στην κοινόχρηστη τουαλέτα. Καθίστε κανονικά αφού η τουαλέτα είναι ειδικά κατασκευασμένη να εξουδετερώνει τα μικρόβια. Έπειτα προτού πατήσετε το καζανάκι κλείστε το καπάκι της τουαλέτας.

γιατί-το-να-βάζεις-χαρτί υγείας-στην-λεκάνη-είναι-ανθυγιεινό-

Photo via: athensmagazine.gr

Διαβάστε όλα τα έξυπνα κόλπα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close