10 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να δώσετε λάμψη στη σχέση σας

Όταν ξεκινάς μια καινούργια σχέση με κάποιον, απολαμβάνεις την κάθε στιγμή μαζί του, διασκεδάζεις, νιώθεις συναρπαστικά και οτι έχει βρεις μια παρηγοριά. Ωστόσο, πάντα δεν έχει σημασία πόσο ολοκληρώνετε ο ένας τον άλλον ή πόσο βαθιά συναισθήματα έχετε μεταξύ σας, καθώς η σχέση κάποιες φορές μπορεί να γίνει μονότονη κουραστική, ενοχλητική με τις αντικρουόμενες προσωπικότητες των 2 αλλά και με τις διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες.

Η αλήθεια είναι ότι η αρχική κατάσταση της ευδαιμονίας που «αναδιπλώνεται» σε κάθε νέα σχέση καθορίζεται κυρίως από τον ενθουσιασμό του κάτι καινούργιου. Μπορείτε να γνωρίσετε τις διαφορετικές πτυχές της ζωής του καθενός, ή τις διαφορετικές καταστάσεις, οι οποίες έρχονται να καλύψουν τους φίλους και την οικογένεια του άλλου, να ανταλλάξετε διαφορετικές απόψεις, να δοκιμάσετε ο ένας τα χόμπυ του άλλου, γενικότερα αρχίζετε και ζωγραφίζετε ένα ρόδινο μέλλον για εσάς του δυό.

Δείτε ακόμη: Όλα τα ζευγάρια μαλώνουν. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια όμως, μαλώνουν διαφορετικά

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τη δύναμη και τον ενθουσιασμό της ανακάλυψης ενός άλλου προσώπου το βάθος την ψυχής του, και την ίδια στιγμή, να ανακαλύψετε ξανά και τον εαυτό σας μέσα από αυτή την νέα σχέση.

Ωστόσο, καθώς ο χρόνος συχνά εξασθενεί, τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, μπορεί να επηρεαστούν και έτσι να αλλάξουν ριζικά τα συναισθήματά μας και το ενδιαφέρον μας, το επίπεδο της σύνδεσης και τη στάση που έχετε στο άλλο πρόσωπο, καθώς και την επιθυμία και την προθυμία να κρατήσετε την ρόδινη αυτή σχέση που ονειρευόσασταν.
Τα σοφά ζευγάρια (ξέρετε αυτά που οι περισσότεροι άνθρωποι λένε «ότι ήταν γραφτό να συναντηθούν») είναι σαν και το κρασί που όσο περνάει ο καιρός γίνεται και καλύτερο σε γεύση. Ωστόσο, κάποια μέρη της σχέσης εξαφανίζονται μετά τη φάση του ενθουσιασμού και έτσι το ζευγάρι διαχωρίζει τους εαυτούς του όπως κάνει το λάδι και το νερό.

Αν θέλετε η σχέση σας να έχει τη  μεγάλη διάρκεια ζωής που της αξίζει, ρίξτε μια ματιά στο 10 πράγματα που καλό είναι να ακολουθήσετε για μια καλύτερο σχέση.

Όταν ξεκινάς μια καινούργια σχέση με κάποιον, απολαμβάνεις την κάθε στιγμή μαζί του, διασκεδάζεις, νιώθεις συναρπαστικά και οτι έχει βρει μια παρηγοριά

1. Να έχετε μια θετική στάση απέναντι στη ζωή

Ο καθένας θέλει να είναι γύρω από χαρούμενα άτομα που αρπάζουν τη κάθε στιγμή και παίρνουν το καλύτερο από όλα που τους συμβαίνουν.

Η σταθερή δυσαρέσκεια, οι διαμαρτυρίες και η γκρίνια – προσελκύουν αρνητικά συναισθήματα δημιουργώντας μια άσχημη διάθεση, και εμμέσως δημιουργείτε μια κακή σχέση μεταξύ των ανθρώπων.

Έχοντας και διατηρώντας μια θετική στάση απέναντι στη ζωή σας κάνει πιο ελκυστικό εταίρο, ενώ την ίδια στιγμή, θα σας κάνει πιο ευτυχισμένους στο σύνολο σας.

Δείτε ακόμη: Το βασανιστήριο της σιωπής στα ζευγάρια

2. Αγαπήστε τον εαυτό σας

Ο σύντροφός σας δεν θέλει να είναι το αντικείμενο των θυσιών σας. Θέλει να είστε ευχαριστημένοι μαζί του, όπως ακριβώς και ο ίδιος θέλει να αισθάνεται καλά μαζί σας.

Εσείς και οι δύο πρέπει να είναι ευχαριστημένοι και να νιώθετε πλήρεις με τις δικές σας ιδιαιτερότητες, ώστε να είστε σε θέση να αντλήσετε τα ίδια συναισθήματα στη σχέση σας. Και, το πιο σημαντικό, θα πρέπει να διατηρήσετε τη δική σας προσωπικότητα πάνω και πέρα από τα πράγματα που κάνετε για να ευχαριστήσετε το άλλο πρόσωπο.

Για παράδειγμα, είναι εντάξει για να φορέσέτε περιστασιακά ένα ρούχο ποθ αγαπά ο αγαπημένος σας, αλλά είναι επιζήμιο και για τους δυο σας να αλλάξετε το στυλ και την γκαρνταρόμπα σας για επειδή το θέλει ο άλλος ή το μισεί.

Αυτό είναι το μυστικό για να αναπτύξετε και να έχετε ζωτικότητα και συνεχή ενδιαφέρον στη σχέση σας: το να διατηρήσετε τον εαυτό σας, ενώ επίσης μοιράζεστε πράγματα και με το άλλο πρόσωπο.

Κάντε τα πράγματα που μπορείτε να απολαύσετε ξεχωριστά (κάντε το χόμπι σας, βγείτε έξω με φίλους σας, συνεχίστε τις σπουδές σας), προσπαθείστε να διασκεδάζετε και να του δείχνετε το υπέροχο πρόσωπο που ήσασταν πριν το συναντήσετε, ενώ συνολικά θα συνεχίζετε να επενδύετε στη βελτίωση του εαυτού σας.
3. Δώστε προσοχή στις ανάγκες και τις επιθυμίες του συντρόφου σας

Οι άνδρες και οι γυναίκες είναι διαφορετικοί και εγγενώς μοιράζονται διαφορετικές απόψεις για τη σχέση και τι τους κάνει ευτυχείς στη ζωή. Το να παίρνετε τον έλεγχο και να προσπαθείτε να αλλάξετε τον εραστή σας ώστε να του αρέσουν τα πράγματα που κάνετε και για να βλέπει αυτά που κάνετε εσείς ως δίκαια – είναι μια στιγμιαία σημαντική στροφή για το σύντροφό σας, η οποία είναι εξαιρετικά απογοητευτική για εσάς.

Θα πρέπει να αναγνωρίσετε ότι ο σύντροφός σας δεν είναι ούτε πιστή αντανάκλαση σας, ούτε κατοχή σας. Είναι φυσικό το άλλο σας μισό να θέλει διαφορετικά πράγματα και να έχει ξεχωριστές ανάγκες από εσάς. Μπορείτε να το δεχτείτε αυτό; Μπορείς να ικανοποιηθείτε με αυτό; Αν ναι, τότε ενεργήστε αναλόγως. Αν όχι, να είστε ειλικρινείς γι ‘αυτό και να δείτε που αυτό μπορεί να σας οδηγήσει.

4. Δείξτε τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη

Αν είστε σε μια σχέση με κάποιον – είναι αυτονόητο ότι τον εκτιμάτε για μια σειρά από ιδιότητες, τον τρόπο που σας αντιμετωπίζει, το πως σας κάνει να νιώθετε κ.λπ.

Το κλειδί εδώ είναι να υπενθυμίσετε στο σύντροφό σας συνεχώς πόσο θαυμάσετε τα πράγματα που αυτός / αυτή κάνει για σας και τον τρόπο που εκείνος/η , σας κάνει να αισθάνεστε.
5. Να είστε προσεκτικοί με τις λέξεις

«Λόγια κόβουν βαθύτερα από τα ξίφη»αυτό είναι κάτι περισσότερο από ένα ιδίωμα. Είναι μια καθολικά έγκυρη αλήθεια.

Δεν μπορείτε να πάρετε πίσω, μια προσβολή, μια ταπείνωση, ένα ψέμα ή οποιαδήποτε λεκτική κακοποίηση. Δεν έχει σημασία πόσο θα συγχωρήσετε τον εαυτό σας αφού θα έχει περάσει η καταιγίδα. Καθώς τα λόγια θα μείνουν χαραγμένα στο κεφάλι του συντρόφου σας και θα δημιουργηθεί μια  «ουλή» / στα συναισθήματά του ή στις απόψεις του σχετικά με εσάς.

6. Δείξτε σεβασμό

Οποιοδήποτε είδος μιας υγιούς σχέσης πρέπει να είναι κατασκευασμένο με  αμοιβαίο σεβασμό.
Ο σεβασμός είναι πολύ σημαντικός μέσα σε μια σχέση. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να σέβεστε το σύντροφο σας και στα λόγια (βλέπε σημείο 5), θα πρέπει να σέβεστε τις απόψεις και τις αποφάσεις του, ακόμη και όταν δεν συμφωνείτε μαζί του, θα πρέπει να σέβεστε τους φίλους και την οικογένειά του, καθώς σε μια σχέση παίρνεις όλο το πακέτο…

7. Είναι πολύ σημαντική η κατανόηση

Όλοι περνούν από στρεσογόνες περιόδους, έχουν κακές ημέρες και τεμπέλικες στιγμές και επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες που μεταβάλλουν τα πνεύματά και την αυτοεκτίμηση τους. Το να έχετε κάποιον άνθρωπο δίπλα σας που αναδεικνύει την κακή του διάθεση και δεν βελτιώνεται είναι ακόμη χειρότερο.

Έτσι, προσπαθήστε να φτιάξετε το κέφι του άλλο σας μισού, όταν θα είναι στα κάτω του, να αποδεχθείτε ότι ο σύντροφός σας μπορεί να αναστατωθεί από κάτι που δεν προσκρούει σε σας (και αντίστροφα) και να του δείξουμε συμπόνια. Ωστόσο, σας θυμίσουμε ότι κάποια στιγμή, όλοι χρειαζόμαστε κάποιο χρόνο μόνοι μας.

Δείτε ακόμη: Το 24ωρο ενός ζευγαριού πριν και μετά το παιδί

8. Φτιάξτε αναμνήσεις  μαζί

Δεν υπάρχει τίποτα που να σας φέρνει πιο κοντά από τις ευτυχισμένες, περιπετειώδεις και λιγότερο χαρούμενες εμπειρίες που μπορεί να περάσετε μαζί. Προσπαθήστε να κάνετε μια προσπάθεια για να κάνετε μαζί μερικές εκδρομές, μαθήματα (χορού / μουσικής), κάνει ό, τι μπορείτε να βρείτε συναρπαστικό και διασκεδαστικό (scuba-diving, κάμπινγκ, το να συμμετέχετε σε ένα διαγωνισμό), αρκεί να το κάνετε μαζί.

Τραβήξτε πολλές φωτογραφίες και αναμνηστικά προκειμένου να ενισχύσετε τις καλές σας στιγμές και να θυμάστε τις καλές στιγμές, κάθε φορά που τα πράγματα στη σχέση σας δεν πάνεκαλά.

9. Καταπολεμήστε τη ρουτίνα

Μερικές φορές, η ζωή φαίνεται ακριβώς πάρα πολύ απαιτητική και κουραστική προκειμένου να βρούμε τον χρόνο,και την υπομονή και τη θέληση για την καταπολέμηση της καθημερινής ρουτίνας. Παρόλα αυτά, όπως είπα και προηγουμένως, οι μνήμες είναι αυτές που κάνουν τη σχέση σας βαθύτερη και πιο ουσιαστική. Το να κάθεστε μπροστά από την τηλεόραση όλο το απόγευμα και να φτιάχνετε δείπνο κάθε βράδυ, δεν αποτελεί και πολύ εμπειρία.

Θα πρέπει να επενδύσετε σε προσωπικούς και εξωτερικούς πόρους για να φέρετε την ποιότητα και την ποικιλία στη ζωή και τη σχέση σας.

Κάντε μια προσπάθεια να εκπλήξετε το σύντροφό σας με κάτι μικρό, τακτικά. Προσπαθήστε να φέρετε κάποια καινοτομία στη σχέση όσο πιο συχνά μπορείτε.

10. Νοστιμεύψτε την ερωτική σας ζωή

Η ρουτίνα είναι καλό να αλλάξει όταν πρόκειται και για τις πιο προσωπικές σας στιγμές. Για άλλη μια φορά, να είναι τολμηροί και ανοικτοί στην προσπάθεια νέων πράγματων, τα οποία μπορεί να κάνουν τεράστια διαφορά.

Χρειάζεται να αναζητάτε συνεχώς νέους τρόπους για να απευθυνθείτε στις αισθήσεις του συντρόφου σας αλλά και στην ευαισθητοποίηση των κοινών σας επιθυμιών.

Δοκιμάστε νέες θέσεις ή / και τοποθεσίες, ώστε να αναμένετε τη στιγμή (μέσω μηνυμάτων, σημειώσεων, τηλεφωνήματων) και ερωτικά παιχνίδια αξίας, ώστε να διεισδύσετε σε ένα βαθύτερο συναισθηματικό επίπεδο. Τολμήστε να βουτήξετε στις φαντασιώσεις του άλλου και γίνετε το πρόσωπο που δεν θα ήθελε ποτέ ο άλλος να φύγετε από κοντά του.
Αν, είστε έτοιμοι λοιπόν να κάνετε τη σχέση σας λαμπρότερη  με αυτά τα 10 εύκολα και φυσικά πράγματα θα το επιτύχετε;

Πηγή: brightside.me
Close