Βάργιαννη-Παρνασσός-χειμερινές διακοπές-

Αυτοί οι χειμερινοί προορισμοί, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί, αλλά κρύβουν μία μαγική ομορφιά για όσους θέλουν να την ανακαλύψουν. Αν φέτος τον Χειμώνα έχεις ανάγκη την ηρεμία και την χαλάρωση, μακριά από την πολυκοσμία και την βαβούρα αυτοί οι προορισμοί είναι αυτό που αναζητάς.

Μπορεί οι περισσότεροι άνθρωποι να έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας τις διακοπές με το Καλοκαίρι, όμως η χώρα μας στην πραγματικότητα έχει τόσο καλοκαιρινούς όσο και χειμερινούς παραδείσους να επισκεφθείς.

Δείτε ακόμα Οι 4 χειμερινοί προορισμοί που είναι ιδανικοί για ζευγάρια

Αν είσαι άνθρωπος του Χειμώνα και προτιμάς ένα ζεστό ρόφημα δίπλα από το τζάκι παρά μία μαργαρίτα κάτω από την ομπρέλα αυτό το άρθρο είναι για σένα. Συγκεντρώσαμε για εσένα και την οικογένειά σου, μαγικούς χειμερινούς προορισμούς για κάθε ηλικία, που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής αλλά παραμένουν γραφικοί. Διαβάστε παρακάτω:

5 μαγικοί χειμερινοί προορισμοί που λίγοι γνωρίζουν: Ροεινό, Αρκαδία

Το Ροεινό στην Αρκαδία είναι από τα πιο άγνωστα και ήσυχα χωριουδάκια της Ορεινής Αρκαδίας που συναντάται σε απόσταση 19 χιλιομέτρων από την Τρίπολη. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.200 μέτρων και είναι μία ευχάριστη έκπληξη διότι είναι απλό και ξεχωρίζει.

Ροεινό-Αρκαδία-χειμερινοί προορισμοί-

Photo via: travel.eleftheriaonline.gr

Είναι πολύ μικρό, όμως διαθέτει μεγάλα πετρόχτιστα κτίρια που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα ενώ αξίζει να δεις από κοντά τα τρεχούμενα νερά του. Περιβάλλεται από πυκνό δάσος με έλατα και προσφέρει ονειρική θέα στο οροπέδιο της Δαδιάς αλλά και στον ορεινό όγκο του Μαινάλου, που κυριαρχεί στην ορεινή Αρκαδία.

Ροεινό-Αρκαδία-χειμερινοί προορισμοί-

Photo via: kalimera-arkadia.gr

5 μαγικοί χειμερινοί προορισμοί που λίγοι γνωρίζουν: Ανδρίτσαινα, Ηλεία

Ο συγκεκριμένος προορισμός βρίσκεται στην Ηλεία, όμως η εικόνα της παραπέμπει σε χωριά της ορεινής Αρκαδίας. Το χωριό Ανδρίτσαινα είναι αμφιθεατρικά χτισμένο στην πλαγιά του Λυκαίου Όρους και κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο με την πλούσια βλάστηση που το περιτριγυρίζει όσο και με την υπέροχη και προσεγμένη αρχιτεκτονική των κτιρίων.

Ανδρίτσαινα-Ηλεία-χειμερινοί προορισμοί-

Photo via: offlinepost.gr

Το χωριό είναι γεμάτο λαβυρινθώδη λιθόστρωτα σοκάκια, πέτρινες γραφικές βρύσες και μεγαλοπρεπή αρχοντικά. Το σημαντικότερο σημείο του χωριού είναι η ιστορική βιβλιοθήκη με ιστορικά έγγραφα από την Γαλλική και την Ελληνική επανάσταση, το Λαογραφικό Μουσείο και ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα.

Ανδρίτσαινα-Ηλεία-χειμερινοί προορισμοί-

Photo via: tempo24.news

Αν αγαπάτε την περιπέτεια και την φύση πρέπει να επισκεφθείτε επίσης το φαράγγι της Νέδας, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το χωριό και η φύση σου κόβει την ανάσα.

5 μαγικοί χειμερινοί προορισμοί που λίγοι γνωρίζουν: Βάργιαννη, Παρνασσός

Είναι από τα λιγότερο γνωστά χωριά του Παρνασσού και βρίσκεται σε υψόμετρο 880 μέτρων. Για πολλούς είναι μία έκπληξη αφού βρίσκεται σε ένα από τα πιο δημοφιλή βουνά της Ελλάδος, όμως λίγοι το γνωρίζουν. Είναι ένα μικρό χωριό με πετρόχτιστα σπίτια και τρεχούμενα νερά και αποτελεί μοναδική επιλογή, για εξόρμηση στην φύση μακριά από όλους.

Βάργιαννη-Παρνασσός-χειμερινές διακοπές-

Photo via: onparnassos.gr

Μάλιστα έχει χαρακτηριστεί ως “αξιόλογος, παραδοσιακός οικισμός” και διαθέτει υπέροχες και γραφικές εικόνες μέσα σε ένα απίστευτο φυσικό τοπίο. Πρέπει να επισκεφθείς το Λαογραφικό Μουσείου του χωριού, τις πηγές Μπουρμπούλα κάτω από τα πλατάνια και το υδραγωγείο. Τέλος η πλακόστρωτη πλατεία του χωριού θα σε ταξιδέψει σε άλλη εποχή.

Βάργιαννη-Παρνασσός-χειμερινές διακοπές-

Photo via: zougla.gr

5 μαγικοί χειμερινοί προορισμοί που λίγοι γνωρίζουν: Αετομηλίτσα, Ιωάννινα

Το συγκεκριμένο χωριό είναι το βορειότερο χωριό των Ιωαννίνων και βρίσκεται στα σύνορα με την Αλβανία. Αποτελεί μία μοναδική εμπειρία ζωής αφού είναι το χωριό με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα το υψόμετρό του αγγίζει τα 1.430 μέτρα.

Αετομηλίτσα-Ιωάννινα-χειμερινές διακοπές-

Photo via: konitsa.gr

Για να φτάσεις στο χωριό περνάς μέσα από πυκνά δάση και ορεινές εντυπωσιακές κορυφογραμμές και αντιλαμβάνεσαι προτού φτάσεις πως η εμπειρία σου σε αυτό το χωριό θα είναι απλά μοναδική.

Αετομηλίτσα-Ιωάννινα-χειμερινές διακοπές-

Photo via: travelstyle.gr

5 μαγικοί χειμερινοί προορισμοί που λίγοι γνωρίζουν: Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πήλιο

Τέλος αυτό το χωριό είναι από τα λιγότερα γνωστά χωριά του Πήλιου όμως σίγουρα αποτελεί και ένα από τα πιο όμορφα. Βρίσκεται 20 χιλιόμετρα μακριά από τον Βόλο και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 700 μέτρων, ανάμεσα σε δύο ράχες.

Δείτε ακόμα Μέτσοβο: Ο ιδανικός προορισμός για Χειμερινές διακοπές

Άγιος Γεώργιος-Νηλείας-Πήλιο-χειμερινές διακοπές-

Photo via: touristorama.com

Πρόκειται για ένα πολύ ήσυχο και μικρό χωριό με κτίρια παραδοσιακά, με πηλιορείτικη αρχιτεκτονική. Επίσης θα συναντήσεις νεοκλασικά που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα και το χωριό φημίζεται για την συγκλονιστική θέα στον Παγασητικό. Τέλος σε αυτό το χωριό υπάρχει η πιο όμορφη πλατεία σε χωριό της Ελλάδος.

Δείτε όλα τα άρθρα για τις διακοπές στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close