5 τοξικές συνήθειες σε μια σχέση που φαίνονται φυσιολογικές

Όσοι είναι μέσα σε μια τοξική σχέση, το καταλαβαίνουν πάντα τελευταίοι.. Μερικές φορές είναι ευκολότερο για τα τρίτα άτομα όπως είναι οι φίλοι ή και τα μέλη της οικογένειας να δουν το τι πραγματικά συμβαίνει.

Εάν ο σύντροφός  σας είναι χειριστικός, και ειδικός στο να διαχειρίζεται όλα όσα συμβαίνουν γύρω του, τότε μπορεί να κάνει την τοξική συμπεριφορά του να φαίνεται φυσιολογική. Όταν τα αγαπημένα σας πρόσωπα προσπαθούν να σας ανοίξουν τα μάτια έχετε πάντα μια λογική εξήγηση για τη συμπεριφορά του συντρόφου σας. Το να κάνετε ένα βήμα πίσω για να δείτε τις συνηθισμένες συνήθειες μιας τοξικής σχέσης μπορεί τελικά να σας βοηθήσει να καταλάβετε πόσο ”μη φυσιολογική΄΄ έχει γίνει η σχέση σας.

Εδώ είναι πέντε συνήθειες μιας τοξικής σχέσης που φαίνονται φυσιολογικές:

1. Ζήλια

5 τοξικές συνήθειες σε μια σχέση που φαίνονται φυσιολογικές

Ο καθένας το να ζηλέψει μια στιγμή, είναι απολύτως φυσιολογικό. Στην πραγματικότητα,το να ζηλεύει και λίγο ο σύντροφος μας είναι αρκετά ελκυστικό, καθώς μας δείχνει οτι ενδιαφέρεται.. Αλλά ένας σύντροφος που είναι όλη την ώρα μέσα στην ζήλια, δεν είναι φυσιολογικό και αυτό είναι ένα σημάδι οτι βρίσκεται μέσα σε μια τοξική σχέση. Η ακραία ζήλια μπορεί να εξελιχθεί ακόμη και σε βία, και αυτό δεν αποτελεί μέρος μιας υγιούς σχέσης.

Δείτε ακόμη: 10 πράγματα που μπορούν να βλάψουν το γάμο ή τη σχέση σας..

2. Αρνείται να παραδεχτεί τα λάθη του

5 τοξικές συνήθειες σε μια σχέση που φαίνονται φυσιολογικές

Η μετατόπιση της ευθύνης τείνει να είναι ευκολότερη από την παραδοχή του λάθος. Πολλοί από εμάς δυσκολεύονται να παραδεχτούμε όταν κάνουμε λάθος. Αλλά αν ο σύντροφος σας δεν παραδέχεται ποτέ το λάθος του, υπάρχει πρόβλημα. Ένας σύντροφος που πραγματικά σας αγαπάει θα είναι περισσότερο από πρόθυμος να παραδεχτεί όταν έχει κάνει λάθος και να σας ζητήσει συγγνώμη για οτιδήποτε σας ενόχλησε..

Μερικές φορές είναι ευκολότερο για τα τρίτα άτομα όπως είναι οι φίλοι ή και τα μέλη της οικογένειας να δουν το τι πραγματικά συμβαίνει.

Δείτε ακόμη: 5 απλά βήματα για την τέλεια σχέση

3. Κρατάει σκορ

5 τοξικές συνήθειες σε μια σχέση που φαίνονται φυσιολογικές

Σε μια υγιή σχέση, δεν υπάρχει η βαθμολογία. Ένας σύντροφος που αισθάνεται ανασφαλής μπορεί να κρατάει κάτι που τον είχε ενοχλήσει στο παρελθόν και να σας το χτυπάει κάθε φορά που βρίσκει την ευκαιρία. Θα μπορούσε να κάνει και πράγματα που σας νευριάζουν μόνο και μόνο επειδή είχε θυμώσει με κάτι μαζί σας… Εάν ο σύντροφος σας έχει τέτοια συμπεριφορά,τι καλύτερο πράγμα που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να χωρίσετε…

4. Δε λέει ξεκάθαρα τι τον έχει ενοχλήσει..

5 τοξικές συνήθειες σε μια σχέση που φαίνονται φυσιολογικές

Μήπως ο σύντροφος σας πετάει συνέχεια υπονοούμενα και θέλει εσείς να καταλάβετε έτσι το τι έχει στο μυαλό του; Αντί να σας πεί τι τον έχει ενοχλήσει προσπαθεί να σας τσαντίσει με διάφορους τρόπους και στο τέλος νιώθει και δικαιωμένος από αυτή την συμπεριφορά του; Αν ο σύντροφος σας φέρεται με αυτό τον τρόπο ήρθε η ώρα να του πείτε το αντίο!!

Δείτε ακόμη: 3 βήματα για να ξεχάσετε μια αδύνατη σχέση

5.  Σας απειλεί οτι θα τελειώσει την σχέση σας…

5 τοξικές συνήθειες σε μια σχέση που φαίνονται φυσιολογικές

Αν σας απειλεί κάθε φορά που τσακώνεστε οτι θα χωρίσετε τότε αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό σημάδι μιας τοξικής σχέσης.. Αν θέλει να περάσει το δικό του, απλά απειλώντας σας, τότε κάτι δεν πάει καλά… Ο συναισθηματικός εκβιασμός, είναι μια μορφή χειραγώγησης, και δεν έχει καμιά θέση μέσα σε μια υγιής σχέση.

Πηγή: davidwolfe.com
Close