7-πόζες-που-θα-σας-κάνουν-να-δείχνετε-με-περισσότερη-αυτοπεποίθηση-

7 πόζες που θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή σας. 7 πόζες που θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή σας και θα σας κάνουν να μοιάζετε πιο δυναμικοί όταν χρειάζεται.

Οι άνθρωποι προσπαθούν να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να δείχνουν όμορφοι και δυναμικοί. Υπάρχουν περιστάσεις που πρέπει να δείξουμε προς τα έξω σίγουροι για τον εαυτό μας, με ισχυρή αυτοπεποίθηση και δυναμισμό.

Η γλώσσα του σώματος μπορεί να βοηθήσει σε αυτό αφού ως γνωστόν η γλώσσα του σώματος αποκαλύπτει πράγματα που δεν χρειάζεται να πούμε με το στόμα. Έτσι σήμερα θα σας παρουσιάσουμε 7 πόζες που θα σας κάνουν να δείχνετε πιο δυναμικοί και με αυτοπεποίθηση. Διαβάστε παρακάτω:

Η επιστήμη πίσω από αυτό

Μια κοινωνική ψυχολόγος στο Harvard Business School, η Amy Cuddy, έκανε παγκόσμια αίσθηση όταν έδωσε μια ομιλία στο TED για πόζες δύναμης και αμέσως μας έκανε όλους να αναρωτηθούμε τι ήταν αυτό.

Σύμφωνα με αυτήν, κάνοντας μια πόζα υψηλής ισχύος για περίπου 2 λεπτά την ημέρα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης μας κατά 20% και να μειώσει τα επίπεδα κορτιζόλης κατά 25%, κάτι που με τη σειρά του θα σας κάνει να νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και λιγότερο άγχος.

7-πόζες-που-θα-σας-κάνουν-να-δείχνετε-με-περισσότερη-αυτοπεποίθηση-

Ο αργαλειός

Ακόμη και οι άνθρωποι με τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μπορεί να αρχίσουν να ανησυχούν όταν έρθει η σειρά τους να προτείνουν μια νέα ιδέα κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης. Αυτού του είδους οι κοινωνικές καταστάσεις υψηλού αντίκτυπου όπου υπάρχει ένας αγώνας εξουσίας μπορεί να πυροδοτήσουν το άγχος σας.

Για να βγει αυτή η στάση με τον σωστό τρόπο χωρίς να δείχνεις πολύ αλαζονικός, είναι σημαντικό να την εξασκήσεις εκ των προτέρων. Όταν έρθει η σειρά σας να μιλήσετε, σηκωθείτε, βάλτε τα χέρια σας στο τραπέζι και σκύψτε μπροστά.

Δείτε ακόμα Η γλώσσα του σώματος σας αποκαλύπτει πολλά για την σχέση σας

Το να βρίσκεστε σε υψηλότερο επίπεδο από τους υπόλοιπους συνομηλίκους σας θα σας κάνει να φαίνεστε πιο ισχυροί και έγκυροι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε οπτική επαφή για να δείξετε ότι έχετε δεσμευτεί.

7-πόζες-που-θα-σας-κάνουν-να-δείχνετε-με-περισσότερη-αυτοπεποίθηση-

Πως να τοποθετείτε τα χέρια σας

Σε κάθε σχέση, υπάρχει ένα δούναι και λαβείν. Μερικές φορές χρειάζεται να αφήσεις κάποια πράγματα για να αποκαταστήσεις την ειρήνη. Ωστόσο, εάν είστε πάντα αυτός που κάνει τις παραχωρήσεις, καλύτερα να δοκιμάσετε αυτή τη πόζα.

Σταθείτε με την πλάτη σας όρθια, κρατήστε το πηγούνι σας ψηλά και κυλήστε τους ώμους σας προς τα πίσω. Βεβαιωθείτε ότι οι ώμοι δεν είναι στραμμένοι προς τα εμπρός γιατί μπορεί να εμφανιστεί ως σημάδι αδυναμίας.

Τα χέρια σας δεν πρέπει να είναι σφιγμένα πίσω από τα μπράτσα σας, καθώς αυτό μπορεί να εκληφθεί ως αδιέξοδο, αλλά μάλλον, ακουμπήστε τα στον πήχη και το μπράτσο σας. Τώρα είστε έτοιμοι να σταθείτε στη θέση σας!

7-πόζες-που-θα-σας-κάνουν-να-δείχνετε-με-περισσότερη-αυτοπεποίθηση-

Η πόζα που σας κάνει να δείχνετε γεμάτοι αυτοπεποίθηση

Ετοιμάζεστε για μια συνέντευξη για δουλειά. Περιμένατε μια τέτοια ευκαιρία αρκετό καιρό, αλλά κάτι λείπει: αυτή η αυτοπεποίθηση που λέει, «Θα πάρω αυτή τη δουλειά». Αποδεικνύεται ότι ο τρόπος που κάθεσαι μπορεί να κρίνει αν θα τη πάρεις τη δουλειά ή όχι.

Το να τυλίγετε τα χέρια σας γύρω από τον κορμό σας, να σταυρώνετε τους αστραγάλους σας και να χαμηλώνετε το πηγούνι σας είναι σημάδια μιας χαμηλής αυτοπεποίθησης. Αντίθετα, όταν βρίσκεστε μπροστά στον συνεντευκτή, προσπαθήστε να καθίσετε, ακουμπώντας πίσω στην καρέκλα.

Ανοίξτε το στήθος σας και ακουμπήστε το ένα χέρι στην πλάτη της καρέκλας και τοποθετήστε το άλλο στο μπράτσο της καρέκλας. Αυτό το είδος πόζας μεταφέρει μια αίσθηση δύναμης και διεκδίκησης.

7-πόζες-που-θα-σας-κάνουν-να-δείχνετε-με-περισσότερη-αυτοπεποίθηση-

Η Wonder Woman

Η αυτοπεποίθησή μας μπορεί επίσης να έχει μια κακή μέρα, ειδικά όταν κάνουμε κάτι που συνεπάγεται να βγάλουμε τον εαυτό μας έξω και να ρισκάρουμε. Είναι φυσιολογικό να νιώθετε πεταλούδες στο στομάχι σας όταν βγαίνετε ραντεβού για πρώτη φορά.

Πριν εγκαταλείψετε εντελώς την ιδέα να γνωρίσετε κάποιον νέο, καλέστε την εσωτερική σας Wonder Woman με αυτή τη πόζα. Κράτα τα πόδια σου σταθερά στο πάτωμα, σε απόσταση μέχρι το πλάτος των γοφών. Τοποθετήστε τα χέρια σας στους γοφούς σας και βγάλτε το στήθος σας προς τα έξω.

Δείτε ακόμα Γλώσσα του σώματος: Κόλπα για να προσελκύετε πιο εύκολα τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν

Το πηγούνι σας πρέπει να πιέζεται προς τα πάνω ως ένδειξη αυτοπεποίθησης. Το να αγγίζετε το λαιμό σας, να σκύβετε το κεφάλι σας ή να δαγκώνετε τα νύχια σας μπορεί να θεωρηθούν σημάδια ανασφάλειας και υποταγής.

7-πόζες-που-θα-σας-κάνουν-να-δείχνετε-με-περισσότερη-αυτοπεποίθηση-

Το βλέμμα παίζει ρόλο

Μετά από πολλές άγρυπνες νύχτες, τελικά αποφασίζεις ότι είναι καιρός να λάβεις την αύξηση που σου αξίζει. Αλλά, δυστυχώς, πρέπει να την ζητήσει από το αφεντικό σου. Πριν αφήσετε τα επίπεδα της κορτιζόλης σας να ανέβουν, εξασκηθείτε αρκετές φορές μπροστά σε έναν καθρέφτη για να αποκτήσετε την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε.

Τα μάτια μας θεωρούνται το παράθυρο της ψυχής μας, επομένως είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι μπορούμε να πούμε πώς νιώθει κάποιος κοιτώντας τα.

Τα πλατιά, στραβά μάτια βασικά ουρλιάζουν δυνατά: «Πρέπει να φύγω από εδώ!» Ο φωτογράφος Peter Hurley έχει αποδείξει ότι όταν στραβίζουμε και στριμώχνουμε τα μάτια μας φαινόμαστε πιο ελκυστικοί και δείχνουμε τι αξίζουμε.

7-πόζες-που-θα-σας-κάνουν-να-δείχνετε-με-περισσότερη-αυτοπεποίθηση-

Ο χαιρετισμός

Υπάρχει ένα ορόσημο σε κάθε σχέση, και αυτή είναι η στιγμή που θα συναντήσετε τα πεθερικά σας. Ανεξάρτητα από το πόσο υπέροχοι μπορεί να είναι τελικά, όλοι νιώθουμε αυτόν τον τρόμο και αρχίζουν να δημιουργούνται ανασφάλειες: «Θα κάνω καλή πρώτη εντύπωση;» Δοκιμάστε την παρακάτω πόζα πριν τους συναντήσετε.

Κράτα σταθερά τα πόδια σου στο έδαφος ενώ απλώνεις το στήθος σου και σηκώνεις το κεφάλι σου. Τεντώστε και τα δύο χέρια πάνω από το κεφάλι σας με τις παλάμες σας στραμμένες προς τον ήλιο. Κρατήστε αυτή την εκτεταμένη στάση για 2 λεπτά ενώ αναπνέετε ήρεμα για να νιώσετε περισσότερη δύναμη.

7-πόζες-που-θα-σας-κάνουν-να-δείχνετε-με-περισσότερη-αυτοπεποίθηση-

Τα χέρια παίζουν σημαντικό ρόλο

Οι στάσεις εξουσίας έχουν σκοπό να αυξήσουν την αυτοεκτίμησή σας για κάθε είδους κατάσταση όπου μπορεί να νιώσετε ότι απειλείτε. Ακόμα κι αν γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος, το να μιλήσετε σε κάποιον για πρώτη φορά, να κάνετε μια συνέντευξη ή να πρέπει να πείτε «όχι» σε κάποιον μπορεί να αποδειχθεί κάπως πρόκληση.

Αυτή είναι μια από τις πιο λεπτές στάσεις. Απαιτεί να απλώσετε τα δάχτυλά σας και να αγγίξετε τις άκρες των δακτύλων και των δύο χεριών. Στη συνέχεια, θα πρέπει να λυγίσετε τα χέρια σας έτσι ώστε οι άκρες των δακτύλων να μοιάζουν με καμπαναριό εκκλησίας. Δίνει το μήνυμα ότι ενδιαφέρεστε και ασχολείστε με αυτά που λένε οι άλλοι.

7-πόζες-που-θα-σας-κάνουν-να-δείχνετε-με-περισσότερη-αυτοπεποίθηση-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ψυχολογία στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close