Σημάδια- από- την- γλώσσα- του- σώματος -

Μπορείς να τους εμπιστευτείς ; 7 Σημάδια από την γλώσσα του σώματος.7 προειδοποιητικά σημάδια στη γλώσσα του σώματος που δείχνουν αν μπορείτε να εμπιστευθείτε κάποιον. Αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια θα σας βοηθήσουν καταλάβετε αν μπορείτε να εμπιστευθείτε κάποιον με βάση την γλώσσα του σώματος.

Η γλώσσα του σώματος είναι μία ψυχολογική θεωρία που κάνει λόγο για ακούσιες κινήσεις και στάσεις σώματος που παίρνει κάθε άτομο όταν βρίσκεται σε μία συγκεκριμένη κατάσταση. Για παράδειγμα, αν κάθεται με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά στον θώρακά του, δείχνει στάση άμυνας.

Η γλώσσα του σώματος μπορεί να βοηθήσει κάποιον που την γνωρίζει να ψυχολογήσει καλύτερα μία καινούρια γνωριμία ή οποιοδήποτε άνθρωπο, είτε τον ξέρει λίγο είτε πολύ. Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν θα δούμε πως η γλώσσα του σώματος μπορεί να μας βοηθήσει στο αν θα εμπιστευθούμε κάποιον. Διαβάστε παρακάτω: 

Σημάδια από την γλώσσα του σώματος: Αποφεύγουν την επαφή με τα μάτια ή τρίβουν τα μάτια τους για να μην φαίνονται πολύ ύποπτοι.

Η αλλαγή του βλέμματος δεν είναι πάντα σημάδι ότι κάποιος λέει ψέματα. Αλλά αν παρατηρήσετε ότι το άτομο κοιτάζει συνεχώς μακριά από εσάς (συχνά στην επάνω αριστερή ή δεξιά γωνία των ματιών του), μπορεί να λέει ψέματα.

Ωστόσο, μην συγχέετε το βλέμμα προς τα κάτω με το λοξό βλέμμα. Οι άνθρωποι συνήθως κοιτάζουν κάτω όταν προσπαθούν να θυμηθούν κάτι. Μπορείτε να κάνετε επακόλουθες ερωτήσεις και να τους ζητήσετε να αντιστρέψουν την ιστορία τους για να μάθετε αν λένε ψέματα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν αυτή την τεχνική και προσπαθούν να αποφύγουν την οπτική επαφή εξαρχής. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι έμπειροι παίκτες πόκερ τρίβουν τα μάτια τους κατά τη διάρκεια των κόλπων για να δημιουργήσουν φυσικές κινήσεις.

Δείτε ακόμα Γιατί μερικές φορές νομίζουμε ότι μας παρακολουθούν

Η υγιής οπτική επαφή περιφέρεται περιοδικά σε διαφορετικές κατευθύνσεις κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας, μαζί με εκφράσεις για να ανταποκριθεί στις πληροφορίες.

7-σημάδια-της-γλώσσας του σώματος-για-να-δείτε-αν-μπορείτε-να-εμπιστευθείτε-κάποιον-

Σημάδια από την γλώσσα του σώματος: Ασχολούνται συνέχεια με το κινητό τους για να αποφύγουν την αντιπαράθεση.

Εάν βλέπετε τα μάτια κάποιου κολλημένα στην οθόνη του όλη μέρα, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι φοβάται σύγκρουση ή ανησυχεί ότι ενδέχεται να εμφανιστούν μηνύματα από άλλο άτομο ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να είναι ανησυχητικό εάν ο σύντροφος ή ο φίλος σας σχηματίσει ξαφνικά αυτή τη συνήθεια.

Για παράδειγμα, αν δυσκολεύονται να συνομιλήσουν κατά τη διάρκεια των γευμάτων και περνούν το χρόνο τους συνεχώς αναζητώντας ειδοποιήσεις, προσπαθήστε να παρακολουθείτε τι κάνουν και να τους αντιμετωπίσετε αν χρειαστεί.

7-σημάδια-της-γλώσσας του σώματος-για-να-δείτε-αν-μπορείτε-να-εμπιστευθείτε-κάποιον-

Σημάδια από την γλώσσα του σώματος: Τείνουν να απομακρυνθούν από εσάς κατά τη διάρκεια των συνομιλιών.

Γενικά, οι άνθρωποι ή τα ζευγάρια τείνουν να γέρνουν ο ένας προς τον άλλο μέσω του σώματος, των ποδιών ή του κεφαλιού τους κατά τη διάρκεια των συνομιλιών. Εάν παρατηρήσετε μια αλλαγή στις χειρονομίες τους και στον τρόπο που απαντούν στις ερωτήσεις σας, μπορεί να είναι σημάδι ότι κάτι κρύβουν.

Μερικές φορές αυτή η απομάκρυνση μπορεί επίσης να είναι εικονική, όπου πρέπει να περιμένετε πάνω από 6 ώρες για να λάβετε μια απάντηση από αυτούς. Οι άνθρωποι μπορεί να χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνική για να αποστασιοποιηθούν από εσάς.

Αυτό μπορεί επίσης να σημαίνει ότι κάποιος δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τη συζήτηση και θα προτιμούσε να βρίσκεται κάπου αλλού. Σε αυτήν την κατάσταση, προσπαθήστε να αποφύγετε να τους πιέσετε πολύ τη συζήτηση και αποδεχτείτε ότι αυτό το άτομο δεν αξίζει τον χρόνο σας.

7-σημάδια-της-γλώσσας του σώματος-για-να-δείτε-αν-μπορείτε-να-εμπιστευθείτε-κάποιον-

Σημάδια από την γλώσσα του σώματος: Όταν ανοιγοκλείνουν τα μάτια γρήγορα μπορεί να νιώθουν άβολα.

Όταν ένας άνθρωπος ανοιγοκλείνει τα μάτια του πολύ γρήγορα νιώθει άβολα όταν τον κοιτάτε στα μάτια γιατί προσπαθεί να αποδείξει κάτι που δεν ισχύει ή να προσποιηθεί κάτι που δεν είναι.

Επίσης όταν ένας άνθρωπος ανοιγοκλείνει τα μάτια του πολύ αργά μπορεί να θέλει να δείξει ψεύτικο ενδιαφέρον ως προς μία συζήτηση ή μία ψεύτικη φυσικότητα όταν του μιλάτε.

7-σημάδια-της-γλώσσας του σώματος-για-να-δείτε-αν-μπορείτε-να-εμπιστευθείτε-κάποιον-

 Σημάδια από την γλώσσα του σώματος: Έχουν σταυρωμένα τα χέρια και τα πόδια τους για να πάρουν την προσοχή από πάνω τους.

Το 55% της συνομιλίας μας είναι μη λεκτική και τα χέρια και τα πόδια τυχαίνει να αποτελούν μεγάλο μέρος της. Το σταύρωμα των χεριών μπορεί να σημαίνει άμυνα ή αυτοπροστασία, ενώ τα σταυρωμένα πόδια μπορεί να υποδηλώνουν δυσφορία με κάποιον.

Τα διακριτικά σημάδια όπως το υπερβολικό άνοιγμα των χεριών μπορεί επίσης να κάνουν ένα άτομο να φαίνεται πιο χειριστικό και επιβλητικό. Οι άνθρωποι συχνά χρησιμοποιούν ακούσια αυτή τη γλώσσα του σώματος για να τραβήξουν την προσοχή από τον εαυτό τους.

Όσο για τη λεκτική επαφή, αποφεύγουν να μιλούν για τον εαυτό τους και καταφέρνουν να γυρίζουν κάθε ερώτηση προς το μέρος σου.

7-σημάδια-της-γλώσσας του σώματος-για-να-δείτε-αν-μπορείτε-να-εμπιστευθείτε-κάποιον-

Σημάδια από την γλώσσα του σώματος: Κάνουν υπερβολικές χειρονομίες με τα χέρια τους.

Η χρήση χειρονομιών είναι χρήσιμη όταν μιλάτε σε ανθρώπους. Βοηθά τους ανθρώπους να τονίσουν τα βασικά τους σημεία και κρατά τους άλλους συμμετέχοντες στη συζήτηση. Ωστόσο, όπως όλα τα άλλα, οι χειρονομίες είναι εντάξει όταν γίνονται με μέτρο.

Στην πραγματικότητα, έρευνα που διεξήχθη το 2015 αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που κάνουν χειρονομίες χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια είναι πιθανό να είναι ψεύτες. Η υπερβολική χρήση των χειρονομιών κάνει ένα άτομο λιγότερο πιστευτό και ξέφρενο.

Αυτό ισχύει επίσης όταν οι χειρονομίες τους δεν ευθυγραμμίζονται με τα λόγια τους και μπορεί να δίνουν την εντύπωση ότι δεν ξέρουν τι λένε. Μπορείτε να εντοπίσετε υγιείς χειρονομίες παρατηρώντας τη θέση των χεριών τους.

Δείτε ακόμα Πως τα κομπλιμέντα μπορούν να αλλάξουν την ζωή σας

Ιδανικά, τα χέρια τους θα πρέπει να είναι στο ύψος της μέσης τους και να χρησιμοποιούνται σε ελεγχόμενες στιγμές. Οι χειρονομίες επιβραδύνουν επίσης όταν οι άνθρωποι κάνουν παύση κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους.

7-σημάδια-της-γλώσσας του σώματος-για-να-δείτε-αν-μπορείτε-να-εμπιστευθείτε-κάποιον-

Σημάδια από την γλώσσα του σώματος: Η φωνή τους σπάει ενώ σας μιλάνε.

Δώστε προσοχή στις αλλαγές φωνής κατά τη διάρκεια των συνομιλιών. Οι ψεύτες συχνά αλλάζουν μεταξύ κανονικών φωνών σε υψηλότερο τόνο από τους έντιμους ανθρώπους.

Αν και ο υψηλός τόνος ή το τρίξιμο της φωνής δεν εγγυάται ότι λένε ψέματα, μια ψηλή φωνή σε συνδυασμό με άλλες κόκκινες σημαίες της γλώσσας του σώματος μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν πρέπει να εμπιστευτείτε κάποιον.

7-σημάδια-της-γλώσσας του σώματος-για-να-δείτε-αν-μπορείτε-να-εμπιστευθείτε-κάποιον-

All photos via: brightside.me

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ψυχολογία στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close