7 συμβουλές για σχέσεις που δεν πρέπει ποτέ να ακολουθείτε

Οι συμβουλές μπορεί να διαφέρουν. Η οικογένεια και οι φίλοι έχουν μόνο καλές προθέσεις και την υποστήριξη στο μυαλό τους. Άλλοι μπορούν να χαλάσουν μια σχέση δίνοντας κακές συμβουλές από ζήλια. Ωστόσο, ακόμη και τα πιο ειλικρινή λόγια σοφίας μπορεί μερικές φορές να έχουν πολύ αρνητικό αντίκτυπο σε μια σχέση.

Παρακάτω θα βρείτε τι συμβουλές των ψυχολόγων που πρέπει να αποφεύγουμε με κάθε κόστος εάν θέλουμε μια σχέση να είναι υγιής και να διαρκέσει περισσότερο.

1. «Θα πρέπει να βρεις κάποιον καλύτερο για σένα».

7 συμβουλές για σχέσεις που δεν πρέπει ποτέ να ακολουθείτεphoto credit: redgranitepictures

Εάν είστε μόνο σε μια σχέση επειδή θέλετε κάποιο προσωπικό κέρδος, ίσως είστε σε λάθος δρόμο. Η αναζήτηση κέρδους, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, δεν μπορεί να αποτελέσει επαρκή λόγο για την έναρξη ή τη λήξη μιας σχέσης.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να καταστρέψετε έναν πραγματικά ευτυχισμένο γάμο ή να ξεκινήσετε μια ζωή που δεν σας φέρνει καθόλου ευτυχία.

Δείτε ακόμη: Γυναίκες μοιράζονται μαζί μας, για ποιο λόγο δεν παντρεύονται παρόλο που βρίσκονται σε μια μακροχρόνια σχέση

2. «Δείξε του/της ποιος/α είναι το αφεντικό. Μην τον/την αφήνεις να πάρει πολύ αέρα!»7 συμβουλές για σχέσεις που δεν πρέπει ποτέ να ακολουθείτεphoto credit: goldcrestfilms

Πρώτα απ ‘όλα, οι ερωτικοί σύντροφοι έχουν διαφορετικούς τομείς ευθύνης σε μια σχέση και φαίνεται φυσιολογικό ότι κάθε ένας από αυτούς παίρνει έναν ηγετικό ρόλο από καιρό σε καιρό. Μόνο η αμοιβαία κατανόηση και ο σεβασμός των συντρόφων μπορούν να καταλήξουν σε ένα γάμο και να τον κάνουν πραγματικά ισχυρό.

3. «Απαιτείστε ο/η σύντροφός σας να είναι ρομαντικός/η!»

7 συμβουλές για σχέσεις που δεν πρέπει ποτέ να ακολουθείτεphoto credit: paramount

Οι ψυχολόγοι ισχυρίζονται ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη ρομαντική περίοδος σε οποιαδήποτε σχέση που συνήθως περνάει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Ο ρομαντισμός δεν διαρκεί για πάντα, όπως σε μια ρομαντική κωμωδία, όπου τρελαίνεται ο ένας για τον άλλον.

Γι ‘αυτό δεν μπορείτε να απαιτήσετε από τον σύντροφο σας να βρίσκεται στη φάση του μήνα του μέλιτος όλη την ώρα. Κάθε σχέση έχει διαφορετικές φάσεις ανάπτυξης, κάθε μια με τα δικά της πλεονεκτήματα.

Η οικογένεια και οι φίλοι έχουν μόνο καλές προθέσεις και την υποστήριξη στο μυαλό τους

4. «Μην μιλήσεις, μην το χειροτερέψεις τώρα».

7 συμβουλές για σχέσεις που δεν πρέπει ποτέ να ακολουθείτεphoto credit; foxmovies

Είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί η σύγκρουση σε μια σχέση. Ωστόσο, είναι καλύτερο να επιλύονται οι συγκρούσεις όταν εμφανίζονται. Δεν πρέπει να καταπνίξετε τα συναισθήματά σας και να περιμένετε μέχρι να ξεσπάσουν μια μέρα, επειδή αυτό θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στο γάμο. Μην παίζετε συνέχεια το θύμα. Συζητήστε τα συναισθήματά σας με τον/ην σύντροφο σας.

5. «Απλά διάβασε την συνομιλία τους. Έχεις το δικαίωμα!»

7 συμβουλές για σχέσεις που δεν πρέπει ποτέ να ακολουθείτεphoto credit; summitentertainmentgroup

Τέτοιες παρεμβολές στην προσωπική ζωή ενός συντρόφου – που κάνουν ενοχλητικές κλήσεις, διαβάζουν προσωπικές συνομιλίες, τοποθεσίες εντοπισμού – θεωρούνται από τους ειδικούς του οικογενειακού δικαίου ως το πρώτο βήμα προς την καταχρηστική συμπεριφορά σε μια οικογένεια.

Μπορεί να είναι όχι μόνο σωματική αλλά και συναισθηματική. Μην ακούτε τέτοιου είδους συμβουλές και μην κρατάτε τον σύντροφό σας όμηρο της ζήλιας σας.

Δείτε ακόμη: 16 σκίτσα που δείχνουν πως είναι όταν συνηθίζει κάποιος σε μια σχέση

6. «Απλώς να του υπενθυμίζεις ότι δεν είναι αρκετά αυτά που βγάζει.»

7 συμβουλές για σχέσεις που δεν πρέπει ποτέ να ακολουθείτεphoto credit: timburton

Αυτή η συμβουλή είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μετατραπεί μια μικρή παρεξήγηση σε μια μεγάλη σύγκρουση μεταξύ του ζευγαριού. Γνωρίζετε ότι, αν θέλετε πραγματικά, μπορείτε να βρείτε πολλές αλληλοκατηγορίες για να τα καταστήσετε όλα ακόμη χειρότερα.

Οι ειδικοί λένε ότι δεν πρέπει να συζητάτε τέτοια θέματα σε καθημερινή βάση και προσπαθήστε να μην αναφέρετε κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης σύγκρουσης.

Δείτε ακόμη: Ο κρυφός φόβος κάθε ζωδίου όταν βρίσκεται σε σχέση

7. «Κοίτα εμένα και μάθε».

7 συμβουλές για σχέσεις που δεν πρέπει ποτέ να ακολουθείτεphoto credit: marvel

Η διδασκαλία από το δικό σας παράδειγμα λειτουργεί καλύτερα με τα παιδιά, όχι με τους συντρόφους σας. Δεν είστε παιδί και δεν πρέπει να επαναλάβετε τη συμπεριφορά κάποιου άλλου. Όταν έχετε τις δυσκολίες του γάμου, μην κοιτάζετε άλλες οικογένειες ώστε να αντιγράψετε τον τρόπο της ζωής τους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να προσπαθήσετε να αποφύγετε μερικά από τα λάθη που κάνουν.

Εσείς ξέρετε καλύτερα την κατάσταση από μέσα.

7 συμβουλές για σχέσεις που δεν πρέπει ποτέ να ακολουθείτε

Γιατί λοιπόν τείνουμε να ακούμε λόγια που δεν θα μας φέρουν τίποτα καλό; Ίσως επειδή βαθιά μέσα μας πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται απ’ έξω ως τρίτοι, μπορούν να δουν καλύτερα την κατάσταση, δίνοντάς μας ορθολογικές συμβουλές.

Ωστόσο, είναι ένα πολύ παραπλανητικό συναίσθημα επειδή η σχέση σας είναι πολύ περίπλοκη και γεμάτη από λεπτομέρειες που κανείς δεν ξέρει, παρά μόνο εσείς οι δύο. Γι ‘αυτό πρέπει να ακούσετε μόνο το μυαλό σας και την καρδιά σας.

Μπόνους: Σκληρό αλλά αληθινό

7 συμβουλές για σχέσεις που δεν πρέπει ποτέ να ακολουθείτε

Πηγή: tilestwra.com
Close