Αφήστε τα πιάτα στον νεροχύτη άπλυτα & απολαύστε την ζωή – Οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι το παν

Αφήστε τα πιάτα στον νεροχύτη άπλυτα και απολαύστε την ζωή !Το σημερινό άρθρο θα σας υπενθυμίσει ότι που και που πρέπει να αφήνετε τα πιάτα άπλυτα στο νεροχύτη και να απολαμβάνετε την ζωή. Άλλωστε οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι το παν. Οι παλιές νοικοκυρές ενδιαφερόντουσαν πολύ για τις δουλειές του σπιτιού.

Ήθελαν το σπίτι τους να είναι το πιο καθαρό στην γειτονιά, έτσι ώστε να μην τις κακοχαρακτηρίσουν. Μερικές φορές μάλιστα ανταγωνιζόντουσαν η μία την άλλη. Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμη γυναίκες που “κρέμονται” από τις δουλειές του σπιτιού.

Ενδιαφέρονται περισσότερο να ξεσκονίσουν τα έπιπλα, να πλύνουν τα πιάτα, να σκουπίσουν και να σφουγγαρίσουν, από το να παίξουν με τα παιδιά τους. Να ασχοληθούν με τον σύντροφό τους. Να περάσουν δημιουργικές ώρες μόνες τους, με ένα βιβλίο, λίγη μουσική κι ένα ποτήρι κρασί.

Δείτε ακόμα Η αγάπη προς τους άλλους είναι η κινητήρια δύναμη σου

Σκέφτονται ότι αν έρθει κάποιος απρόσκλητος επισκέπτης, τι θα σκεφτεί αν δει τα πιάτα στον νεροχύτη άπλυτα. Αν δει την σκόνη στο σύνθετο του σαλονιού. Αν δει τα ασιδέρωτα ρούχα στον καναπέ. Κανένας επισκέπτης που σας αγαπά όμως δεν θα το σκεφτεί αυτό μπαίνοντας στο σπίτι σας. Θα χαρεί και μόνο που σας βλέπει.

Οι δουλειές του σπιτιού είναι σημαντικές, αλλά δεν είναι το παν. Δεν χάλασε και ο κόσμος αν μία μέρα δεν ασχοληθείς καθόλου με το σπίτι σου. Ακόμη κι αν μένεις μόνη σου, δεν χάθηκε και ο κόσμος αν δεν απλώσεις την μπουγάδα αμέσως. Αν δεν ξεσκονίσεις, αν δεν σκουπίσεις.

Ζήσε την ζωή σου. Ζήσε το τώρα. Μην αναλώνεσαι μόνο στις δουλειές του σπιτιού. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στο σημερινό μας άρθρο. Το κείμενο το βρήκαμε από την αγαπημένη σελίδα του Facebook Γυναίκα Εγώ και ανυπομονούσαμε να το μοιραστούμε μαζί σας. Διαβάστε παρακάτω: 

Μην αφήνετε τα ”πράγματα” να λάμπουν πιο πολύ από εσάς!
Μην παίρνετε το καθάρισμα του σπιτιού τόσο σοβαρά!

Όταν έγινα σύζυγος, συνήθιζα να περνάω τις 24 ώρες της ημέρας βλέποντας τα πάντα να είναι καθαρά και σε περίπτωση που ‘′κάποιος έρθει να με επισκεφθεί “, αλλά μετά ανακάλυψα ότι όλοι είναι πολύ απασχολημένοι, ταξιδεύουν, διασκεδάζουν , δουλεύουν και ναι απολαμβάνουν τη ζωή!.

Κι αν ξαφνικά εμφανιστεί κάποιος δεν χρειάζεται να εξηγήσω την κατάσταση του σπιτιού μου σε κανέναν. Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για το τι κάνεις όλη μέρα, οι άνθρωποι απολαμβάνουν, και απολαμβάνουν τη ζωή.

Η ζωή είναι μικρή, απολαύστε την! Ξεσκόνισε… αν είναι απαραίτητο. Αλλά να έχεις χρόνο να ζωγραφίσεις μια εικόνα ή να γράψεις ένα ποίημα, να κάνεις μια βόλτα ή να επισκεφτείς έναν φίλο, να μαγειρέψεις ό, τι σου αρέσει, να ποτίσεις τα φυτά σου….

Δώσε ελεύθερο χρόνο στον εαυτό σου να πιει μια μπύρα, να κολυμπήσει στην παραλία ( ακούγοντας μουσική, διαβάζοντας βιβλία και απολαμβάνοντας τη ζωή.
Ξεσκόνισε αν είναι απαραίτητο αλλά η ζωή συνεχίζεται έξω. Σκέψου ότι αυτή η μέρα δεν θα επιστρέψει ποτέ!

Ξεσκόνισε αν χρειαστεί αλλά μην ξεχνάς ότι θα γεράσεις και πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις τώρα δεν θα είναι τόσο εύκολο να τα κάνεις στα γεράματά σου.

Και όταν φύγεις, αφού φεύγουμε όλοι μια μέρα, σκόνη θα γίνεις κι εσύ!
Και κανείς δεν θα θυμάται αν το σπίτι σου ήταν καθαρό, αλλά θα θυμούνται τη φιλία σου, τη χαρά σου και όσα δίδαξες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close