Αυτό είναι που καταστρέφει σιωπηλά ένα γάμο και πολλά ζευγάρια παραβλέπουν..

Συχνά λέμε ότι για να κρατήσετε τον γάμο σας, θα πρέπει να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή και  επικοινωνία με το σύντροφο σας, τα οποία είναι από τα πιο βασικά. Ενώ αυτά σίγουρα θα κάνουν καλό στη σχέση σας, υπάρχει ένας ”σιωπηλός” δολοφόνος στο γάμο που συνήθως παραβλέπετε.

“Ο λόγος που οι γάμοι καταλήγουν στο διαζύγιο είναι εξαιτίας των … ανεκπλήρωτων προσδοκιών”, δήλωσε ο Derek Harvey κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου πριν από έξι χρόνια.

Εκείνη την εποχή, αυτός είχε παντρευτεί νωρίς και μπορούσε ήδη να σκεφτεί τις αχαλίνωτες προσδοκίες που είχε να αντιμετωπίσει ο ίδιος αλλά και η σύζυγός του, αφού ήταν παντρεμένοι μόλις για ένα μήνα.

Αυτό είναι που καταστρέφει σιωπηλά ένα γάμο και πολλά ζευγάρια παραβλέπουν..Kirill Vasilev/Shutterstock

Οι ανεκπλήρωτες προσδοκίες μπορούν να προκαλέσουν “πόνο και απογοήτευση” σε σχεδόν όλους τους τύπους σχέσεων, ούτε καν και μόνο μέσα σε ένα γάμο, έγραψε. “Είναι ένα θανατηφόρο δηλητήριο που ρέει στην καρδιά και καταστρέφει τις σχέσεις.”

Δείτε ακόμη: 6 λάθη που καταστρέφουν τις οικογενειακές σχέσεις

“Ο λόγος που οι γάμοι καταλήγουν στο διαζύγιο είναι εξαιτίας των … ανεκπλήρωτων προσδοκιών”

Σκεφτείτε αυτό που έγραψα, χρησιμοποιώντας αυτόν τον τύπο: Οι προσδοκίες μείον τις παρατηρήσεις ισοδυναμούν με τις απογοητεύσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή όλοι έχουμε μια ιδέα για το πώς θέλουμε  να πάνε τα πράγματα, και όταν αυτά δεν πάνε όπως τα είχαμε στο μυαλό μας, απομακρυνόμαστε από το άλλο πρόσωπο ή γινόμαστε δυσαρεστημένοι. Στη συνέχεια ξεκινά μια καθοδική πορεία προβλημάτων και απογοητεύσεων.

“Η απογοήτευση με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε αποθάρρυνση για την οικοδόμηση περαιτέρω της σχέσης, αλλά και στο προβληματισμό για το κατά πόσον ο γάμος με το άτομο αυτό ήταν η σωστή απόφαση”, γράφει ο Rob Pascale και ο Lou Primavera για το Psychology Today. .

Δείτε ακόμη: Δεν υπάρχουν τέλειες σχέσεις, γιατί δεν υπάρχουν τέλειοι άνθρωποι!

Είναι σαν να επιστρέφετε στο σπίτι από την δουλειά σας και να περιμένετε το σπίτι να είναι καθαρό και τακτοποιημένο και το φαγητό να είναι έτοιμο, ενώ ο σύντροφος σας έχει άλλες δουλειές. Οι δυο σας νιώθετε απογοήτευση για το ποιος υποτίθεται ότι θα μαγειρέψει το δείπνο και θα καθαρίσει το χάος του σπιτιού, σχηματίζοντας έτσι μια άσχημη εικόνα ο ένας για τον άλλον.

Μια σύντομη παρατήρηση: Όμως οι άνθρωποι δεν μπορούν να διαβάσουν τα μυαλά των άλλων.

“Για τις προσδοκίες, που προέρχονται από το ρεαλισμό και τη προσαρμοστικότητα”, συνέχισαν οι Pascale και Primavera.

Δείτε ακόμη: Κεφάλαιο σχέσεις: 5 βασικά λάθη που κάνουν ακόμα και οι πιο έμπειρες

Ο Harvey υποδεικνύει ότι οι άνθρωποι αντιστρέφουν την εξίσωση και αφήνουν την παρατήρηση να έρθει μπροστά από τις προσδοκίες. Ενώ είναι ακόμα απαραίτητο να έρθετε αντιμέτωποι με κάποιες ρεαλιστικές προσδοκίες, πρέπει επίσης να συμφωνήσετε με το γεγονός ότι η πραγματικότητα δεν είναι πάντα αυτό που είχατε στο μυαλό σας. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να συζητήσετε το τι περιμένατε και γιατί και να ακούσετε και την πλευρά του συντρόφου σας.

Close