Άνδρος: Ο αγαπημένος σου προορισμός για το καλοκαίρι του 2021_

Οι λόγοι που θα κάνουν την Άνδρο τον αγαπημένο σου προορισμό το καλοκαίρι του 2021.

Η Άνδρος είναι νησί των Κυκλάδων και όπως είναι γνωστό οι Κυκλάδες έχουν πανέμορφα νησιά. Η Άνδρος συγκεκριμένα είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων και αξίζει να την επισκεφθείς φέτος το Καλοκαίρι. Επίσης μπορείτε να κάνετε εναλλακτικό τουρισμό με την οικογένειά σας στις Μικρές Κυκλάδες!

Καταρράκτες, πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά, χρυσαφένιες αμμουδιές και διασκέδαση για όλα τα γούστα. Η χώρα του νησιού είναι ακόμη πιο όμορφη και όσοι την έχουν επισκεφθεί την θυμούνται ακόμη με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δείτε ακόμα Αλόννησος : Το νησί των Σποράδων για οικογενειακές διακοπές

Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε ποιες παραλίες οφείλεις να επισκεφθείς στην Άνδρο, τι μπορείς να φας, που μπορείς να πας βόλτα και φυσικά που μπορείς να διασκεδάσεις τα βράδια; Τέλος θα μάθουμε με ποιον τρόπο μπορούμε να φτάσουμε στην Άνδρο. Διαβάστε παρακάτω:

Πως μπορούμε να φτάσουμε στην Άνδρο;

Για να επισκεφθείς το πανέμορφο νησί της Άνδρου θα πρέπει να επιβιβαστείς σε καράβι. Συγκεκριμένα το καράβι θα σε αφήσει στο Γαύριο το οποίο βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Άνδρου. Υπάρχει επίσης τακτική σύνδεση με την Ραφήνα καθώς και με άλλα νησιά όπως είναι η Τήνος και η Μύκονος.

Οι ωραιότερες παραλίες στην Άνδρο

Παραλία του Φελλού

Αν βρεθείς στο βορειοδυτικό κομμάτι του νησιού και ακολουθήσεις τον δρόμο για τον Φελλό θα βρεις την διασταύρωση με τον χωματόδρομο που οδηγεί στον Πίσω Λημνιώνα. Στο τέρμα του χωματόδρομου υπάρχει η παραλία του Φελλού.

Είναι μία πολύ ήσυχη παραλία με βότσαλα και πεντακάθαρα νερά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νερά της είναι αρκετά κρύα οπότε σίγουρα είναι ό,τι πρέπει για να ανακουφιστούμε από τον καύσωνα του Καλοκαιριού. Η παραλία του Φελλού είναι απομονωμένη και για να φτάσεις εκεί θα πρέπει να διασχίσεις τον χωματόδρομο, ο οποίος είναι πολύ εύκολος.

Η παραλία του Άγιου Πέτρου

Η παραλία του Αγίου Πέτρου είναι μία οργανωμένη παραλία που για να φτάσεις έτσι θα πρέπει να πάρεις τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από το Μπατσί στο Γαύριο και θα βρεις την μεγαλύτερη παραλία του νησιού. Στην παραλία του Άγιου Πέτρου θα συναντήσεις χρυσή άμμο και ρηχά νερά.

Υπάρχουν ξαπλώστρες, beach bars και οικογενειακές ταβέρνες για να καλύψει τις ανάγκες μικρών και μεγάλων, εργένηδων και οικογενειών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη παραλία είναι εκτεθειμένη στα γνωστά μελτέμια οπότε κοίτα τον καιρό πριν την επισκεφθείς.

Χρυσή Άμμος

Δίπλα στην παραλία του Αγίου Πέτρου υπάρχει μία μικρή, κοσμική και δημοφιλής παραλία. Αυτή η παραλία ονομάζεται Χρυσή Άμμος και είναι κιι αυτή οργανωμένη. Έχει καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά και φυσικά θα συναντήσεις ξαπλώστρες, beach bars και δυνατή μουσική.

Η Χρυσή Άμμος είναι μία παραλία που προσεγγίζει ως επί το πλείστον νέους που ήρθαν να κάνουν διακοπές με παρέα ή με το άλλο τους μισό. Επίσης είναι μία αγαπημένη παραλία διότι είναι περισσότερο προστατευμένη από τα Μελτέμια. Παρόλα αυτά δεν διαθέτει πάρκινγκ όμως μπορείς να παρκάρεις στον κεντρικό δρόμο.

Δείτε ακόμα Σύβοτα: Το χωριό της Θεσπρωτίας με τις ωραιότερες παραλίες

Μπατσί

Το Μπατσί είναι άλλη μία πανέμορφη παραλία που χωρίζεται…στα δύο. Στο ένα της κομμάτι θα απολαύσεις το μπάνιο σου σε μία παραλία που δεν είναι οργανωμένη, ενώ το δεύτερο κομμάτι της είναι οργανωμένο. Θα βρεις μία μικρή ταβέρνα από την πίσω πλευρά και φυσικά μία χρυσή αμμουδιά και ζεστά, ρηχά νερά. Η πρόσβαση είναι πανεύκολη!

Κόρθι

Αν σου αρέσει το surfing η παραλία Κόρθι είναι για σένα. Η παραλία Κόρθι βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό της Άνδρου και συγκεκριμένα στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού. Είναι μεγάλη σε έκταση και έχει καταγάλανα νερά.

Άχλα

Η παραλία Άχλα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, βόρεια της Χώρας. Είναι ίσως από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού. Έχει ψιλή άμμο, μικρό λευκό βότσαλο, υπέροχα νερά και πλατάνια μέχρι λίγο πριν την άμμο με ποταμάκι που καταλήγει στην παραλία.

Βέβαια η πρόσβαση είναι αρκετά δύσκολη και γίνεται από έναν χωματόδρομο κάπως δύσκολο ο οποίος είναι 9 χιλιόμετρα. Ο χωματόδρομος ξεκινάει δεξιά από το χωριό Βουρκωτή.

Αν μπορείτε να επισκεφθείτε την συγκεκριμένη παραλία με βάρκα από την Χώρα η πρόσβαση θα είναι πιο εύκολη για εσάς. Αν πάλι θέλεις αυτοκίνητο καλό θα ήταν να διαθέτεις 4×4 και φυσικά νερό και φαγητό αφού η παραλία είναι ερημική.

Πέζα (Μικρή και Μεγάλη)

Αυτές οι δύο παραλίες βρίσκονται στην βόρεια πλευρά του νησιού και είναι ιδανικές για όσους επιθυμούν πιο απομονωμένες παραλίες. Και οι δύο παραλίες είναι εκτεθειμένες στους βόρειους ανέμους.

Μπορείς να φτάσεις εκεί παίρνοντας τον χωματόδρομο μετά τον Σίδοντα, προς Χάρτες. Εκεί φτάνεις στην Πέζα, υπάρχει δρόμος και από το χωριό Κολυβάρι.

Πίσω Γυάλια

Η Παραλία Πίσω Γυάλια είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του νησιού. Έχει σχετικά εύκολη πρόσβαση, αρχικά από τον δρόμο για τις Στενιές και στη συνεχεία από τα σκαλιά προς το εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής. Η παραλία έχει λεπτή άμμο, αλλά υπάρχουν κι όμορφα βράχια και νερά γαλανά που δεν βαθαίνουν απότομα.

καλοκαιρινές διακοπές_στην_Άνδρο_Κυκλάδες_

Photo via: enandro.gr

Οι λιχουδιές της Άνδρου

Το μπάνιο στην θάλασσα είναι γνωστό ότι μας ανοίγει την όρεξη οπότε μετά την ξενάγηση στις παραλίες της Άνδρου θα σας μυήσουμε και στην τοπική κουζίνα της. Αν βρεθείς στην Άνδρο λοιπόν πρέπει να δοκιμάσεις τα σιροπιαστά καθώς και τα γλυκά κουταλιού του νησιού.

Ειδικά το καρυδάκι είναι το γλυκό που φημίζεται το νησί, αφού στην Άνδρο υπάρχουν άφθονες καρυδιές. Επίσης τα αμυγδαλωτά με το ανθόνερο είναι το κάτι άλλο, τα καλτσούνια με γέμιση καρύδι και μέλι ή το παστέλι που φτιάχνεται με τοπικό καρύδι και σουσάμι και τις παστελαριές, δεν πρέπει να μην τα δοκιμάσεις.

Τέλος τα τυριά του νησιού φημίζονται σε όλη την Ελλάδα. Εξαιρετικός μεζές για την ρακί είναι το βολάκι το οποίο έχει πλούσια και βουτυράτη γεύση. Έχει σχήμα κώνου και η υφή του θυμίζει μοτσαρέλα. Επίσης η πικάντικη κοπανιστή και ο Λούζες και τα λουκάνικα είναι φαγητά που πρέπει να γευτείς.

καλοκαιρινές διακοπές_στην_Άνδρο_Κυκλάδες_

Photo via: andros.gr

Τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείς στην Άνδρο

Μπατσί

Αν βρεθείς στην Άνδρο θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς το κοσμοπολίτικο Μπατσί. Το Μπατσί είναι το πιο τουριστικό ψαροχώρι της Άνδρου και θα βρεις εκεί ταβέρνες, καφετέριες και μπαράκια.

καλοκαιρινές διακοπές_στην_Άνδρο_Κυκλάδες_

Photo via: schoolpress.sch.gr

Παλαιόπολη

Η Παλαιόπολη είναι λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα. Είναι η αρχαία πρωτεύουσα του νησιού και εκεί βρίσκεται και ο μοναδικός καταρράκτης των Κυκλάδων.

Χώρα

Φυσικά από τις βόλτες δεν θα μπορούσε να λείψει η καρδιά του νησιού, η Χώρα! Η πρωτεύουσα της Άνδρου είναι χτισμένη πάνω σε χερσόνησο, καταλήγει σε ένα μικρό νησάκι που πάνω του είναι κτισμένο το μεσαιωνικό κάστρο.

Μπροστά και αριστερά του κάστρου υπάρχει ο φάρος Τουρλίτης. Στην εντυπωσιακή, από πλευράς αρχιτεκτονικής, πρωτεύουσα της Άνδρου μπορείς να επισκεφτείς αρκετά μουσεία, να κάνεις περιπάτους στα σοκάκια της αλλά και στην πλακόστρωτη αγορά αλλά και να διασκεδάσεις καθώς δεν λείπουν τα μπαράκια, τα καφέ και, φυσικά, οι ταβέρνες.

Tip: Ο εν λόγω φάρος είναι ο μοναδικός φάρος παγκοσμίως που είναι κτισμένος πάνω σε βράχο, μέσα στη θάλασσα. Χτίστηκε το 1887, καταστράφηκε από τους Γερμανούς στον πόλεμο και ανακατασκευάστηκε το 1994, με έξοδα της οικογένειας Γουλανδρή!

καλοκαιρινές διακοπές_στην_Άνδρο_Κυκλάδες_

Photo via: 9musesandros.gr

Πάνω Κάστρο

Από την περιήγηση σου στο νησί δεν πρέπει να λείψει και μία βόλτα στο «Πάνω Κάστρο» ή «Κάστρο της Φανερωμένης», το οποίο χτίστηκε από το 1207 μέχρι το 1233, από τον Ενετό ηγεμόνα του νησιού, Μαρίνο Δάνδολο. Το κάστρο βρίσκεται πάνω σε ένα εντυπωσιακό οροπέδιο, βόρεια του Όρμου Κορθίου, σε υψόμετρο 585, μέτρων.

Σήμερα σώζονται μερικά κομμάτια από τα τείχη, καθώς και η εκκλησία της Φανερωμένης. Το τοπίο είναι επιβλητικό και η θέα στο ανατολικό Αιγαίο μοναδική. Ένας ακόμα λόγος που η Άνδρος είναι επιβλητική!

Άσε το αμάξι και πάμε για πεζοπορία!

Η Άνδρος θεωρείται ιδανικό νησί για πεζοπορία και διαθέτει πάνω από 25 διαδρομές πεζοπορίας, διαφορετικού βαθμού δυσκολίας, που προσφέρονται για έμπειρους αλλά και αρχάριους περιπατητές. Το συνολικό μήκος του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών υπολογίζεται πως προσεγγίζει και ίσως ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα!

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις αποδράσεις στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close