Η ΚΑΛΗ Η ΠΕΘΕΡΑ ΣΤΑΖΕΙ ΜΕΛΙ ΚΑΙ..ΚΑΡΦΙΑ!
 

Κάθε μέση νύφη που σέβεται τον εαυτό της, στον εβδομαδιάτικο καφέ με την κολλητή της αφιερώνει αρκετό χρόνο, για να αναλύσει την σχέση με την πεθερά της!!
Τι μου είπε, τι της είπα και πως αντέδρασε σε όλα αυτό ο κατακαημένος σύζυγος!

 

 
Είναι άραγε μια διαχρονική συνήθεια όλο αυτό που συμβαίνει? Είναι το must που κάθε οικογένεια θα πρέπει να έχει, ή είναι όντως μια σχέση, προβληματική και ανταγωνιστική από μόνη της?
Πόσο να αντέξεις, όταν η πεθερά, παίρνει από μόνη της καθοριστικές αποφάσεις για το παιδί σου?
Πως μπορείς να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό, όταν (κακώς) της έχετε δώσει το βοηθητικό κλειδί του σπιτιού σας για κάποια έκτακτη ανάγκη και εκείνη ανοίγει όποτε της έρθει για να αφήσει κεφτεδάκια στον γιό της??? 
Πόση υπομονή να κάνεις η έρμη, όταν, ότι και αν κάνεις το βρίσκει λάθος και μάλιστα πάντα θα κοιτάξει να το αναφέρει μπροστά στον άντρα σου για να σε μειώσει?
Αν θες την γνώμη μου, το λάθος της νέας νύφης, είναι πως δεν ανοίγει το στόμα της να μιλήσει και να θέσει τα όρια της και το λάθος της επί 10ετίας και πάνω νύφης, είναι που ανοίγει το στόμα της και ξεχνάει πως μιλάει στην μητέρα του άντρα της! Πάντα υπάρχει ένας λάθος χειρισμός σε τέτοιου είδους σχέσεις, γιατί πάντα θα είναι η μάνα του και πάντα θα είσαι η γυναίκα του γιου της! Ότι και αν κάνεις, όπως είπα και πιο πριν, εκείνη θα το βρίσκει λάθος και ότι και αν κάνει εκείνη, εσύ θα το παρεξηγείς μιας και ξέρεις εκ των προτέρων πως κάποιο λάκκο έχει η φάβα! Είναι ένας φαύλος κύκλος, που πρέπει να μάθεις να ζεις στους ρυθμούς του!
 
 
Τώρα, η δική μου συμβουλή είναι να προσπαθούμε να κρατάμε ισορροπίες ,
• αν σε ενοχλεί κάτι πες το την ώρα που συμβαίνει και όχι μετά από μια βδομάδα που θα ‘χουν μαζευτεί και άλλα,
• Αν κάνει κάτι στο παιδί σου, που δεν σου αρέσει και το θεωρείς λάθος, μίλησε της για αυτό και προσπάθησε όσο δύσκολο και αν είναι να της δώσεις να καταλάβει, πως ότι έχει να κάνει με την ανατροφή και την διαπαιδαγώγηση του, μόνο εσύ και ο άντρας σου παίρνετε αποφάσεις και πως αν κρίνετε κάτι λάθος, δεν μπορεί εκείνη συνεχίζει να το κάνει,
• Αν προσπαθεί να σε μειώσει μπροστά στον άντρα σου, για να φανεί εκείνη καλύτερη, μην δίνεις και τόση σημασία και προπάντων μην παραπονεθείς στον άντρα σου για αυτό και να δεις που κάποια στιγμή από εκεί που δεν το περιμένεις θα σε υπερασπιστεί από μόνος του και η γλυκιά πεθερούλα σου, θα κατεβάσει κάτι μούτρα μέχρι το πάτωμα και θα το σκεφτεί πολύ για να το ξανακάνει!
• Μην κάνεις το λάθος που κάνουμε όλες μας και αρχίζεις να της λες πράγματα που συζητάμε με φίλες μας και όχι με πεθερές, π.χ. να δίνεις ολόκληρη αναφορά για το που πήγατε και πως τα περάσατε το προηγούμενο βράδυ, όλο αυτό μόνο κακό σου κάνει, γιατί δεν χρειάζεται να ξέρει πράγματα που δεν την αφορούν!
• Αν η συμπεριφορά της, είναι διαφορετική όταν είστε οι δυό σας και διαφορετική όταν είναι και ο άντρας σου μπροστά, τότε να προσπαθείς να μην μένετε μόνες σας και να έρχεται μόνο, όταν είναι και ο άντρας σου εκεί, μιας και έτσι αποφεύγεις διάφορες εντάσεις!
• Τέλος, πάνε γρήγορα και πάρε το κλειδί του σπιτιού σας, απ’ τα χέρια της!!! Να το δώσεις σε κάποιο απ’ τα αδέρφια σας, και αν αυτά δεν υπάρχουν ή δεν μένουν κάπου εκεί κοντά, τότε να το δώσεις στην κολλητή η την κουμπάρα σου!!!
Η πεθερά... βλάπτει σοβαρά τον γάμο
 
 
 
 
 
 
 

Close