γιατί-τα-Χριστούγεννα-επηρεάζουν-αρνητικά-ένα-νιόπαντρο ζευγάρι-

Είστε νιόπαντροι και ενώ θα έπρεπε να απολαμβάνετε τα Χριστούγεννα πιο πολύ από ποτέ, εσείς έχετε μιζεριάσει; Δείτε τι μπορεί να συμβαίνει και πως μπορείτε να το αντιμετωπίσετε.

Τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή άκρως χαρούμενη και πολλή ρομαντική. Έτσι, δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που κανονίζουν στις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, κοντινές ή και μακρινές ρομαντικές αποδράσεις που τους φέρνουν πιο κοντά.

Υπάρχουν όμως μερικοί άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι τα Χριστούγεννα δεν λειτουργούν πολύ ενθαρρυντικά στην ψυχολογία των νιόπαντρων ζευγαριών. Γιατί συμβαίνει αυτό και πως μπορείτε να το αντιμετωπίσετε; Διαβάστε παρακάτω: 

Δεν είστε έτοιμοι για οικογενειακά τραπέζια με τα σόγια

Όταν είστε σε σχέση, τα Χριστούγεννα τις περισσότερες φορές τα περνάτε είτε χωριστά, είτε μαζί, με ή χωρίς οικογένεια. Οι συναντήσεις με τις οικογένειες και τα σόγια του ενός και του άλλου, δεν είναι υποχρεωτικές και είναι ελάχιστες τις περισσότερες φορές.

Όταν όμως παντρεύεστε αυτό αλλάζει αφού στις ελληνικές οικογένειες, τέτοιες μέρες μαζεύεται όλη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι. Αυτό μπορεί να σας δημιουργήσει ένα συναίσθημα καταπίεσης και ίσως νιώσετε πως δεν είστε πια τόσο ανέμελοι όσο παλιά.

Δείτε ακόμα Σας απατά; Αυτά είναι τα 10 σημάδια που το αποδεικνύουν

Αφού δεν μπορείτε να το αποφύγετε, τουλάχιστον απολαύστε το. Περάστε τις Παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με την οικογένεια του ενός και του άλλου αλλά κανονίστε και μερικές στιγμές μόνο για εσάς τους δυο.

γιατί-τα-Χριστούγεννα-επηρεάζουν-αρνητικά-ένα-νιόπαντρο ζευγάρι-

Photo via: boro.gr

Όλοι σας υποχρεώνουν να είστε χαρούμενοι

Τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή που οι περισσότεροι εκδηλώνουν συμπτώματα κατάθλιψης, ακόμη κι αν δεν το λένε. Επειδή η βιομηχανία μας έχει περάσει ότι είναι μία γιορτή που πρέπει να είμαστε μονίμως με το χαμόγελο στα χείλη, αυτό λειτουργεί σαν αντίστροφη ψυχολογία και έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Αν λοιπόν περιμένατε τα Χριστούγεννα πως και πως και ονειρευόσασταν πως θα περάσετε μαγικές στιγμές τώρα που παντρευτήκατε αλλά εν τέλει η ψυχολογία σας δεν σας βοηθά, νιώθετε άσχημα και φαντάζεστε ότι η σχέση σας ξεκίνησε να περνάει κρίση, μετά από τον γάμο.

Αυτό δεν ισχύει. Απλά προσπαθήστε να είστε ο εαυτός σας και απολαύστε όσο γίνεται τις διακοπές σας. Δεν χρειάζεται και δεν είναι και φυσιολογικό να είστε συνεχώς χαρούμενοι, ρομαντικοί και με γιορτινή διάθεση, για να έχετε όμορφα Χριστούγεννα με το άλλο σας μισό.

γιατί-τα-Χριστούγεννα-επηρεάζουν-αρνητικά-ένα-νιόπαντρο ζευγάρι-

Photo via: Pinterest

Ξεκινάει για εσάς η ρουτίνα

Κι ενώ όσο ήσασταν σε σχέση οι ρομαντικές αποδράσεις ήταν πολλές πλέον που παντρευτήκατε, αυτό σταδιακά αλλάζει. Μπορεί να συγκατοικούσατε πολλά χρόνια πριν τον γάμο, όμως η αίσθηση της ουσιαστικής δέσμευσης πολλές φορές λειτουργεί αρνητικά στην ψυχολογία ενός ανθρώπου.

Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, μία υπογραφή και μία νέα ταμπέλα, μπορεί να πραγματικά να επηρεάσει τον τρόπο που λειτουργούμε, ακόμη κι αν στην καθημερινότητά μας, δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά τίποτα. Κι ενώ πέρσι τέτοια εποχή θα κανονίζατε ταξίδια στο εξωτερικό, φέτος, τον βλέπετε ξαπλωμένο στον καναπέ, να χαζεύει τηλεόραση.

Δείτε ακόμα «Κανείς δεν θα σε αγαπήσει όπως η μάνα σου». Αυτό ελπίζω κι εγώ!

Να κανονίζει τα κρέατα που θα αγοράσει για να κάνει γιορτές με την πεθερά και τους γονείς του και γενικότερα όλα αυτά, που εσείς περιμένατε να έρθουν πολύ αργότερα. Σίγουρα αυτό λειτουργεί αρνητικά στην σχέση σας και ίσως να πρέπει να τον “σπρώξετε” λίγο παραπάνω, για να θυμηθεί ότι είστε ακόμα ερωτευμένοι και όχι απλά παντρεμένοι.

γιατί-τα-Χριστούγεννα-επηρεάζουν-αρνητικά-ένα-νιόπαντρο ζευγάρι-

Photo via: bovary.gr

Ήρθε το παιδί και αυτό τα αλλάζει όλα

Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που παντρεύονται επειδή έμεινε έγκυος η κοπέλα. Αν λοιπόν παντρευτήκατε και λίγο καιρό μετά γεννήθηκε το παιδί σας αυτό σίγουρα έχει αλλάξει ριζικά την καθημερινότητά σας. Και μπορεί τα Χριστούγεννα με τα παιδιά να είναι τα ομορφότερα, όμως μερικά ζευγάρια αργούν να το αντιληφθούν.

Ειδικά όταν αυτό γίνεται κάπως απότομα και έχετε να διαχειριστείτε και τις αλλαγές στις υποχρεώσεις σας και τις αλλαγές στην σχέση σας. Μπορεί λοιπόν να σας φανεί αγχωτικό το γεγονός ότι πλέον πρέπει να σκεφτείτε πρώτα από όλα το παιδί.

Δεν μπορείτε να πάτε διακοπές όπου θέλετε γιατί έχουν αυξηθεί τα έξοδα και σίγουρα θα πρέπει να αφήσετε κάπου το παιδί. Μην φοβηθείτε να ζητήσετε βοήθεια από τους δικούς σας ανθρώπους ή να προσλάβετε ακόμη και babysitter, αν έχετε ανάγκη από λίγη ξεκούραση και λίγες ρομαντικές στιγμές με το άλλο σας μισό.

γιατί-τα-Χριστούγεννα-επηρεάζουν-αρνητικά-ένα-νιόπαντρο ζευγάρι-

Photo via: bovary.gr

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις σχέσεις στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close