Τόσα χρόνια πήγαινες στην Ανάσταση για 10 λεπτά και γυρνούσες την πλάτη στον Θεό_

Μερικά από τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό, για την αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν και το κλείσιμο των εκκλησιών. Φυσικά οι πιστοί στην Ελλάδα αντέδρασαν.

Το να σου κλείνουν τον τόπο που δοξάζεις τον Θεό σου, είναι σίγουρα ένα πράγμα που δεν μπορείς να το διαχειριστείς τόσο εύκολα. Η υγεία μας είναι πάνω από όλα, αλλά φαίνεται πως οι χριστιανοί ορθόδοξοι στην Ελλάδα δεν είναι σίγουροι, για το αν οι εκκλησίες ήταν σωστό που έκλεισαν και που αποσκοπούσε όλο αυτό.

Ευτυχώς πάντως σύμφωνα με την Κυβέρνηση φέτος το Πάσχα οι Εκκλησίες θα παραμείνουν ανοιχτές, κάτι που φυσικά χαροποιείσαι ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού στην Ελλάδα.

Οι μέρες του Πάσχα πλησιάζουν και σε λίγες μέρες μπαίνουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα. Τυχαία, έπεσε στην αντίληψή μας ένα κείμενο από το vimaorthodoxias.gr και μας έβαλε σε σκέψεις. Το κείμενο εξηγεί πως τόσα χρόνια πηγαίναμε στην Ανάσταση μόνο για 10 λεπτά.

Δείτε ακόμα Τι επιτρέπεται και τι όχι μέχρι την Ανάσταση

Τόσα χρόνια δεν ακολουθούσαμε τον δρόμο του Θεού. Το κείμενο, θεωρεί πως το κλείσιμο των εκκλησιών ίσως να ήταν και καμπανάκι, για το ότι τόσα χρόνια είχαμε αποτάξει από πάνω μας την πίστη μας. Δεν ξέρουμε αν συμφωνούμε απόλυτα με το κείμενο. Πάντως σίγουρα μας προβλημάτισε. Διαβάστε παρακάτω και πείτε μας την άποψή σας: 

Τόσα χρόνια πήγαινες στην Ανάσταση για 10 λεπτά, ίσα-ίσα για το “Χριστός Ανέστη”, και μετά έτρεχες στο σπίτι για τη μαγειρίτσα.
Τόσα χρόνια περίμενες να βγεις μετά τη μαγειρίτσα και να πιείς μέχρι σκασμού, να μεθύσεις και να γυρίσεις ξημέρωμα στο σπίτι. Ούτε ήξερες τι γιόρταζες.

Τόσα χρόνια κοινωνούσες ανεξομολόγητος. Τόσα χρόνια μες στη Μεγάλη Σαρακοστή καταβρόχθιζες σουβλάκια και πανσέτες, “έθαβες” τον διπλανό σου, υπέκυπτες στη λαγνεία. Τόσα χρόνια δεν άνοιξες μια φορά την Αγία Γραφή να κατηχηθείς, να διαβάσεις τον λόγο Του, να μάθεις την πίστη σου.

Δείτε ακόμα Προσευχή για προστασία από τον κορονοϊό

Τόσα χρόνια σε κάθε αναποδιά που σου τύχαινε κατηγορούσες και βλασφημούσες τον Θεό. Τόσα χρόνια ασκούσες επιμελώς τον κοινωνικό σχολιασμό (ήτοι κουτσομπολιό), τη συκοφαντία, την κατάκριση, τον φθόνο, την αδικία.

Τόσα χρόνια δεν αντιδρούσες – ή μπορεί να συμμετείχες κι εσύ – στη σφαγή των βρεφών, αγέννητων βρεφών, που μπορεί να παρομοιαστεί με την κτηνωδία του Ηρώδη. Τόσα χρόνια ζητούσες από τον Θεό χωρίς να αποδίδεις κι εσύ τα δέοντα.

Τόσα χρόνια Τον σταυρώνεις ξανά και ξανά. Και τώρα σε πειράζει που έκλεισαν οι εκκλησίες. Γιατί; Τι χτυπιέσαι κι οδύρεσαι τώρα; Τόσα χρόνια δεν Τον απέρριπτες; Δεν του γυρνούσες την πλάτη;

Δείτε ακόμα Τι να λέμε όταν ανάβουμε ένα κερί…και τι συμβολίζει

Τόσα χρόνια δεν Τον ακολούθησες όσες φορές κι αν σε κάλεσε, όσες φορές κι αν έκανε υπομονή και σε συγχώρεσε ξανά και ξανά, και τώρα σε πειράζει που σου έκλεισε τις πόρτες Του; Τώρα θυμήθηκες να παραστήσεις τον ούλτρα ορθόδοξο, όταν η ζωή σου δεν έχει τίποτα από ορθοδοξία – πόσο μάλλον από ορθοπραξία;

Σου έκλεισε τις πόρτες Του, γιατί αποδείχθηκες ανάξιος να εισέρχεσαι στον οίκο Του. Μόνο η μετάνοιά σου, Έλληνα, θα ξανανοίξει τις εκκλησίες. Όλα αυτά που βιώνουμε είναι αποτέλεσμα της δικής μας αποστασίας. Εμείς Του την κλείσαμε πρώτοι την πόρτα.

Αυτό το έθνος θα ορθοποδήσει μόνο όταν επιστρέψει στον Θεό και Του ανοίξει, εκτός από την πόρτα του, και την καρδιά του. Καλή μετάνοια σε όλους μας!

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

 

Close