xeiristikos-suntrofos_

Πολλές φορές στη ζωή μας μπορεί να πέσουμε θύμα ενός χειριστικού ανθρώπου τόσο στις φιλικές όσο και στις ερωτικές σχέσεις. Όταν αποφασίζεις όμως να ζήσεις με έναν άνθρωπο κι εκείνος αποδεικνύεται χειριστικός, μπορεί να είναι πιο επικίνδυνο για τη ζωή σου,  από όσο νομίζεις.

Ένας χειριστικός σύντροφος, σου καταστρέφει ύπουλα την καθημερινότητα και προσπαθεί να έχει την αποκλειστική σου προσοχή. Αυτό σημαίνει ότι σιγά – σιγά θα αποξενωθείς από αυτούς που αγαπάς και σ’ αγαπούν και όλη σου η ζωή θα περιστρέφεται γύρω από την ζωή του χειριστικού συντρόφου που έχεις στο πλάι σου.

 

Αν πιστεύεις ότι ο σύντροφός σου είναι χειριστικός αλλά δεν ξέρεις αν οι ενδείξεις που κρατάς στα χέρια σου αρκούν, διάβασε παρακάτω.

Ένας χειριστικός σύντροφος θα σου ζητήσει να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή στην εξωτερική σου εμφάνιση.

Δες τα 10 πράγματα που κάνει ένας χειριστικός σύντροφος σε μια σχέση

Είτε σου πει ότι το κάνεις για να του αποδείξεις πόσο τον αγαπάς, είτε ισχυριστεί ότι είναι για το καλό της σχέσης σας, πρόκειται για μια άκρως χειριστική πρακτική που αποσκοπεί στη δική του ικανοποίηση βάζοντας στην άκρη το προσωπικό σου γούστο και στιλ.

Ένας χειριστικός σύντροφος θα σε απομακρύνει από τους φίλους σου.

Δες τα 10 πράγματα που κάνει ένας χειριστικός σύντροφος σε μια σχέση

Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική θέση στη καρδιά σου και δεν πρέπει κανένας να προσπαθήσει να πάρει τη θέση του άλλου. Ο σύντροφός σου, πρέπει να σέβεται τις φιλίες σου γιατί είναι εκείνες που σου στάθηκαν πριν τον γνωρίσεις κι εκείνες που θα σου σταθούν ο,τι κι αν γίνει μεταξύ σας!

 

Ένας χειριστικός σύντροφος…δεν έχει ποτέ άδικο.

Δες τα 10 πράγματα που κάνει ένας χειριστικός σύντροφος σε μια σχέση

Σε μια ουσιαστική και ειλικρινή σχέση που βασίζεται στον αλληλοσεβασμό, πρέπει και οι δυο να κάνουν υποχωρήσεις. Σε έναν καυγά ποτέ δε φταίει μόνο ο ένας αλλά τις περισσότερες φορές κάποιος φταίει λιγότερο ή έχει περισσότερη ψυχραιμία να…προχωρήσει παρακάτω. Ένας χειριστικός σύντροφος δε θα σταματήσει μέχρι να παραδεχτείς ότι φταίς για όλα εσύ!

Ένας χειριστικός σύντροφος θα προσπαθήσει να σε κάνει να νιώσεις άσχημα.

Δες τα 10 πράγματα που κάνει ένας χειριστικός σύντροφος σε μια σχέση

Κάθε φορά που του χαλάς χατίρι, που νιώθει ότι δεν βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός σου θα προσπαθήσει με ύπουλες πρακτικές να σου κάνει ψυχολογικό πόλεμο. Θα χτυπήσει εκεί που πονάς περισσότερο, θα σε κάνει να νιώσεις άσχημα λέγοντας πόσο πολύ τον πλήγωσες και τον στεναχώρησες και θα βρει σίγουρα τον τρόπο να…βγει από πάνω, μέχρι να σταματήσεις ο,τι κάνεις εκείνη τη στιγμή και να του πεις πόσο πολύ τον αγαπάς. Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι ένας χειριστικός άνθρωπος, βρίσκει πολύ εύκολα τα ευαίσθητα σημεία κάθε ανθρώπου, που δεν φοβάται να ανοιχτεί και είναι ευαίσθητος.

Για έναν χειριστικό σύντροφο τα προβλήματα σου είναι πάντα πιο μικρά από τα δικά του προβλήματα.

Δες τα 10 πράγματα που κάνει ένας χειριστικός σύντροφος σε μια σχέση

Τι πιο σημαντικό σε μια σχέση, από το να μπορείς να μοιράζεσαι τις ανησυχίες σου με το άλλο σου μισό; Τίποτα. Κι όμως, για τον χειριστικό σύντροφο ακόμη και το ότι εσύ περνάς δύσκολα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο μπορεί να είναι μια απειλή για…έλλειψη προσοχής προς το πρόσωπό του. Όταν λοιπόν του ζητάς τη γνώμη του για κάτι ή του εξηγείς πόσο πολύ έχεις πιεστεί από την καθημερινότητα, εκείνος στέκεται περισσότερο στο πόσο εύκολα έχουν έρθει όλα στη ζωή σου και πόσο πονεμένος είναι ο ίδιος. “Εσύ δε θα ‘πρεπε να μιλάς” ” Τι ανάγκη έχεις εσύ;” “Έχεις προβλήματα κι εσύ; Εγώ τι να πω;” , είναι μερικές φράσεις που θα τον ακούσεις πολύ συχνά να λέει.

 

Ένας χειριστικός σύντροφος θα προσπαθήσει να υποβιβάσει τα “θέλω” και τις ανάγκες σου.

Δες τα 10 πράγματα που κάνει ένας χειριστικός σύντροφος σε μια σχέση

Αν έχεις όνειρο να ασχοληθείς με τον χορό ο χειριστικός σύντροφος δε θα σε αφήσει από ζήλια και ανασφάλεια. Όπως είπαμε και πιο πάνω, θέλει όλος ο κόσμος να περιτριγυρίζεται γύρω από το πρόσωπό του και αυτό θα γίνει μόνο, όταν εσύ ασχολείσαι μόνο με εκείνον!

Ένας χειριστικός σύντροφος θα σου ζητήσει να αλλάξεις δουλειά.

Δες τα 10 πράγματα που κάνει ένας χειριστικός σύντροφος σε μια σχέση

Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί. Επειδή είναι προκατειλημμένος, επειδή θέλει να του αφιερώνεις περισσότερο χρόνο, επειδή κερδίζεις περισσότερα χρήματα από εκείνον κι αυτό δεν μπορεί να το ανεχτεί. Όπως και να ‘χει την δουλειά σου δεν πρέπει να την αποχωριστείς για κανέναν, παρά μόνο για τα παιδιά σου αν κρίνεις εσύ ότι υπάρχει ανάγκη. Η δουλειά σου είναι αυτή που θα σε συντηρεί και θα σε κάνει αυτόνομη και ανεξάρτητη για ο,τι κι αν παρουσιαστεί στο δρόμο σου. Μην το ξεχάσεις ποτέ αυτό.

 

Ένας χειριστικός σύντροφος δε θα σου έχει εμπιστοσύνη.

Δες τα 10 πράγματα που κάνει ένας χειριστικός σύντροφος σε μια σχέση

Μπορεί να μην του έχεις δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα, αλλά εκείνος θα βρίσκει πάντα “αφορμές” που για κανέναν άλλον άνθρωπο στο σύμπαν δεν θα είναι λογικές, αλλά για εκείνον θα είναι και…μάλιστα πολύ! Μάταια θα προσπαθείς να του αποδείξεις ότι έχει άδικο. Θα κάνει ο,τι μπορεί για να σε αποξενώσει από όλους και από όλα, από τον φόβο μη σε χάσει. Αν δει ειδικά ότι…περνάει το δικό του, τα πράγματα θα χειροτερεύουν ολοένα και περισσότερο, κάθε φορά.

Ένας χειριστικός σύντροφος θα σε βάζει πάντα λίγο πιο κάτω από άλλους ανθρώπους στη ζωή του.

Δες τα 10 πράγματα που κάνει ένας χειριστικός σύντροφος σε μια σχέση

Μπορεί να τρέχει σε σένα κάθε φορά που έχει προβλήματα, αλλά κάθε φορά σε κάνει να νιώθεις ότι υπάρχουν κι άλλοι…πιο σημαντικοί από σένα. Οι γονείς του, οι φίλοι του, κάποια ξαδέρφια από το χωριό. Ο οποιοσδήποτε. Κι εσύ, βρίσκεσαι διαρκώς σε έναν αγώνα δρόμου, να αποδείξεις σε εκείνον ότι εσύ αξίζεις την…πρωτιά στη καρδιά του. Φοβερό κόλπο για να ασχολείσαι μόνο μαζί του. Έτσι;

Ένας χειριστικός σύντροφος δε θα σου μιλάει πολύ για τα όμορφα που συμβαίνουν στη ζωή του.

Δες τα 10 πράγματα που κάνει ένας χειριστικός σύντροφος σε μια σχέση

Ένα ζευγάρι μοιράζεται τα άσχημα αλλά μοιράζεται και τα όμορφα. Κανείς δεν μπορεί να συνυπάρξει με έναν άνθρωπο που το μόνο που κάνει όλη μέρα κι όλη νύχτα είναι να παραπονιέται. Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που είναι λίγο περισσότερο πονόψυχοι. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν, αντί να εκνευριστούν με τη συνεχής γκρίνια, νιώθουν πως οι χειριστικοί σύντροφοι που έχουν στο πλάι τους, έχουν ανάγκη από την φροντίδα και την τρυφερότητα τους. Πιστεύουν ότι όλο αυτό θα είναι προσωρινό αλλά σιγά – σιγά γίνεται ένας φαύλος κύκλος.

Γιατί πρέπει να μείνεις μακριά από χειριστικούς συντρόφους.

Δες τα 10 πράγματα που κάνει ένας χειριστικός σύντροφος σε μια σχέση

Να θυμάσαι ότι το να είσαι πονόψυχος είναι μεγάλο προτέρημα. Ίσως το μεγαλύτερο από όλα τα αγαθά που μπορεί να έχει κάποιος στον χαρακτήρα του. Άλλο ένα πολύ μεγάλο προτέρημα είναι να είσαι ευαίσθητος και να μπορείς να αγαπάς χωρίς να περιμένεις τίποτε πίσω. Ποτέ μην ξεχνάς όμως, να προσεχείς τον εαυτό σου, λίγο περισσότερο από όλους τους άλλους. Πολλές φορές οι συναισθηματικοί άνθρωποι, τείνουν να ξεχνούν να αγαπήσουν εκείνους στη μανία τους να προσφέρουν αγάπη σε όλους τους υπόλοιπους! Αξίζεις να σε αγαπάς πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεσαι.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσεις ότι οι χειριστικοί σύντροφοι δεν έχουν καμία θέση στο πλάι μας. Μια όμορφη και δημιουργική σχέση είναι εκείνη που δίνεις και παίρνεις επειδή αγαπάς και σέβεσαι αυτόν που έχεις δίπλα σου. Δεν προσπαθείς να τον κάνεις να νοιάζεται μόνο για σένα, δεν μειώνεις την δική του προσωπικότητα, τις δικές του ανάγκες και τα δικά του “θέλω” επειδή δε συμβαδίζουν με εσένα. Δεν προσπαθείς να τον κρατήσεις μόνο για τον…εαυτό σου. Δεν είμαστε “λάφυρα” , είμαστε άνθρωποι που αξίζουμε να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε. Να θυμάστε πάντα ότι πρέπει να είστε με ανθρώπους που σας αγαπούν, σας σέβονται, σας εκτιμούν και σας θαυμάζουν!

 

 

Close