Μητέρα_ γέννησε δίδυμα_ με αυτισμό_ Η ιστορία της_

Μητέρα γέννησε δίδυμα με αυτισμό: Η ιστορία της! Σήμερα θα διαβάσουμε την υπέροχη ιστορία μίας μητέρας, που έφερε στον κόσμο δίδυμα  με αυτισμό και αποφάσισε να ανοίξει δικό της ίδρυμα  για τον αυτισμό. Η ιστορία αυτής της μητέρας, μας δείχνει ότι μπορεί μέσα από τις δυσκολίες να βρούμε τον δικό μας σκοπό της ζωής μας.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αυτή η μητέρα, μέσα από την εμπειρία της με τον αυτισμό, αποφάσισε να βοηθήσει άλλες οικογένειες που έχουν παιδιά με αυτισμό. Μέσα από το ίδρυμά της, παρέχονται όλες οι υπηρεσίες και οι εναλλακτικές λύσεις σχετικά με τον αυτισμό αλλά και την ψυχολογική υποστήριξη για παιδιά και γονείς.

Όλοι οι μέθοδοι – ακόμη και οι εναλλακτικοί – είναι μέθοδοι που η ίδια η μητέρα έχει εμπιστευθεί πρωτίστως για τα παιδιά της. Αποφάσισε λοιπόν να μοιραστεί την εμπειρία της και τον λόγο που αποφάσισε να ξεκινήσει αυτό το ίδρυμα αλλά και τις σκέψεις που έκανε τώρα και σήμερα. Διαβάστε παρακάτω:

Μητέρα γέννησε δίδυμα με αυτισμό: Η ιστορία της

Όταν έφερα στον κόσμο τα δύο μου παιδιά. την Paula και την Andrea, όλα ήταν φυσιολογικά. Μέχρι τα παιδιά να φτάσουν 4 μηνών δεν είχα παρατηρήσει κάτι αφύσικο. Ίσως επειδή ήταν η πρώτη φορά που έγινα μητέρα και δεν είχα άλλα παιδιά για να συγκρίνω συμπεριφορές και όχι μόνο. Όλα λοιπόν πήγαιναν όπως θα τα περίμενα.

Όταν τα δίδυμα έφτασαν 18 μηνών ξεκίνησα να παρατηρώ ότι είχαν αργήσει να μιλήσουν, να περπατήσουν, να μπουσουλήσουν και γενικά να κάνουν αυτές τις δεξιότητες, που συνήθως τα τυπικώς αναπτυσσόμενα παιδιά κάνουν.

Όταν τα παιδιά μου έφτασαν στην παιδική ηλικία και ήρθαν σε επαφή με άλλα παιδάκια, ξεκινήσαμε να καταλαβαίνουμε ότι πολλά πράγματα στην συμπεριφορά τους ήταν διαφορετικά. Αυτές τις διαφορές τις πρόσεξαν και οι βρεφονηπιοκόμοι και ξεκίνησαν να μας συμβουλεύουν σχετικά με αυτές.

Στην αρχή μας συμβούλευσαν να επισκεφθούμε κάποιον παιδοψυχολόγο. Εκείνη η εποχή ήταν πολύ δύσκολη για μένα και βρισκόμουν σε πλήρης σύγχυση. Δε θα σας κρύψω, ότι σε πολλά πράγματα εκείνη την εποχή έδειχνα πλήρης άρνηση.

Θυμάμαι ότι έκανα πράγματα αναγκαστικά. Φυσικά και θα έκανα οτιδήποτε για να βοηθήσω τα παιδιά μου, όμως εκείνη την εποχή το συναίσθημα με συνεπήρε. Αποφάσισα να μοιραστώ την ιστορία μου, για να δείξω στους γονείς ότι δεν πρέπει κανείς να σας υπαγορεύει το πως πρέπει να νιώθετε σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

Μητέρα γέννησε_ δίδυμα με αυτισμό_ Η ιστορία της_

Η ζωή είναι δική σας και δεν είναι εύκολο για έναν γονιό με την πρώτη να ξεκινήσει να αναλαμβάνει δράση. Γιατί πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα να επεξεργαστεί τις νέες πληροφορίες και να πράξει αναλόγως. Ειδικά όταν βρισκόμαστε και ζούμε σε έναν κόσμο που δεν υπάρχουν οι κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με τις ειδικές δεξιότητες.

Μητέρα γέννησε δίδυμα με αυτισμό: Η ιστορία της

Όταν άκουσα την διάγνωση των ειδικών περί αυτισμού, κοκάλωσα. Ξεκίνησα να σκέφτομαι τι είναι αυτό που με περίμενε και τι είναι αυτά που περίμεναν τα παιδιά μου. Η αλήθεια είναι ότι είχα διαβάσει πολλές ιστορίες σχετικά με τον αυτισμό, όμως ποτέ δεν το σκέφτεσαι σε βάθος, εκτός αν σε αφορά.

Η αλήθεια είναι ότι οι γονείς θα πρέπει να εμβαθύνουν περισσότερο σε αυτές τις περιπτώσεις. Ξεκίνησα λοιπόν να ερευνώ τον αυτισμό και να σκέφτομαι εναλλακτικές λύσεις. Όμως οι πρώτες εμπειρίες μου ήταν αρνητικές διότι οι συμπεριφορές των παιδιών και τα εμπόδια που έβρισκα, με έκαναν να σκέφτομαι ότι δε θα τα καταφέρω.

Θέλω να συμβουλεύσω όμως τους γονείς να μην τα παρατάνε. Να ερευνούν πιθανά προβλήματα των παιδιών τους και να βρίσκουν εναλλακτικές. Να μην μένουν ποτέ μόνο σε μία ή σε μία δεύτερη άποψη. Όταν πέρασε το στάδιο της άρνησης αποφάσισα να ξεκινήσω τα παιδιά μου στο ABA Therapy.

Εκεί για πρώτη φορά τα παιδιά μου θα έρχονταν σε επαφή με επαγγελματίες. Σίγουρα στο ABA Therapy τα παιδιά μου βοηθήθηκαν πολύ κι εγώ έμαθα πολλούς τρόπους να διαχειρίζομαι τις συμπεριφορές τους και να τα βοηθάω ουσιαστικά.

Μητέρα γέννησε δίδυμα με αυτισμό: Η ιστορία της

Όμως ήθελα το καλύτερο για τα παιδιά μου κι έτσι ξεκίνησα να ψάχνω εναλλακτικές λύσεις. Έψαχνα ολιστικές προσεγγίσεις στο ζήτημα, έτσι ώστε τα παιδιά μου να έχουν την ομαλότερη ανάπτυξη. Όταν αποχαιρέτησα οριστικά το στάδιο της άρνησης ξεκίνησα να βελτιώνομαι ως άνθρωπος.

Η ιστορία _της μητέρας_ που_ γέννησε_ δίδυμα με αυτισμό_

Ξεκίνησα να βοηθάω ουσιαστικά τα παιδιά μου και να βλέπω την θετική τους εξέλιξη και τα θετικά χαρακτηριστικά στις συμπεριφορές τους. Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι ο αυτισμός δεν αντιμετωπίζεται μόνο από την πλευρά των παιδιών. Οι γονείς παίζουν σημαντικό ρόλο. Είναι ομαδική δουλειά.

Όταν ξεκίνησα λοιπόν να εμβαθύνω περισσότερο στον αυτισμό και να αναζητάω εναλλακτικές λύσεις, αποφάσισε να δημιουργήσω το The Crystal Ladder Learning Center. Το The Crystal Ladder Learning Center δημιουργήθηκε το 2014 και ως σκοπό είχε την πλήρη ενημέρωση των γονιών σχετικά με τον αυτισμό.

Οι γονείς που είχαν παιδιά με αυτισμό θα έβρισκαν εκεί όλες τις εναλλακτικές λύσεις, όλα τα μέσα για να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Θα μοιραζόμουν την ιστορία μου μαζί τους κι εκείνοι με την σειρά τους θα μοιράζονταν την δική τους ιστορία μαζί μας.

Σήμερα το The Crystal Ladder Learning Center έχει μία ποικιλία θεραπειών σχετικά με τον αυτισμό. Όλες αυτές τις θεραπείες τις έχουμε δοκιμάσει καταρχάς εμείς κι έχει βοηθήσει πολύ την κοινότητα.

Έχουμε επίσης μια τρίτη τοποθεσία που ονομάζεται The Crystal Ladder Farm που είναι κυρίως αφιερωμένη στη θεραπεία αλόγων, ένα μέρος όπου τα παιδιά χτίζουν μια σχέση με τα άλογα και λαμβάνουν πολλά οφέλη από αυτήν.

Επίσης υπάρχει το Summer Camp όπου τους καλοκαιρινούς μήνες τα παιδιά μας μέσα από προγράμματα απολαμβάνουν το Καλοκαίρι τους και μαθαίνουν νέα πράγματα.

Γενικότερα ήθελα να συγκεντρώσω σε ένα κτίριο, όλες αυτές τις υπηρεσίες που υπό άλλες συνθήκες οι γονείς που έχουν παιδιά με αυτισμό θα έπρεπε να τις αναζητήσουν σε ξεχωριστά μέρη, την καθεμία.

Ειδικότερα, είμαι υπεύθυνη για το πρόγραμμα Neurofeedback Brain Training. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα που είδα εκπληκτικά αποτελέσματα και που ωφελεί όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και οποιονδήποτε στην οικογένεια που μπορεί να το χρειαστεί. Πιστεύω σε αυτό 100%.

Σήμερα, δημιουργήσαμε 3 ακόμη τοποθεσίες για το Neurofeedback Brain Training. Μία στο Μαϊάμι ως Crystal Paths, μία στη Βενεζουέλα ως Brain Training Venezuela και μία στον Παναμά ως Crystal Ladder PTY. Μέρα με τη μέρα, είμαι περήφανη που βλέπω όχι μόνο τι έχουν επιτύχει οι κόρες μου, αλλά και τις 150 οικογένειες που έχω αναλάβει.

Νιώθω μία τεράστια χαρά και πιστεύω ότι βρήκα τον σκοπό της ζωής μου. Σκοπός της ζωής μου είναι λοιπόν μέσα από τις εμπειρίες μου, να κάνω τον κόσμο για τους ανθρώπους με αυτισμό αλλά και για τις οικογένειές τους ένα πιο φιλικό περιβάλλον. Να τους ανοίξω έναν νέο δρόμο που θα οδηγήσει σε ένα πιο λαμπρό μέλλον.

All photos via: lovewhatmatters.com

Αν σας ενδιαφέρουν άρθρα με τον αυτισμό μπορείτε να κανέτε κλικ εδώ και να διαβάσετε πολλά ενδιαφέροντα

Η ιστορία είναι της Mariella Mongiovi από τον Καναδά. Δες περισσότερα πράγματα για εκείνη στο Instagram 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close