Δείτε πώς δεν θα κλάψει  το παιδί σας στην βάπτιση

Δείτε πώς να μην κλάψει το παιδί σας στην βάπτιση!

Καμία μαμά δεν αντέχει να βλέπει το σπλάχνο της να σπαράζει στο κλάμα και να μην μπορεί να κάνει τίποτα! Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε για να μην κλαίει το παιδί την ώρα της βάφτισης !

Φροντίστε να περάσει αρκετό χρόνο με το νονό ή τη νονά του

Είναι σημαντικό το μωρό να είναι εξοικειωμένο με τον νονό ή την νονά του, γιατί διαφορετικά θα πρόκειται για έναν άγνωστο στο μωρό που προσπαθεί με το ζόρι να το κρατήσει αγκαλιά! Εάν ήδη γνωρίζονται και έχουν συχνή επικοινωνία, είστε σε καλό δρόμο… Αν πάλι όχι, φροντίστε να συνηθίσει στην παρουσία του, είτε με συχνές επισκέψεις, εαν είναι δυνατόν, είτε δείχνοντας του κάποια φωτογραφία του νονού.

Φέρτε το σε επαφή με τον παπά και την εκκλησία!

Μπορεί για τους ενήλικες η ιδέα του μαυροφορεμένου, γενειοφόρου παπά να είναι μια συνηθισμένη εικόνα, για το μωρό όμως δεν ισχύει το ίδιο! Το ίδιο ισχύει και για την κατανυκτική ατμόσφαιρα της εκκλησίας. Μπορείτε λοιπόν να ξυπνήσετε νωρίς 2 ή 3 Κυριακές πριν από τη βάπτιση για να πάτε στην εκκλησία με το μωρό σας ώστε να έρθει σε επαφή με τους ήχους, τις μυρωδιές και όλες τις εικόνες από τις οποίες συνοδεύεται ο χώρος!

Εάν είναι δυνατόν στο τέλος της λειτουργίας να φέρετε σε επαφή το μωρό με τον παπά, έστω για μια αγκαλιά, ακόμα καλύτερα! Με αυτόν τον τρόπο, το μωρό σας είναι λιγότερο πιθανό να τρομοκρατηθεί από την όλη κατάσταση.

 

Πάρτε μαζί σας κάποιο αγαπημένο παιχνίδι

Κάθε αγαπημένο αντικείμενο του μωρού σας μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο, είτε πριν την τελετή, είτε κατά τη διάρκεια. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να το ηρεμήσετε αν αρχίσει να κλαίει, ή ακόμη καλύτερα να προλάβετε το κλάμα του. Καλό θα είναι να βρίσκεστε κοντά στην νονά κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ώστε να μπορεί να σας βλέπει και να νιώθει πιο ήρεμο.

Μην το δίνετε αγκαλιά σε «αγνώστους»

Η βάπτιση είναι από μόνη της μια «τραυματική» εμπειρία για όλα τα μωρά.Το γεγονός οτι θα βρίσκετε στην αγκαλιά της νονάς και μετά ο παπάς θα το κάνει με το … ζόρι μπάνιο, είναι αρκετό! Μόλις τελειώσει το μυστήριο πάρτε το στην αγκαλιά σας και ηρεμήστε το, μέχρι να αισθανθεί ξανά σιγουριά και ασφάλεια. Μπορούμε να καταλάβουμε απόλυτα τις γιαγιάδες και τους παππούδες που θα ανυπομονούν να το πάρουν αγκαλιά, αλλά η στιγμή θα είναι η πλέον ακατάλληλη!

Όσο κι αν προσέξετε θα πρέπει αν είστε προετοιμασμένη για ένα ρεσιτάλ κλάματος από το μικρό σας αγγελούδι! Προσπαθήστε απλά να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να το ηρεμήσετε όσο γίνεται.

Να θυμάστε! Σε λίγα χρόνια, θα βλέπετε παρέα το βίντεο απ’ τη βάπτισή του και θα γελάτε!

Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή για το babyradio

Close