"Έχω έναν υπέροχο πατέρα για τα παιδιά μου αλλά εγώ το μισώ αυτό" - Διαβάστε την ιστορία!

Αν ρωτήσετε μια γυναίκα η οποία δεν έχει κάνει ακόμη την δική της οικογένεια, πως θα ονειρευόταν τον άντρα της ζωής της, θα σας έλεγε ότι τον θέλει υπομονετικό, με κατανόηση και φυσικά να βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού και στο μεγάλωμα των παιδιών.

Εξαιτίας πολλών στερεοτύπων δεν βρίσκεις τόσο εύκολα τέτοιους άντρες, ακόμη και στις μέρες μας. Όταν όμως γνωρίζουμε κάποια φίλη, γνωστή ή συγγενικό πρόσωπο, που γνώρισε έναν τέτοιο άντρα και έφτιαξε μια οικογένεια μαζί του, μέσα μας την θαυμάζουμε και την ζηλεύουμε!

Έχουμε ρωτήσει όμως ποτέ, αυτή την φίλη, την γνωστή ή την συγγενή, αν είναι τόσο ευτυχισμένη όσο φανταζόμασταν; Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές εμάς τους ανθρώπους δεν μας βρίσκεις πουθενά. Άμα έχουμε έναν άντρα που δεν ασχολείται όσο θα θέλαμε με τα παιδιά, του ζητάμε να ασχοληθεί.

Αν έχουμε έναν σύζυγο που ασχολείται παραπάνω από ότι κι εμείς οι ίδιες με τα παιδιά, του ζητάμε να σταματήσει να ασχολείται. Είναι στην ανθρώπινη φύση να μην ξέρουμε τι θέλουμε πολλές φορές. Έτσι λοιπόν, φαίνεται πως μια γυναίκα από το εξωτερικό αντιμετωπίζει ακριβώς αυτό το πρόβλημα.

Έχει 5 παιδιά, δουλεύει από το σπίτι έτσι ώστε να αφιερώσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στα παιδιά της και απλά στο τέλος της ημέρας, δεν έχει το κουράγιο να δώσει μεγάλη σημασία στο κοίμισμα των παιδιών.

Την ίδια στιγμή ο σύζυγός της, αφιερώνει πολύ ώρα για να κοιμίσει τα παιδιά, να την βοηθήσει στις δουλειές και στο σπίτι γενικότερα αλλά φαίνεται πως η αρθρογράφος του παρακάτω κειμένου, δεν είναι πολύ ικανοποιημένη από αυτό.

Το κείμενο το βρήκαμε στο mom.com και αποφασίσαμε να το μεταφράσουμε σε ελεύθερη μετάφραση για εσάς. Μπορεί να σας ξενίζουν οι απόψεις της, όμως αν διαβάσετε ολοκληρωμένα τι θέλει να πει, είμαστε σίγουρες ότι πολλές από εσάς ίσως και να ταυτιστείτε. Διαβάστε παρακάτω:

Στο σπίτι μας, ο σύζυγός μου είναι πρόθυμος πάντα να κοιμίσει τα παιδιά, οπότε επιτρέψτε μου να παραδεχτώ, ότι ναι είμαι πολύ τυχερή και ναι, είναι υπέροχος μπαμπάς.

Αλλά όσο υπέροχο είναι το συναίσθημα, να έχεις έναν σύζυγο που να είναι πάντα πρόθυμος να κοιμίσει τα παιδιά για σένα, φαίνεται πως έχω και γι’ αυτόν ένα…”κόκκαλο” . Καθώς κοιμίζει τα παιδιά, αφιερώνει πολύ χρόνο στο νανούρισμα και κάπως, τον μισώ γι’ αυτό!

Προτού πείτε ότι είμαι ένα τέρας, αφήστε με να σας εξηγήσω. Μέχρι το βράδυ θέλω να έχω τελειώσει. Είμαι μια μητέρα που δουλεύει από το σπίτι, με ένα μωρo, ένα κουτάβι και την φροντίδα των υπόλοιπων παιδιών.

Κάθε βράδυ είμαι τόσο έτοιμη να πέσω για ύπνο και ίσως πριν από αυτό, να διαβάσω κάποιο βιβλίο, αν καταφέρω να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά για λίγη ώρα. Εδώ και 10 συνεχόμενα χρόνια έχω αφιερώσει όλη τη ζωή μου στο σπίτι μας και τα παιδιά μας.

Αυτό σημαίνει ότι ο ρόλος μου σαν γονιός είναι πρωταρχικός. Είμαι αυτός ο γονιός που πάντα θα είναι σπίτι, πάντα θα είναι διαθέσιμος να πάρει το άρρωστο παιδί από το σχολείο, είμαι εκείνος ο γονιός που όλη του η ζωή έχει προσαρμοστεί στις ζωές των άλλων ανθρώπων, ενώ παράλληλα προσπαθώ να βγάλω το εισόδημα μου δουλεύοντας από το σπίτι.

Αυτό σημαίνει, ότι έπρεπε να αποκτήσω κάποιες δεξιότητες έτσι ώστε να επιβιώσω και να είμαι όσο καλύτερος γονιός μπορούσα. Μια από αυτές τις δεξιότητες, ήταν να μάθω και τα όριά μου. Και το όριό μου φτάνει μέχρι τις 8 το βράδυ.

Περάστε, κάντε την προσευχή σας, γρήγορο φιλί, φώτα, τελειώσαμε. Θέλω να πω, ότι έχω 5 παιδιά και δεν γίνεται να αφιερώνω τόσο πολύ χρόνο στο κοίμισμα τους, γιατί και η μαμά χρειάζεται ύπνο. Το πρόβλημα είναι οτι αυτό το πρόγραμμα, φαίνεται πως ο σύζυγός μου θέλει να το καταστρέψει.

Ενώ εγώ προσπαθώ να φύγω από το δωμάτιο και να τα αφήσω να κοιμηθούν, ο σύζυγός μου είναι πρόθυμος να κάτσει και να μην χαλάσει χατίρι στην κoρη μας, όταν του ζητάει 18 παραμύθια για να κοιμηθεί και φυσικά ξέρουν ότι δεν πρόκειται να τους χαλάσει χατίρι.

Εκείνος μπορεί να κοιμίζει τα παιδιά για 2 ώρες παραπάνω από ότι θα το έκανα εγώ. Κι ενώ ξέρω ότι θα πείτε ότι ο σύζυγός μου είναι πιθανότατα “άγιος” , εγώ οφείλω να παραδεχτώ…

Μισώ το γεγονός ότι είναι καλύτερο άτομο από μένα, ότι τα παιδιά μας μου έχουν βγάλει το παρατσούκλι της γκρινιάρας και ότι οι παιδικές τους αναμνήσεις θα περιλαμβάνουν μια μαμά που βιαζόταν να κοιμηθεί και πολλές αγκαλιές και φιλιά από τον αγαπημένο τους μπαμπά.

Σαφώς με ενοχλεί όλο αυτό και πιστεύω πως έχω τρεις επιλογές. Θα μπορούσα να πάρω παράδειγμα από τον σύζυγό μου και να ξεκινήσω κι εγώ να αφιερώνω λίγο περισσότερο χρόνο στα φιλιά και στις αγκαλιές πριν τον ύπνο.

Θα μπορούσα να εξηγήσω στον σύζυγό μου, ότι πρέπει να σέβεται το πρόγραμμά μου, γιατί έχω και ‘γω ανάγκη από λίγο ύπνο ή θα μπορούσα να τον αφήσω να αφιερώνει όσο χρόνο θέλει στο κοίμισμα των παιδιών κι εγώ να “βουλιάζω” στις κουβέρτες μου, την ίδια στιγμή.

Άλλωστε, όλοι οι άνθρωποι έχουμε τα αδύναμα και τα δυνατά μας σημεία σαν γονείς. Είμαι τυχερή που έχω έναν σύζυγο που ξέρω ότι μπορεί να τα χειριστεί όλα και είμαι τυχερή που τον έχω με το μέρος μου, όταν εγώ νιώθω κουρασμένη!

Cover photo via: verywellfamily.com

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close