Παντρέψου αυτόν που θα στέκεται δίπλα σε σένα και τα παιδιά σας, όχι αυτόν που σε γεμίζει δώρα

Οι περισσότερες γυναίκες ονειρεύονται τον άντρα που θα παντρευτούν. Την εμφάνιση, τα χαρακτηριστικά, το χιούμορ και την προσωπικότητα που θα έχει. Πολλές μάλιστα, υποστηρίζουν ότι τον έχουν κιόλας βρει. Τους παίρνει όμορφα δώρα, δείχνει να τις αγαπά και να τις νοιάζεται, αγοράζει αεροπορικά εισιτήρια για να ταξιδέψουν μαζί, ξεκλέβει χρόνο από την δουλειά για να τις βλέπει, και άλλες τέτοιες ρομαντικές κινήσεις, που κάνουν τις γυναίκες να πιστεύουν ότι βρήκαν τον κατάλληλο.

Ο κατάλληλος άντρας για να παντρευτείς όμως, δεν κρίνεται στα δώρα και στις ρομαντικές πράξεις. Κρίνεται αλλού. Ο ιδανικός άντρας για να περάσεις μαζί του τον υπόλοιπο της ζωής σου, κάνοντας οικογένεια, είναι αυτός που ξέρεις ότι θα σε ξεκουράζει. Αυτός που θα έχει πάντα μια ζεστή αγκαλιά για σένα, όταν είσαι αγχωμένη με το παιδί.

Που θα θέλει να περνάει χρόνο μόνος του με το παιδί, για να σε ξεκουράζει αλλά κι επειδή θέλει να “χτίσει” σχέσεις μαζί του. Θα είναι αυτός, που δεν θα έχει πρόβλημα να κάνει δουλειές στο σπίτι και που δεν θα βαριέται να σηκωθεί από το κρεβάτι το βράδυ για να αλλάξει ή να ταΐσει το μωρό μόνο και μόνο για να μπορέσεις να κοιμηθείς λίγο περισσότερο.

Οι ρομαντικές πράξεις που κάνει ο σύντροφός σου, φυσικά και έχουν αξία. Όμως δεν μετρούν μόνο αυτές. Πρέπει το άλλο σου μισό να ξέρεις, ότι εκτός από ένας εξαιρετικός σύντροφος θα είναι ένας ακόμη πιο εξαιρετικός  πατέρας. Υπάρχει διαφορά άλλωστε, όταν μπαίνει ο γάμος στη μέση. Όταν φεύγει ο ερwτας και το παθoς και μένει η αγάπη και η αλληλοκατανόηση.

Η Sisi Kathryn Byrd μοιράστηκε μαζί μας μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook τις απόψεις της, πάνω σε αυτό το ζήτημα. Ανέλυσε για ποιον λόγο οι ρομαντικές πράξεις των συντρόφων μας, δεν πρέπει να μας παρασέρνουν και να νομίζουμε ότι αυτός είναι εκείνος που θα θέλαμε να περάσουμε όλη μας τη ζωή μαζί του. Ότι εν τέλει στον γάμο, αλλά πράγματα έχουν σημασία. Διαβάστε παρακάτω:

«Έχει σημασία το ποιον θα παντρευτείς.

Το λέω για όλες εσάς που έχετε σχέση αλλά δεν είστε σίγουρες εάν είναι ο κατάλληλος.

“Μα νιώθω πεταλούδες όταν τον βλέπω… Μου γράφει γράμματα που κάνουν την καρδιά μου να χτυπάει γρήγορα. Με βγάζει ρομαντικά ραντεβού. Πληρώνει για όλα. Μου κάνει εκπλήξεις με όμορφες ανθοδέσμες.”

Σίγουρα όλα αυτά είναι υπέροχα και πολύ γλυκά αλλά όταν θες να κάνεις οικογένεια, τα σημαντικά βρίσκονται αλλού:

Πώς είναι ο χαρακτήρας του; Ποιος είναι όταν δεν τον βλέπει κανείς; Πώς αντιδρά όταν τα σχέδιά του ανατρέπονται; Ποιες είναι οι προτεραιότητές του; Είναι αισιόδοξος; Πώς συμπεριφέρεται στους άλλους ανθρώπους; Ποια είναι η σχέση του με την φιλανθρωπία; Σας ενθαρρύνει όταν όλα πάνε στραβά; Όταν η ζωή σκοτεινιάζει, μπορεί να σας πάρει από το χέρι και να σας βγάλει στο φως;

Στα 4 χρόνια που είμαι παντρεμένη, έμαθα ένα πράγμα: οι μεγάλες ανθοδέσμες δεν έχουν καμία σημασία όταν το μωρό σας κλαίει απαρηγόρητο για τρεις ώρες συνεχόμενες ή όταν η εξάντληση και η κούραση σε κάνουν να ξεσπάς σε ατέλειωτα κλάματα.

Τα ρομαντικά ραβασάκια δεν μπορούν να σου προσφέρουν τίποτα όταν έχεις να βγεις από το σπίτι μια εβδομάδα, όταν δεν έχεις χρόνο να κάνεις ούτε μπάνιο ή δεν μπορείς να θυμηθείς πότε ήταν η τελευταία φορά που έπλυνες τα δόντια σου ή κάθισες να φας κανονικά.

Παντρέψου τον άντρα που, επιστρέφοντας στο σπίτι έπειτα από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, θα τρέξει στο μωρό που κλαίει, θα το πάρει αγκαλιά και θα σου πει να βγεις μια βόλτα να πιείς έναν καφέ.

Παντρέψου τον άντρα που χαίρεται να κάνει μπάνιο την κόρη σας και της υπόσχεται πως θα κάνει τα πάντα για να έχει την πιο γλυκιά ζωή.

Γιατί η ζωή δεν είναι πάντα ουράνια τόξα & πεταλούδες. Και το ποιον παντρεύεσαι, πιστέψτε με, έχει σημασία.»

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close