Οι γιατροί της είπαν να το ρίξει αλλά αυτή δεν τους άκουσε. 3 μήνες αργότερα όμως έλαβε ένα σημείωμα που της ράγισε την καρδιά

Για τους γονείς που καλωσορίζουν το πρώτο τους παιδί στον κόσμο, η ζωή μπορεί να είναι κάπως μπερδεμένη. Είναι μια χαρούμενη στιγμή, αλλά οι γονείς ταυτόχρονα εύχονται να πάνε όλα σύμφωνα με το πλάνο. Κανονικά, το τι σκέφτονται οι άλλοι για την εμφάνιση του παιδιού θα πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα που νοιάζει έναν γονιό που περιμένει παιδί…

Σας παρουσιάζουμε το ΝΕΟ μέλος της οικογένειάς μας, την Κρέμα Αλλαγής Πάνας Agnotis…

Η Sara Heller περίμενε το πρώτο της παιδί, ένα αγοράκι με το όνομα Brody. Μαζί με τον σύντροφο της, Chris Eidam, το ζευγάρι ανακάλυψε κάτι ασυνήθιστο για τον Brody όταν η Sara ήταν 24 εβδομάδων έγκυος.
Οι γιατροί της είπαν να το ρίξει αλλά αυτή δεν τους άκουσε. 3 μήνες αργότερα όμως έλαβε ένα σημείωμα που της ράγισε την καρδιά

Ο υπέρηχος της Sara έδειξε ότι ο Brody είχε διμερή χειλεογναθουπερωιοσχιστία. Το ζευγάρι αρχικά σοκαρίστηκε, αλλά αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό με την πρόγνωση αυτή. Οι γιατροί τους ρώτησαν ακόμα και αν θα ήθελαν να κρατήσουν το μωρό, αλλά η Sara και ο Chris επέμειναν να συνεχίσουν την εγκυμοσύνη.

Η Sara λέει ότι ήθελε να αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι βλέπουν τα μωρά με διμερή χειλεογναθουπερωιοσχιστία, γιατί ο γιος της είναι όμορφος.“Δεν πειράζει να είσαι περήφανος για το μωρό σου υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Θέλαμε να αλλάξουμε το πώς είναι οι υπέρηχοι και οι φωτογραφίες μωρών και νεογέννητων στις σελίδες μας στο Facebook και το Instagram. Θέλαμε για ενημερώσουμε τον κόσμο για την διμερή χειλεογναθουπερωιοσχιστία.”

Οι γιατροί της είπαν να το ρίξει αλλά αυτή δεν τους άκουσε. 3 μήνες αργότερα όμως έλαβε ένα σημείωμα που της ράγισε την καρδιάΗ διμερής χειλεογναθουπερωιοσχιστία σχηματίζεται όταν οι ιστοί δεν ενώνονται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και οι ειδικοί ακόμη προσπαθούν να καταλάβουν τον λόγο. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, τα μωρά που εκτιμάται ότι γεννιούνται με λυκόστομα είναι 2.650 το χρόνο, ενώ τα μωρά με λαγώχειλο ή χωρίς λυκόστομα είναι 4.440.

Τα παιδιά με διμερή χειλεογναθουπερωιοσχιστία συχνά κάνουν πολλές εγχειρήσεις και θεραπείες για να μάθουν να τρώνε και να μιλάνε.»

Παρ’όλο που η Sara και ο Chris ήταν αποφασισμένοι να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος για την διμερή χειλεογναθουπερωιοσχιστία, η Sara έλαβε ένα αποθαρρυντικό μήνυμα για μια φωτογραφία που ανέβασε το Instagram. To άτομο που σχολίασε δεν ήταν σίγουρο τι είχε συμβεί στο πρόσωπο του Brody.

“Τι έχει το πρόσωπο του;”

Η Sara λέει ότι αρχικά σοκαρίστηκε με το σχόλιο και δεν ήταν έτοιμη να υπερασπιστεί την εμφάνιση του γιου της. Ωστόσο, αντί να ξεσπάσει, άρχισε να ενημερώνει για την διμερή χειλεογναθουπερωιοσχιστία και να συμβάλλει στην μείωση των παρεξηγήσεων σχετικά με την διαταραχή – μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση από την αρχική της αντίδραση.

“Αποφάσισα να ενημερώσω αντί να προκαλέσω διαμάχη, γιατί αυτό θέλω να κάνει και ο Brody στο μέλλον. Θέλω να ενημερώνει, να υποστηρίζει τα μικρότερα παιδιά με διμερή χειλεογναθουπερωιοσχιστία που δεν έχουν φωνή ακόμα.”

Οι γιατροί της είπαν να το ρίξει αλλά αυτή δεν τους άκουσε. 3 μήνες αργότερα όμως έλαβε ένα σημείωμα που της ράγισε την καρδιά
Μερικές ώρες αργότερα, η Sara βγήκε με τον Brody και τις φίλες της για φαγητό. Ο σερβιτόρος της έφερε κάτι που έμοιαζε με χαρτοπετσέτα, αλλά η Sara ανακάλυψε ότι ήταν μια διπλωμένη επιταγή, αξίας 1.000 δολαρίων με το σημείωμα “Για το όμορφο μωρό”.
“Τα μάτια μου γέμισαν αμέσως δάκρυα και η ευτυχία στην καρδιά μου είναι απερίγραπτη.”

Η γενναιόδωρη έκπληξη βοήθησε την Sara και τον Chris να πληρώσουν για κάποια από τα ιατρικά έξοδα του Brody. Η τελευταία εγχείρηση του Brody έγινε στις 3 Ιανουαρίου. Ο Brody αναρρώνει και αναμένεται να κάνει άλλη μία εγχείρηση όταν θα είναι 9 με 12 μηνών. Στο μεταξύ, οι γονείς του είναι απίστευτα ευγνώμονες για την ευγενική αυτή κίνηση.

“Αυτή η εμπειρία μας έδειξε πόσο δυνατή είναι η κοινότητα της διμερούς χειλεογναθουπερωιοσχιστίας. Έχουν επικοινωνήσει μαζί μας άτομα από όλη την χώρα. Προσεύχονται για μας και μας έχουν πει να τους ζητήσουμε οτιδήποτε χρειαστούμε.”

Η έκπληξη αυτή έκανε μεγάλη διαφορά για την οικογένεια που χρειαζόταν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα. Είμαστε σίγουροι ότι ο Brody θα μεγαλώσει και θα δώσει φωνή στα παιδιά με την πάθηση του, όπως το επιθυμεί και η μητέρα του.

Πηγή: fanpage.gr

Close