Η γυναίκα μου βλέπει συνεχώς τηλεόραση και παραμελεί τα παιδιά μας

Η γυναίκα μου βλέπει συνεχώς τηλεόραση και παραμελεί τα παιδιά μας!Η γυναίκα του συγκεκριμένου αναγνώστη βλέπει συνεχώς τηλεόραση και παραμελεί τα παιδιά της. Η ιστορία η αλήθεια είναι πως μας προβλημάτισε αρχικά. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που είναι εθισμένοι με την τηλεόραση ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα και παραμελούν τους ανθρώπους που αγαπούν.

Ο αναγνώστης λοιπόν είναι προβληματισμένος διότι φαίνεται πως η γυναίκα του εξαιτίας της τηλεόρασης παραμελεί τα παιδιά του. Μοιράστηκε την ιστορία του μαζί μας για να του πούμε την άποψή μας. Μην διστάσετε λοιπόν να την διαβάσετε και με ευγένεια να αφήσετε το σχόλιό σας. Διαβάστε παρακάτω:

Με την γυναίκα μου είμαστε παντρεμένοι 10 χρόνια κι έχουμε ένα παιδί 5 ετών κι ένα παιδί 3 ετών. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω πολλά παράπονα από την γυναίκα μου. Είναι τρυφερή, είναι περιποιητική…ή τουλάχιστον ήταν. Το μόνο της ελάττωμα ήταν ότι όταν άνοιγε την τηλεόραση ξεχνιόταν τελείως.

Δείτε ακόμα Ο αδερφός μου έχει σχιζοφρένεια, δεν παίρνει τα φάρμακά του & δημιουργεί προβλήματα – Τι να κάνω;

Ήταν σαν να μπαίνει σε μία παράλληλη διάσταση και χανόταν από εμάς. Έβλεπε ειδήσεις, σειρές, τηλεπαιχνίδια. Δεν έχει ιδιαίτερα γούστα σε αυτά που θα παρακολουθήσει. Αρκεί να βλέπει κάτι. Στις αρχές μπορεί να ήταν ενοχλητικό όμως δεν είχα ανησυχήσει.

Σκεφτόμουν πως όλοι μας θέλουμε να ασχολούμαστε με κάτι που μας αρέσει. Το μόνο που της είχα ξεκαθαρίσει είναι ότι όσο τα παιδιά είναι ξύπνια, δε θα ήθελα να παίζει η τηλεόραση στο σπίτι. Μία ξεκαθάριση που είχε παραβλέψει πολλές φορές.

Τον τελευταίο καιρό όμως το πράγμα έχει ξεφύγει τελείως. Όλα ξεκίνησαν από την πρώτη καραντίνα. Δεν είχαμε τι να κάνουμε μέσα στο σπίτι και βλέπαμε συνεχώς Netflix. Στην αρχή είχε πλάκα. Περνούσαμε στιγμές μαζί, βλέπαμε ωραίες ταινίες, ξεκινούσαμε μαζί σειρές.

Όμως από ένα σημείο και μετά αυτό είχε γίνει εθισμός για την γυναίκα μου. Ξενυχτούσε όλο το βράδυ για να τελειώσει την σειρά που είχαμε ξεκινήσει μαζί. Στην αρχή ενοχλούμουν διότι ήξερε το τέλος όμως από ένα σημείο και μετά ξεκίνησα να της λέω ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό.

Μου έλεγε ότι δεν είναι η μόνη που το κάνει αυτό και ότι απλά η συγκεκριμένη σειρά έχει πολύ ενδιαφέρον και δεν μπορούσε να αντισταθεί. Όμως όταν τελείωνε η μία σειρά ξεκινούσε η άλλη και σιγά σιγά δεν έφευγε από τον καναπέ.

Εγώ έτρεχα για τα παιδιά και ασχολούμουν για τα παιδιά, αφού η γυναίκα μου κοιμόταν πρωί και ξυπνούσε απόγευμα. Σαν ζευγάρι ξεκινήσαμε να αποστασιοποιούμαστε αφού ήταν συνεχώς νυσταγμένη και δεν ήθελε το βράδυ να της…αποσπώ την προσοχή από τις σειρές της.

Όταν έληξε η πρώτη καραντίνα δυσκολεύτηκε πολύ να μπει ξανά σε πρόγραμμα με το άνοιγμα της δουλειάς της. Όμως της έκανε καλό, διότι απομακρύνθηκε κάπως από την τηλεόραση και είχα βρει και πάλι την γυναίκα μου. Και πάλι ήταν κολλημένη με το μαραφέτι, αλλά σε σχετικά ελεγχόμενη κατάσταση.

Με την έναρξη της νέας καραντίνας το εργοστάσιο δεν έκλεισε. Όμως βρέθηκε ένα κρούσμα και μπήκαν σε καραντίνα για αρκετές μέρες. Ακόμη δηλαδή σε καραντίνα είναι. Και γυρίσαμε πάλι στα ίδια.

Δεν ασχολείται με τα παιδιά, δεν έχει κουράγιο να παίξει μαζί τους, είναι ίσως από τις λίγες μητέρες που δεν ανησυχούν για την τηλεκπαίδευση, αφού δεν είναι ποτέ ξύπνια την ώρα του μαθήματος. Μόνο εγώ ασχολούμαι μαζί τους και το μεγάλο μου παιδί ξεκίνησε να μου κάνει μικρά, παιδικά παράπονα που ευτυχώς καλύπτω εύκολα.

Η σχέση μας περνάει κρίση. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να διακόψω την συνδρομή στο Netflix αλλά και αυτό δεν είναι λύση. Μπορεί να την πληρώνει μόνη της και φυσικά αν δει κάτι τέτοιο από μένα θα γίνει ο κακός χαμός εκεί μέσα. Προσπάθησα να της εξηγήσω με το καλό και με το κακό, αλλά δεν βρήκα άκρη!

Τι να κάνω; Πραγματικά βρίσκομαι σε απόγνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: psychologynow.gr

Close