Η μαμά αυτή μας λέει το λόγο που πρέπει να σταματήσουμε να ρωτάμε τα ζευγάρια αν πρόκειται να κάνουν παιδί..

Μπορεί να είναι δύσκολο να το παραδεχτούμε, αλλά πολλοί από εμάς λέμε συχνά πράγματα που μάλλον δεν πρέπει, ειδικά όταν πρόκειται για το θέμα των παιδιών. Με τις καλύτερες προθέσεις, συχνά ρωτάμε για βαθιά προσωπικά ζητήματα γύρω από την απόφαση των ανθρώπων να μην κάνουν παιδιά.

Όπως μοιράστηκε όμως μια μητέρα σε μια πρόσφατη ανάρτηση της στο Facebook, αυτές οι φαινομενικά ακίνδυνες ερωτήσεις μπορεί στην πραγματικότητα να είναι περισσότερο επικίνδυνες από όσο πιστεύουμε..

Η Adele Barbaro είναι η μαμά πίσω από το δημοφιλές blog Real Mumma. Είναι γνωστή για τις ωμές και ειλικρινείς της απόψεις όσον αφορά το θέμα του να είσαι γονιός και σε μια από τις πιο πρόσφατες θέσεις μιλάει για αυτό το θέμα.

Η μαμά αυτή μας λέει το λόγο που πρέπει να σταματήσουμε να ρωτάμε τα ζευγάρια αν πρόκειται να κάνουν παιδί..

Ένα από τα πιο ακανθώδη μέρη της θέσης που υποστηρίζει είναι η φωτογραφία που έχει στα χέρια της: η Adele έχει βγάλει μια selfie κρατώντας ένα σημείωμα που απλά γράφει”σταματήστε να ρωτάτε τα ζευγάρια αν θα κάνουν παιδιά!”

“Μην τους ρωτάτε αν θα κάνουν παιδιά.. Ποτέ δεν ξέρεις τι πραγματικά μπορεί να συμβαίνει.”

Πολλές φορές ρωτάμε ένα ζευγάρι αν θα κάνει παιδιά και άλλες ερωτήσεις σχετικά με το θέμα των παιδιών, χωρίς να σκεφτόμαστε κάποιους ιδιαίτερους λόγους που τους κάνει να μην έχουν κάνει ακόμη παιδί. Για εκείνα τα ζευγάρια που αγωνίζονται με τη στειρότητα, αυτά τα ερωτήματα μπορεί να είναι ιδιαίτερο δύσκολο να αντιμετωπιστούν.

Δείτε ακόμη: Η μαμά αυτή διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος από μια εφαρμογή του τηλεφώνου της..

«Απλά απολαμβάνουμε το να είμαστε νιόπαντοι, έχουμε κάποια ταξίδια που θέλουμε να κάνουμε πρώτα, και απλά εστιάζω αυτή τη στιγμή στην καριέρα μου», έγραψε. “Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που χρησιμοποίησα (με ένα αναγκαστικό χαμόγελο) για να καλύψω αυτό που πραγματικά συνέβαινε”.

Η Adele περνάει επίσης εν συντομία και σε εκείνες τις στιγμές που δεν μπορούσε να είναι και τόσο ευγενική με την ανάκριση που δεχόταν για την προσωπική της ζωή. “Δεν ήμουν πάντα τόσο ευγενική. Μια μέρα απάντησα με ένα” δεν είναι εύκολο γαμ…ο, ξέρεις…… “. Μου είχε έρθει η περίοδος το πρωί … ξανά…. ”

Η μητέρα των δύο παιδιών μίλησε για το πόσο δύσκολο ήταν να ακούει σχόλια όπως…. “Μου έλεγαν ότι δεν πρόκειται να είμαι νέα για πάντα ή ότι το μητρικό μου ρολόι χτυπάει..”, είπε. “Και πιστέψτε με, το ήξερα, απλά δεν χρειαζόταν να το ακούω και από όλους τους άλλους.”

Στην ανάρτηση της συνεχίζει να λέει για το πώς “η σύλληψη και η διατήρηση μια εγκυμοσύνης δεν είναι τόσο εύκολο όσο πιστεύουμε, αναφέροντας ότι οι πιθανότητες αυτές είναι ακόμη χειρότερες για τους ανθρώπους που πάσχουν από ενδομητρίωση και σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Ανθρώπους σαν και αυτήν..

Δείτε ακόμη: Πράγματα που πρέπει να γνωρίζει μια μέλλουσα μαμά

Η Adele ήταν αρκετά ειλικρινής και για τον ”αγώνα” της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Οι μητέρες δεν μοιράζονται κανένα κομμάτι από τα συναισθήματα τους από αυτή την διαδικασία.  “Είναι η πιο χρονοβόρα, επεμβατική, ακριβή και συναισθηματικά οδυνηρή περιπέτεια που έχω περάσει, πράγμα που με λύγισε… Επενδύεις τόσο πολύ στη διαδικασία, οικονομικά και συναισθηματικά, που καταναλώνει όλη την ενέργεια σου”, έγραφε.

Μοιράστηκε το γεγονός ότι η δυσκολία του να μείνει έγκυος, την άλλαξε με πολλούς τρόπους-ειδικά με το πώς αισθάνθηκε όταν οι γύρω της άρχισαν να μένουν έγκυος. «Έγινα αρκετά πικρόχολη, απελπισμένη και καταθλιπτική».

«Ήμασταν από τους τυχερούς», εξήγησε η Adele, μοιράζοντας το γεγονός ότι ενώ αυτή και ο σύζυγός της είχαν την τύχη το να μείνει τελικά η Adele έγκυος μετά από περίπου ένα χρόνο, αυτό δεν ισχύει απαραίτητα  και για τα άλλα ζευγάρια. “Αλλά πολλά ζευγάρια προσπαθούν εδώ και χρόνια και μερικά από αυτά μπορεί ποτέ να μην τα καταφέρουν, η σκέψη μου είναι σε αυτά τα ζευγάρια..”.

Η μητέρα βρήκε επίσης έναν τρόπο να συμπεριλάβει και τα  ζευγάρια που δεν έχουν καμία επιθυμία να κάνουν παιδιά, εκείνα που υποφέρουν από την απώλεια ενός παιδιού, ακόμα και ανθρώπους που δεν μπορούν να αναλάβουν το οικονομικό βάρος περισσότερων από ένα παιδί.

Τα τολμηρά λόγια της δείχνουν ότι ο τρόπος με τον οποίο συχνά προσεγγίζουμε το θέμα το αν τα ζευγάρια πρόκειται να κάνουν παιδί είναι σκληρό για εκείνους που μπορεί ήδη να παλεύουν με αυτό το θέμα…

Δείτε ακόμη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον θεσμό της παρένθετης μητέρας

“Έτσι λοιπόν, την επόμενη φορά που θα πάτε να κάνετε ένα τέτοιο σχόλιο στους νεόνυμφους ή σε ένα ζευγάρι που είναι μαζί εδώ και δέκα χρόνια, να είστε ευαίσθητοι”, γράφει η Adele. “Μην τους ρωτάτε αν θα κάνουν παιδιά.. Ποτέ δεν ξέρεις τι πραγματικά μπορεί να συμβαίνει.”

 

Πηγή: thestir.cafemom.com
Close