Η μαμά αυτή διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος από μια εφαρμογή του τηλεφώνου της..

Μια μαμά διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος μετά από μια ειδοποίηση από μια εφαρμογή του κινητού της τηλεφώνου που της προειδοποίησε για μια επικίνδυνη ελιά.

Η Natalie Killian, 39 ετών, κατέβασε μια εφαρμογή η οποία παρακολουθεί ελιές που μπορεί να  εξελιχθούν σε καρκινικό μελάνωμα, ανεβάζοντας εικόνες, προειδοποιεί τον χρήστη για οποιεσδήποτε αλλαγές, οι οποίες είναι υψηλού κινδύνου.

Η μαμά ενός παιδιού, από το Cannock έκανε ηλιοθεραπεία μέχρι και πέντε φορές την εβδομάδα όταν ήταν 20 χρονών, σε ηλικία που όλοι έχουμε λιγότερη επίγνωση των κινδύνων της ηλιοθεραπείας.

Η εφαρμογή τηλεφώνου SkinVision την προειδοποίησε τότε να συμβουλευτεί ένα γιατρό για την ελιά της αλλά ο οικογενειακός της γιατρός της είπε ότι δεν χρειάζεται να ανησυχεί.

Δείτε ακόμη: Ο οδηγός αυτός ανίχνευσης του καρκίνου του δέρματος μπορεί να σας σώσει τη ζωή

Ωστόσο, η εφαρμογή συνέχισε να στέλνει προειδοποιήσεις και ένας άλλος γιατρός την παρέπεμψε σε έναν ειδικό, όπου διαγνώστηκε με Βασικοκυτταρικό Καρκίνωμα (BCC), μια κοινή μορφή καρκίνου του δέρματος.

Η μαμά αυτή διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος από μια εφαρμογή του τηλεφώνου της..

Η Natalie είπε: “Όταν ήμουν 20 χρονών έκανα πολύ ηλιοθεραπεία, από Δευτέρα έως Παρασκευή θα πήγαινα στο διάλειμμα μου, για όσο περισσότερο γινόταν.”

Στις μέρες μας όλοι μας είμαστε πολυάσχολοι και πάντα παραμελούμε πράγματα, αλλά χωρίς την εφαρμογή, δεν θα είχα παρακολουθήσει τις αλλαγές.

“Το να έχω ένα καλό μαύρισμα ενίσχυσε πραγματικά την αυτοεκτίμησή μου, ήμουν θύμα εκφοβισμού στο σχολείο και νομίζω ότι το μαύρισμα με έκανε να αισθάνομαι καλύτερα για τον εαυτό μου, αλλά τώρα που το βλέπω, ήμουν εθισμένη σε αυτό.”

“Τότε κανείς δεν γνώριζε πραγματικά τους κινδύνους, δεν υπήρχαν προειδοποιήσεις και όλοι έκαναν ηλιοθεραπεία.

Δείτε ακόμη: Στοματοφαρυγγικός καρκίνος: τα συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζετε!

“Δεν νομίζω ότι κάποιος πραγματικά ήξερε πόσο συνήθιζα να κάνω ηλιοθεραπεία.”

Η Natalie δήλωσε: “Νομίζω ότι τώρα που αναφέρεται συχνότερο το θέμα αυτό στον Τύπο  άρχισα να ευαισθητοποιούμαι περισσότερο για τις βλάβες που προκαλεί η ηλιοθεραπεία.

“Επίσης από τη στιγμή που συνάντησα το σύντροφο μου, συνειδητοποίησα οτι δεν χρειάζομαι ένα μαύρισμα για να νιώθω καλύτερα με τον εαυτό μου”

Η μαμά αυτή διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος από μια εφαρμογή του τηλεφώνου της..

Γνώριζα από το ιστορικό μου οτι θα έπρεπε να παρακολουθώ τις ελιές που είχα, αλλά δεν ήταν και πολύ εύκολο για μένα να τις παρακολουθώ,  καθώς μια ξέχναγα να τις βγάλω φωτογραφία ή κατέληγα να χάνω τις φωτογραφίες.

«Όταν έμεινα έγκυος στο μικρό μου αγοράκι, αποφάσισα να φροντίσω να τις παρακολουθώ πιο σοβαρά, αλλά δεν γνώριζα το App SkinVision παρά πριν από περίπου δύο ή τρία χρόνια».

Η Natalie, που ζει με τον σύζυγό της Jason, 43 χρόνων και το γιος τους, Max, 4 ετών, παρατήρησε για πρώτη φορά ένα μικρό ροζ μώλωπα στο στήθος της στις αρχές του περασμένου έτους και τράβηξε μια φωτογραφία χρησιμοποιώντας το app που ανίχνευε το αν η ελιά ήταν χαμηλού κινδύνου.

Ωστόσο, τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η Natalie παρατήρησε ότι η ελιά είχε αλλάξει σχήμα και ήταν πιο μεγάλη και αφού παρακολούθησε την πρόοδό της, η εφαρμογή της έστειλε ένα μήνυμα που έλεγε οτι η ελιά ήταν μεσαίου κινδύνου και ότι έπρεπε να την παρακολουθεί.

Δείτε ακόμη: Τι πρέπει να προσέξετε για να εντοπίσετε νωρίς τα σημάδια του καρκίνου του δέρματος;

Προκειμένου να ηρεμήσει, η Natalie επισκέφθηκε τον οικογενειακό της γιατρό, ο οποίος την καθησύχαζε λέγοντάς της οτι δεν υπάρχει κάτι για να ανησυχεί, αλλά αφού έλαβε και άλλα μηνύματα από την εφαρμογή που την προειδοποίησαν ότι θα έπρεπε να ελέγξει την ελιά της, αποφάσισε να αναζητήσει και μια δεύτερη γνώμη.

Είπε: “Ξεκίνησε ως ένα μικρό ροζ σημάδι, αλλά άρχισε να αλλάζει σχήμα και άρχισα να έχω φαγούρα΄΄.

“Η εφαρμογή μου είχε στείλει αρκετά μηνύματα και μου έλεγε ότι πρέπει να παρακολουθώ την εξέλιξη της ελιάς, αλλά όταν η ελιά έγινε υψηλού κινδύνου, ήξερα ότι χρειαζόμουν και μια δεύτερη γνώμη.

“Ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.”

Η μαμά αυτή διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος από μια εφαρμογή του τηλεφώνου της..

Αφού πήγε και σε έναν άλλο γιατρό,ο οποίος την παρέπεμψε σε ένα ειδικό, η Natalie διαγνώστηκε με Βασικοκυτταρικό Καρκίνωμα , μια κοινή μορφή δέρματος που εμφανίζεται σε περιοχές που εκτίθενται στον ήλιο, όπως το πρόσωπο, το κεφάλι και το λαιμό.

Η Natalie είπε: “Ήμουν πραγματικά συγκλονισμένη από τη διάγνωση καθώς κανείς ποτέ δεν πιστεύει οτι θα συμβεί σε αυτόν.

“Ο σύζυγός μου Jason, ήταν τόσο υποστηρικτικός και μου έδινε θετική ενέργεια όταν ανησυχούσα για το χειρότερο σενάριο.”

Η Natalie υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να απομακρύνει την ελιά τον Αύγουστο και παρόλο που έχει μείνει μια ουλή 2,5 εκ. στο στήθος της, τώρα είναι μια χαρά.

Η Natalie δήλωσε: «Σίγουρα θα χρησιμοποιώ την εφαρμογή στο μέλλον.

“Στις μέρες μας όλοι μας είμαστε πολυάσχολοι και πάντα παραμελούμε πράγματα, αλλά χωρίς την εφαρμογή, δεν θα είχα παρακολουθήσει τις αλλαγές.

“Χωρίς της εφαρμογή, δεν θα είχα παρακολουθήσει τις αλλαγές που είχαν επέλθει στην ελιά και δεν θα την είχα αφαιρέσει”.

Πηγή: mirror.co.uk
Close