Η νύφη μου δεν ξέρει να μαγειρεύει και δεν θέλω να την παντρευτεί ο γιoς μου! Αναγνώστρια ζητά την γνώμη μας

Οι εποχές έχουν αλλάξει και φαίνεται πως η απόψεις που θέλουν τη γυναίκα να αναλαμβάνει πλήρως το νοικοκυριό είναι ξεπερασμένες. Μάλιστα, εφόσον οι γυναίκες δουλεύουν κι εκείνες όπως οι άντρες, οι δουλειές του σπιτιού θα πρέπει να μοιράζονται ανάλογα με αυτόν που κουράζεται περισσότερο!

Φαίνεται όμως, πως δεν συμμερίζονται όλοι αυτές τις απόψεις. Υπάρχουν μερικοί γονείς, που ακόμη πιστεύουν σε αυτές τις αντιλήψεις, και μάλιστα αγωνιούν για την τύχη των παιδιών τους! Μια αναγνώστρια λοιπόν, αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της μαζί μας.

Η μέλλουσα νύφη της, δεν ξέρει να μαγειρεύει και εκείνη σαν μητέρα θέλει το καλύτερο για τον γιo της. Φυσικά στην ιστορία δεν χρησιμοποιήθηκαν ονόματα για ευνόητους λόγους. Όπως και να ‘χει την μοιραζόμαστε μαζί σας για να δώσετε τη δική σας συμβουλή. Προσπαθήστε να είστε κόσμιοι. Διαβάστε παρακάτω:

Ο γιoς μου είναι 29 ετών και του έχω φοβερή αδυναμία. Ο σύζυγός μου μας έχει αφήσει από όταν το παιδί ήταν 15, οπότε οι δυο μας έχουμε δεθεί πολύ. Δεν ήμουν ποτέ από τις πιεστικές μάνες που τους άρεσε να επιβάλλονται στα παιδιά τους, όσων άφορα τις επιλογές τους.

Παρόλα αυτά, οντάς διακριτικός ποτέ στο παρελθόν δεν είχε φέρει στο σπίτι καμιά κοπέλα. Δεν ήθελα να λείψει τίποτα στο παιδί. Η αλήθεια είναι πως οι φίλες μου πολλές φορές μου έλεγαν ότι τον κακομαθαίνω, αλλά πιστεύω ότι κάθε μάνα πρέπει να παρέχει τα βασικά στο παιδί της.

Φαγητό, φροντίδα, αγάπη, στεγή και ασφάλεια! Δεν τον άφηνα να κάνει τις δουλειές του σπιτιού, πάρα μόνο όσα έπρεπε όταν εγώ ήμουν αρκετά κουρασμένη για να τα αναλάβω. Είμαι της παλιάς σχολής και με τον σύζυγό μου για όσο ζούσε, προσπαθούσαμε να μεταφέρουμε αυτές τις απόψεις και στον γιo μας.

Πιστεύουμε ότι όσων αφορά το σπίτι, η γυναίκα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο και η γυναίκα πρέπει να είναι αυτή που θα αναλάβει το νοικοκυριό του. Οι άντρες, ποτέ δε θα γίνουν τόσο καλοί όσο εμείς. Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια τα κoρίτσια ονειρεύονται μια ζωή με καριέρα και το σπίτι το παραμελούν πολύ.

Φυσικά και πρέπει μια κοπέλα να ενδιαφερθεί για τις σπουδές και το μέλλον της. Όμως δεν γίνεται να μην ξέρει να κάνει 5 βασικά πράγματα σε ένα σπίτι. Αν είχα κoρη θα αγωνιούσα να περάσει σε ένα καλό πανεπιστήμιο, όμως θα προσπαθούσα πάντα να της δείξω και μερικές βασικές δουλειές του σπιτιού.

Δεν καταλαβαίνω πως υπάρχουν μητέρες που δεν έχουν αφιερώσει χρόνο σε αυτό. Αν οι κoρες τους, περάσουν σε κάποιο πανεπιστήμιο και μείνουν μόνες τους, πως θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν; Σίγουρα και ο γιoς μου, θα έπρεπε να ξέρει μερικά βασικά πράγματα, όμως η αλήθεια είναι ότι είχαμε την τύχη να περάσει σε μια πόλη όπου υπήρχαν συγγενείς να τον φροντίζουν.

Ο γιoς μου λοιπόν, ήξερε να μαγειρεύει και μερικές βασικές γνώσεις για δουλειές του σπιτιού όταν πέρασε στη σχολή του και δεν του άρεσε να υποχρεώνεται στις θείες του συνεχώς. Εμένα δεν μου άρεσε η ιδέα, όμως η αλήθεια είναι πως ήταν απαραίτητο.

Περίμενα πως και πως να βρει μια κοπέλα για να ξεκινήσει να τον φροντίζει τώρα που εγώ εξαιτίας της απόστασης δεν μπορούσα. Τα χρόνια περνούσαν και ο γιoς μου δεν μου είχε παρουσιάσει ποτέ κάποια κοπέλα. Μάλλον δεν θα είχε τύχει κάτι σοβαρό στη ζωή του.

Μέχρι που στα 26, μου έφερε την γυναίκα που τώρα σκοπεύει να παντρευτεί. Μια αρκετά όμορφη και ευγενική κοπέλα που είχε τελειώσει κοινωνικός λειτουργός. Η αλήθεια είναι πως την συμπάθησα πολύ. Κάποια στιγμή και καθώς το έφερε η κουβέντα μου εξομολογήθηκε ότι με την μαγειρική δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά.

Εγώ φυσικά προθυμοποιήθηκα να της μάθω μερικά πράγματα, κι εκείνη στις αρχές έδειχνε φοβερό ζήλο. Μάλλον όμως το έκανε για να την συμπαθήσω και να μην με προσβάλλει, αφού όταν ξεκίνησε να με γνωρίζει καλύτερα μου αποκάλυψε ότι δεν την ενδιαφέρει και τόσο πολύ να μάθει τα μυστικά της κουζίνας.

Τότε, με πολύ καλή διάθεση της είπα ότι δεν είναι δυνατόν να ετοιμάζονται να ανοίξουν σπίτι με τον γiο μου και να μην ξέρει να κάνει τα βασικά! Τότε με θράσος μου αποκρίθηκε, ότι το παιδί μου ξέρει να μαγειρεύει και ότι εφόσον δουλεύουν και οι δυο θα πρέπει να μοιράζονται τις δουλειές οπότε το μαγείρεμα θα μπορούσε να γίνει δική του αρμοδιότητα.

Πως είναι δυνατόν να γίνει δική του αρμοδιότητα; Πως είναι δυνατόν το παιδί μου να φοράει ποδιά και να καθαρίζει κρεμμύδια όσο εκείνη “δουλεύει” . Μήπως έχει σκοπό να γυρίζει σπίτι και να του ζητάει και τις παντόφλες της;

Τα νέα κoρίτσια νομίζω έχουν χάσει το νόημα των ουσιαστικών σχέσεων. Ορισμένα πράγματα τα μάθαμε από τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας και εφόσον εκείνοι κράτησαν γάμους 30 χρόνια και…μάλλον κάτι ήξεραν παραπάνω από τα σημερινά ζευγάρια που χωρίζουν στα 10 χρόνια!

Προσπάθησα να μιλήσω στο παιδί μου, Να του δείξω πόσο λάθος επιλογή πάει να κάνει. Ότι πρέπει να πατήσει λίγο πόδι. Δεν τον μεγάλωσα δίνοντας του όλα τα καλά, για να τον κάνει ο,τι θέλει κάποια που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι!

Παρόλα αυτά, μου είπε ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και ότι δεν είναι δυνατόν να σκέφτομαι με αυτόν τον τρόπο. Δεν συμφώνησα καθόλου μαζί του αλλά ξέρω ότι αν συνεχίσω να του μιλάω θα τσακωθούμε και δεν θέλω να τον χάσω! Απλά δεν αντέχω στην ιδέα, το παιδί μου να τρώει συνέχεια ετοιματζίδικα ή να μαγειρεύει αυτό.

Βέβαια, προθυμοποιήθηκα να τους φτιάχνω εγώ το φαγητό τους κάθε μέρα. Δε θα μπορούσα να αφήσω το παιδί μου να τρώει ανοησίες συνεχώς. Αλλά για πόσο; Τα χρόνια περνούν κι εγώ θέλω να ξέρω ότι αν φύγω από αυτή τη ζωή, το παιδί μου θα είναι εξασφαλισμένο και στα χέρια της καλύτερης. Τι να κάνω;

Photo via: 4moms.gr

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

Close