Η ιστορία του 2χρονου κοριτσιού που το δάγκωσε φίδι στο παιδικό σταθμό

H δίχρονη Kiley Cook είναι ένα μικρό κορίτσι, που όπως όλα τα παιδάκια στην ηλικία της είναι γεμάτη ενέργεια και χαμόγελα. Αλλά μόλις τον περασμένο μήνα, η Kiley νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο έχοντας ένα μαυρισμένο χέρι και πρησμένα δάχτυλα, καθώς το μικρό κοριτσάκι το δάγκωσε ένα φίδι Copperhead (Αγκιστρόδους οχιά της Βόρειας Αμερικής) στην παιδική χαρά του παιδικού σταθμού που πήγαινε στο Granbury, του Τέξας, σύμφωνα με WFAA .

Δείτε ακόμη: Γιατί τα παιδιά έχουν ανάγκη τα μικρόβια;

Οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι σαρώνουν πάντα την παιδική χαρά για φίδια και ποτέ δεν είχαν ένα περιστατικό σαν και αυτό τα 18 χρόνια που είναι ο παιδικός σταθμός ανοιχτός. Διαβεβαίωσαν τους δημοσιογράφους ότι θα λάβουν επιπλέον μέτρα, συμπεριλαμβανομένων της εγκατάστασης ενός φράχτη με πλέγμα, προκειμένου αυτό να κρατάει τα φίδια μακρυά από την εγκαταστασή τους.

Το τμήμα Άγριας ζωής, Οικολογίας & Προστασίας του Πανεπιστημίου της Φλόριντα αναφέρει ότι περίπου 7.000 άνθρωποι δαγκώνονται από δηλητηριώδη φίδια κάθε χρόνο, και περίπου πέντε από τα τσιμπήματα των φιδιών έχουν αποδειχθεί μοιραία.

Αν τσιμπήσει εσάς ή κάποιον γνωστό σας φίδι, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τις πιθανότητες σας για σοβαρές παρενέργειες από το δηλητήριο, σύμφωνα με την Κλινική Μάγιο .

Διατηρήστε την ψυχραιμία σας. Αν αρχίσετε να πανικοβάλλεστε και μετακινήστε, ο καρδιακός ρυθμός σας θα αυξηθεί, και το δηλητήριο μπορεί να κινηθεί μέσα στο αίμα σας πιο γρήγορα.

Δείτε ακόμη: Πατατάκια (chips): Ταΐζουμε δηλητήριο τα παιδιά μας;

Αφαιρέστε δαχτυλίδια και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά στην πληγή του δαγκώματος που θα μπορούσαν να είναι προβληματικά αν πρηστούν τα δάχτυλά σας

– Καλύψτε το τραύμα με ένα χαλαρό επίδεσμο.

– Μην πίνετε καφεΐνη ή αλκοόλ, καθώς αυτά μπορούν να επιταχύνουν το μεταβολισμό σας και να σας κάνουν να απορροφήσετε το δηλητήριο πιο γρήγορα.

– Λάβετε βοήθεια το συντομότερο δυνατόν. Η μόνη θεραπεία για ένα δηλητηριώδες δάγκωμα φιδιού είναι ένα αντίδοτο.

H δίχρονη Kiley Cook είναι ένα μικρό κορίτσι, που όπως όλα τα παιδάκια στην ηλικία της είναι γεμάτη ενέργεια και χαμόγελα.

Αν βρίσκεστε έξω, ακινητοποιήστε το πληγωμένο άκρο με νάρθηκα. Κάποιος πρέπει να σας προσέχει και να σας υποστηρίζει.

Προειδοποίηση: Μην εφαρμόζετε πάγο στην πληγή. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να κόψετε την πληγή ή να προσπαθήσετε να πιπιλίσετε το δηλητήριο με το στόμα σας.

Δείτε ακόμη: Το νησί των φιδιών Απαγορευμένο για τους ανθρώπους

Ενώ η πλειοψηφία των δαγκώματα των φιδιών δεν είναι μοιραία, είναι καλύτερο να είστε προσεκτικοί όταν περπατάτε στο δάσος ή σε άλλες περιοχές, όπου υπάρχουν συνήθως φίδια. Απομακρυνθείτε από ένα φίδι. Μην προσπαθήσετε να το μετακινήσετε.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: sfglobe.com
Close