Καϊμακτσαλάν: Αξίζει να επισκεφθείς το υπερσύγχρονο χιονοδρομικό του κέντρο (φωτό,βίντεο)

Το Καϊμακτσαλάν ή αλλιώς ο παλιός Άγιος Αθανάσιος βρίσκεται στη Μακεδονία και συγκεκριμένα στον Νομό Πέλλας. Στο Καϊμακτσαλάν βρίσκεται το υπερσύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο που κάθε Χειμώνα γίνεται πόλος έλξης για κάθε λάτρη του σκι. Αυτό το ιδιαίτερα διαδεδομένο χειμερινό sport στο Καϊμακτσαλάν μπορείς να το απολαύσεις, κάνοντας σκι στα 2.480 πόδια! Το Καϊμακτσαλάν είναι ένα πανέμορφο μέρος που έχει πάρει – δικαιολογημένα – πολύ μεγάλη αγάπη από όσους το έχουν επισκεφθεί! Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τι αξίζει να επισκεφθείτε στο Καϊμακτσαλάν παρακάτω!

Λίγα λόγια για το Καϊμακτσαλάν

Βρίσκεται στη Μακεδονία και πιο συγκεκριμένα στον Νομό Πέλλας. Πρόκειται για ένα από τα γραφικότερα μέρη της Μακεδονίας. Αν το επισκεφθείς θα έχεις την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με την παραδοσιακή μακεδονική αρχιτεκτονική, τα πλακόστρωτα καλντερίμια του και φυσικά με το υπερσύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο το οποίο βρίσκεται στα 2.480 πόδια! Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1992 χαρακτηρίστηκε ως “παραδοσιακός οικισμός” και ενώ πριν από αυτό ήταν εγκαταλελειμμένο τώρα, βιώνει μεγάλες δόξες! Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για έναν από τους πιο διαφημισμένους τόπους της Μακεδονίας!

Τι είναι αυτό που κάνει το χιονοδρομικό του κέντρο ξεχωριστό; 

Είναι το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα που ο σκιέρ έχει την δυνατότητα να φτάσει στα 2.480 πόδια. Είναι ένας υπερσύγχρονος χώρος που είναι κατάλληλος για σκι τους περισσότερους μήνες του χρόνου, διότι το χιόνι είναι διαρκώς μαλακό και εξαιρετικής ποιότητας. Αξίζει να κάνεις σκι αγναντεύονταν τη θέα από τους ανατολικούς πρόποδες του όρους Βόρα. Αν επισκεφθείς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν θα απολαύσεις όλες τις πολυτέλειες που σου παρέχουν οι επαγγελματίες που βρίσκονται εκεί. Δεν ονομάζεται άδικα “λευκή κορυφή” .

Τι άλλο αξίζει να επισκεφθείς στη περιοχή; 

Αν βρεθείς στη περιοχή αξίζει να επισκεφθείς επίσης τα Λουτρά Αριδαίας. Πρόκειται για φυσικές…θερμαινόμενες πισίνες οι οποίες βρίσκονται σε μια πανέμορφη ρεματιά. Επίσης θα έχεις τη δυνατότητα αν το θελήσεις, να κάνεις ορειβασία, περπάτημα σε φαράγγι και αναρρίχηση. Ακόμη το σκέφτεσαι;

Δες παρακάτω το εντυπωσιακό βίντεο το οποίο είναι δημιούργημα του Χρήστου Γιατράκου, ο οποίος το ανέβασε στο προσωπικό του κανάλι στο Youtube:

 

 

Δείτε μερικές υπέροχες φωτογραφίες:

Καϊμακτσαλάν: Αξίζει να επισκεφθείς το υπερσύγχρονο χιονοδρομικό του κέντρο (φωτό,βίντεο)

Via: kathimerini.gr

Φωτογραφία εξωφύλλου από: e-wob.gr
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη

 

Close