Κορονοϊός: Το γράμμα από το μέλλον που εξέφρασε όλες τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας!

Ένα γραμμα από το μέλλον αποφάσισε να στείλει η Francesca Melandri προς στους Γάλλους από την Ιταλία. Αυτή τη στιγμή η Ιταλία και η Γαλλία, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με την έξαρση του κορονοϊού. Το γράμμα, περιγράφει το μέλλον της Γαλλίας αλλά η αλήθεια είναι ότι μίλησε στις ψυχές όλων μας.

Βλέπετε, το πρόβλημα του κορονοϊού έχει αγγίξει και τη δική μας χώρα. Μπορεί ευτυχώς όχι στο βαθμό που έπληξε την Ιταλία και την Γαλλία αλλά η παρουσία του, έχει γίνει αισθητή στη καθημερινότητα μας. Έτσι το παρακάτω γραμμα περιέγραψε με μεγάλη επιτυχία τις δικές μας σκέψεις και τους δικούς μας προβληματισμούς.

Διαβάστε παρακάτω ένα γράμμα…από το μέλλον:

Επιστολή από το μέλλον προς στους Γάλλους…

Γράφω από την Ιταλία, έτσι γράφω από το μέλλον σου. Είμαστε στο σημείο που θα βρίσκεστε κι εσείς σε λίγες μέρες. Τα στατιστικά της επιδημίας, δείχνουν ότι βρισκόμαστε μόνο μερικά βήματα μπροστά από εσάς (στα κρούσματα και τους θανάτους) γι’ αυτό και μας συγκρίνουν – όπως ακριβώς σύγκριναν την Ιταλία και την Wuhan μερικές εβδομάδες πριν.

Συμπεριφέρεστε όπως συμπεριφερόμασταν. Κάνετε ακριβώς τις ίδιες συζητήσεις με αυτές που κάναμε κι εμείς. Υπάρχουν αυτοί που λένε ότι ο κορονοϊός είναι λίγο χειρότερος από την γρίπη και αυτοί που έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Από το μέλλον, ξέρουμε ότι προσπαθούν ήδη να σας πείσουν να μείνετε σπίτι. Εσείς όμως δεν ακούτε. Όταν έρθει στιγμή να μείνετε σπίτι, θα έχετε πολλά να κάνετε. Θα γεμίσετε τα ντουλάπια σας για να έχετε φαγητό και θα ξεκινάτε να δημιουργείτε ομάδες στα social media που θα ανταλλάζετε απόψεις, για το πως μπορείτε να περνάτε δημιουργικά τον χρόνο σας μέσα στο σπίτι.

Θα φάτε πάλι. Θα κοιμάστε άσχημα. Θα αναρωτιέστε για το μέλλον της Δημοκρατίας. Η κοινωνική σας ζωή σε ομαδικές συνομιλίες και συζητήσεις μέσω Skype. Θα χαθείτε με τα ενήλικα παιδιά σας και η σκέψη ότι από όταν έφυγαν από το σπίτι, αυτή είναι η πρώτη φορά που δεν έχετε ιδέα πότε θα τα ξανά δείτε θα είναι σαν γροθιά στο στομάχι για εσάς.

Οι παλιές διαμάχες και αντιπαραθέσεις θα σας φαίνονται ασήμαντες. Θα καλέσετε για να δείτε τι κάνουν κι αν χρειάζονται κάτι, άνθρωποι που είχατε ορκιστεί πως δεν θα ξανά πάρετε τηλέφωνο. Πολλές γυναίκες θα υποστούν ενδοοικογενειακή βια στα σπίτια τους.

Θα αναρωτιέστε πως είναι να μην έχεις σπίτι σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο. Αν είσαι γυναίκα, θα νιώθεις άβολα να ψωνίζεις και να περπατάς σε άδεια μαγαζιά και δρόμους. Θα αναρωτιέστε αν η κοινωνία ξεκινάει να καταρρέει αλλά θα διώχνετε από άμυνα γρήγορα, αυτές τις σκέψεις.

Θα πάτε σπίτι και θα φάτε. Θα πάρετε κιλά. Θα ψάξετε στο διαδίκτυο, τρόπους γυμναστικής μέσα από το σπίτι. Θα γελάσετε. Θα γελάσετε πολύ. Θα βγει στην επιφάνεια ένα σκοτεινό και σαρκαστικό χιούμορ. Ακόμη κι εκείνοι που παίρνουν τα πάντα σοβαρά, θα έχουν πλήρη επίγνωση του παραλογισμού που βιώνουμε.

Θα βρεθείτε στις ουρές των καταστημάτων και θα συναντήσετε φίλους για να τα πείτε, αλλά πάντα σε ασφαλή απόσταση. Θα αποκαλυφθεί η πραγματική φύση των ανθρώπων γύρω σας: Θα επιβεβαιωθείτε και θα εκπλαγείτε.

Οι διανοούμενοι που είχαν άποψη για όλα, ξαφνικά δε θα έχουν λόγο για όλα αυτά που συμβαίνουν και θα εξαφανιστούν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μερικοί θα πουν μερικές απόψεις, όμως θα είναι τόσο αβάσιμες που εσείς δε θα τις ακούσετε.

Αντιθέτως, οι άνθρωποι που υποτιμούσατε θα φανούν αληθινοί, ψύχραιμοι, σταθεροί, γενναιόδωροι, πολύ προσεκτικοί. Θα υπάρξουν αυτοί που θα σας πουν ότι ο πλανήτης με τη μείωση της κυκλοφορίας ξεκίνησε να αναπνέει.

Ο πλανήτης αναπνέει και αυτό σας χαροποιεί, αλλά πως θα πληρώσετε τους λογαριασμούς του αερίου και του ρεύματος, στο τέλος του μήνα χωρίς να δουλεύετε; Θα τραγουδάτε και θα παίζετε μουσική στα μπαλκόνια. Όταν είδατε το βίντεο με την όπερα στο μπαλκόνι σκεφτήκατε “Αχ Ιταλοί” αλλά δεν σκεφτήκατε ότι κι εσείς θα τραγουδήσετε από τη Μασσαλία.

Και όταν εσύ θα ανοίξεις τα παράθυρα και θα πεις “θα επιβιώσω” εμείς θα σας χαζεύουμε όπως ακριβώς χαζεύαμε τους ανθρώπους στο Wuhan όπου τραγουδούσαν στα μπαλκόνια τους τον Φεβρουάριο. Πολλοί θα κοιμηθούν με την σκέψη ότι το πράγμα που θα κάνουν όταν βγουν από το σπίτι, είναι να πάρουν διαζύγιο.

Πολλοί θα συλληφθούν, ενώ τα παιδιά σας θα κάνουν μάθημα online. Μερικές φορές θα είναι αφόρητα, άλλες φορές θα σας χαρίσουν χαρά. Οι ηλικιωμένοι θα ξεκινήσουν να κάνουν σαν έφηβοι. Θα πρέπει να τους πείσετε να μείνουν μέσα για να μην κολλήσουν τον ιό και πεθάνουν.

Θα προσπαθείτε να μη σκέφτεστε αυτούς που πεθαίνουν στη μοναξιά των νοσοκομείων. Θα νιώσετε την ανάγκη να ρίξετε ροδοπέταλα στο ιατρικό προσωπικό. Θα σας πουν πως η κοινωνία πρέπει να είναι ενωμένη και ότι όλοι βρίσκεστε στο ίδιο “σκάφος” . Είναι αλήθεια.

Αυτή η περιπέτεια, θα αλλάξει τελείως τις απόψεις σας για τους ανθρώπους. Είστε κλειδωμένοι στο σπίτι, στη βεράντα ή σε ένα πολυσύχναστο κέντρο. Όχι δεν είναι το ίδιο πράγμα. Δεν είναι το ίδιο να εργάζεστε από το σπίτι.

Αυτό το σκάφος που προσπαθεί να νικήσει τη πανδημία, δε θα είναι το ίδιο για όλους γιατί ποτέ δεν υπήρξε ίδιο για όλους. Κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσετε ότι είναι δύσκολες οι μέρες που ζούμε. Θα ξεκινήσετε να φοβάστε. Θα μοιραστείτε αυτό το φόβο με όσους αγαπάτε ή θα τον κρατήσετε μέσα σας για να μην τον μεταδώσετε. Μετά θα φάτε πάλι.

Αυτά σας τα περιγράφουμε από την Ιταλία και είναι το μέλλον σας. Είναι μια μικρή προφητεία λίγες μέρες πριν. Όταν κοιτάξουμε το κοντινό μέλλον – το δικό σας και το δικό μας – ένα πράγμα μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά. Η ανθρωπότητα δε θα είναι η ίδια, όταν όλα τελειώσουν.

© Francesca Melandri 

 

 

Close